היא רק שלושה ימים באוויר וכבר אפשר לקבוע כי הכתבה על מותה של נדרה מזרחי ז”ל תהיה הכתבה הנצפית ביותר החודש ב”אונו ניוז”. כמו בחייה, גם במותה נגעה נדרה מזרחי בכל בית באור יהודה והרבה מעבר לבקעת אונו. אנשים מכל הארץ הכירו והוקירו את האישה הצנועה שרצתה לעשות רק אוכל טוב ומעשים טובים, או כפי שבני משפחתה מנסחים זאת: “היא הייתה אדם פשוט עם לב זהב שמפזרת אהבה לעולם דרך האוכל שלה”.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
“אין דבר כזה שבן אדם שיכנס לאמא שלי ויצא בידיים ריקות”, אומר בנה דוד. “גם כשהיה בא אורח למסעדה ולא משנה כמה כסף יש לו בכיס הבן אדם הזה ישב ויאכל אצלנו. מתי שיהיה לו כסף שיבוא וישלם מתי שבא לו. היא לא ביקשה כסף, תמיד רצתה שבן אדם יצא שבע”.
גם כאמא נדרה הייתה טיפוס מיוחד. “אמא שלי מאוד אהבה את הילדים שלה ומאוד היא לא רצתה שיחסר לילדים שלה משהו”, מספר דוד. “תמיד פינקה, תמיד נתנה ואם לא היה לה היא עשתה שמיניות באוויר בשביל להשיג את מה שהילדים רוצים והמטרות. היא גידלה אותנו בעשר אצבעות”.
מה המנה האהובה שלה?
“אמא שלי הייתה מבשלת את כל המאכלים העיראקים. כל הכתבים והסלבס היו אצלה: רוני דניאל, יונית לוי, הגשש החיוור, דני קושמרו, גיל חובב, חיים כהן. כל האמנים הגדולים אכלו מהידיים של אמא שלי. אין בעולם אנשים כאלה”.
תאר לי איך נראה אצלכם יום שישי בערב.
“זו הייתה מסיבה גדולה שאליה כולם מוזמנים. היא הייתה מכינה עשרות סוגים של מאכלים, קובות, סביח ועוד מלא דברים טובים. אין דבר כזה שיהיה חסר משהו. המשפט ‘אשת חייל מי ימצא’ נכתב על אמי. היא החזיקה את אבא שלי בתור המפרנסת הראשית בבית, מידי הזהב שהיו לה”.
בתה זהבה אומרת כי בית המשפחה היה מקום עליה לרגל. “אמא הייתה בשלנית מעולה ואנחנו זכינו לאכול את האוכל שלה בתוך הבית. היא הבינה שזה הכלי שהיא מומחית בו. בשלב מסוים היא הלכה לעבוד בפונדק משה, היא עבדה שם כמה שנים והבינה שיש לה קהל עצום. אז היא פתחה באור יהודה מקום שמגיש אוכל אותנטי ביתי ובמובן הזה היא הייתה חלוצה. גיל חובב, שעשה עליה כתבה מאוד יפה, היה אחד המעריצים שלה. הוא השתגע על האוכל שלה”.
למרות כל המעלות שלה והאהבה שהרעיפו עליה היא נשארה צנועה.
“נכון. זה מה שיפה בה. היא הייתה אשה מדהימה לכל הדעות, מסורה, אשת עבודה נהדרת ועדיין צנועה. כשהיו מחמיאים לה היא הייתה אומרת תודה בצניעות. לא התרברבה. לא היססה לחלק מתכונים, סיפרה לכולם את המתכונים שלה. איפה יש עוד אנשים כאלה?”
הבת הבכורה מרים זכתה לבשל איתה. “אני ממש הייתי מתחת ליד שלה, עשינו את הכל ביחד”, היא מספרת. “היא לימדה אותי הכל – קובה סלק, טביט, מרק רגל”.
כיף לגדול עם אמא כזו.
“את לא מבינה עד כמה. היא הייתה באמת משהו מיוחד. היא לימדה אותנו לתת אהבה לאנשים. תמיד היו סירים בבית, תמיד הדלת הייתה פתוחה לכולם”.
מתכון לסמבוסק של נדרה
קילו קמח
ביצה 1
מלח כף
כף סוכר
מים לפי המידה (כוס\כוס וחצי)
ללוש את הבצק.
בזמן שלשים את הבצק נותנים לו לנוח, עוטפים אותו עם ניילון ונותנים לו לנוח.
קוצצים 4-5 בצלים. מטגנים אותם עם טיפה שמן.
מערבבים את הבצל בזמן הטיגון.
אחרי שהבצל זהוב משרים חומוס ומסננים אותו.
מרסקים את החומוס ומכניסים את זה לתוך הבצל שקצצתי
מערבבים ביחד. אחרי שמערבבים מתחילים לתבל.
קצת מלח
פלפל שחור (חצי כף)
כורכום (חצי כף)
כאמון (חצי כף)
מערבבים את הכל ביחד. אם אוהבים חריף אפשר להוסיף פפריקה אדומה חריפה.
גם פפריקה מתוקה (לפי הטעם) חצי כפית\רבע כפית.
מערבבים את הכל ביחד.
נותנים לזה להתקרר.
לוקחים את הבצק וחותכים לחתיכות.
עושים עיגולים ומכניסים את הבלילה בפנים ומטגנים.
מטגנים בשמן עמוק!
אם רוצים את הבצק יותר משוכלל אפשר לשים פחות מכף קורנפלור.
במקום לשים חומוס אפשר לשים פטריות.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]