יום שלישי , נובמבר 26 2024
דף הבית / מזון לנשמה: פרויקט המקרר הקהילתי ביהוד

מזון לנשמה: פרויקט המקרר הקהילתי ביהוד

מיזם של שני חבר'ה צעירים אחרי צבא, אחד מהם תושב יהוד לא מתכוון להשאיר בטן אחת ריקה בעיר, כל זאת ללא כל עזרה מהעירייה. ייתכן והיוזמה אף תתרחב לאור יהודה וקריית אונו

צילום: אלון קאיה וגיא פרי
צילום: אלון קאיה וגיא פרי

יוזמה מרחיבת לב ביהוד, שנקראת מקרר קהילתי מתקיימת מזה שמונה חודשים בעיר. הרעיון הוא של שני חברים שסיימו טיול אחרי צבא. “גיא, שהרעיון הוא שלו, אמר לי שיש מקררים קהילתיים בת”א, ב”ש וקריית שמונה ושאל אם אני מוכן לעשות כזה ביהוד”, סיפר אלון קאיה, בן 22, חייל משוחרר ותושב יהוד. אילו חברו הטוב, גיא פרי, תושב מגשימים הסמוכה.

אלון קאיה גיא פרי (צילום: חן שקד)
אלון קאיה גיא פרי (צילום: חן שקד)

  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז

רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


המקרר  הקהילתי המדובר הוצב במדרחוב של יהוד ליד פיצה סופרנוס, מקום מרכזי בעיר.

“גייסנו תרומות כ-5,000 ש”ח ומצאנו מקרר תעשייתי במחיר סביר. אחרי שהמקרר הוצב היינו צריכים לדאוג למתנדבים שיבואו לשים אוכל וינקו אותו. העסק הראשון שהגענו אליו היה כאמור בעל הפיצרייה שהסכים לעזור לנו עם חשמל והרבה חיוך. לבעלים קוראים יניב סוויסה ומגיעות לו מילים טובות”.

המקרר הקהילתי (צילום: אלון קאיה וגיא פרי)
המקרר הקהילתי (צילום: אלון קאיה וגיא פרי)

עם זאת, אלון קאיה הביע אכזבה מהתנהלות עיריית יהוד, שלא התגייסה לפרויקט: “הם לא עזרו בפרסום לגיוס תרומות וגם לא כדי להעלות מודעות לנושא. פנינו המון פעמים לעירייה לכל מיני גורמים, אפילו בסטטוס אחד בפייסבוק לא עזרו”.

המטרה העיקרית לדברי קאיה במקרר קהילתי שכזה היא צמצום בזבוז המזון בארץ. “ברור שזה עוזר לנזקקים, אבל בארץ יש הרבה עסקים שזורקים בסוף היום כמויות גדולות של מזון טוב לפח“, סיפר תושב יהוד הצעיר.

היוזמה הראשונית בארץ למקרר קהילתי הייתה של שני חבר’ה מת”א, שהביאו את הרעיון מאירופה ומשם זה התגלגל לערים נוספות בארץ.

תרומות המזון לא מגיעות רק מבעלי עסקים, אלא גם מתושבים בעיר. פעמיים בשבוע היו ארבעה מתנדבים שמגיעים לבעלי העסקים וממלאים את המקרר הקהילתי. המזון נבדק שאינו פג תוקף, לא מקולקל, נקי, אכיל ובאריזה סגורה.

“הרב שמעון וינר, שידוע בעזרתו לנזקקים ביהוד, התקשר אלינו לפני כשבועיים ושאל אם זה בסדר שיגיע וימלא מזון עודף שנשאר מהמזון שהוא מחלק לנזקקים. מאז שהרב וינר התחיל את זה המקרר ממש מלא לזמן רב. בתקופת הקורונה המקרר היה לפעמים ריק”, הדגיש קאיה.

“מגיעים בד”כ אנשים קבועים לקחת מזון מהמקרר”, סיפר אלון. “כל מי שרוצה יכול לבוא ולקחת. המקרר פתוח 24/7 וגם אין חשש מגניבות, הוא ממוסגר ויציב מאוד”, הוסיף.

כמובן אי אפשר בלי קבוצת פייסבוק שמכוונת מטרה – ‘המקרר הקהילתי יהוד’ שמונה 205 חברים. “אני מקווה שהכתבה תעזור להרחיב את הקבוצה. אנשים בגדול מכירים ורוצים שיתווספו עוד”, אמר אלון. להצטרפות לקבוצה לחצו כאן 

אז מה מניע שני חבר’ה צעירים אחרי צבא לעשות משהו כל כל מיוחד למען הקהילה? לדברי אלון זה ממש פשוט -“זה לא מסובך מדי, היינו אחרי טיול, רצינו לעשות טוב והחלטנו לעזור במה שאפשר”. לשאלה האם היוזמה הזו צפויה להתרחב לערים נוספות בבקעת אונו, הגיב אלון כי דווקא חברו גיא פרי הציע לו להמשיך את המיזם באור יהודה ובקריית אונו. “אני לא יכול כי אני מתחיל ללמוד באוקטובר, אבל יכול להיות שהוא ייקח את זה על עצמו”.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

תיכון מקיף יהוד. צילום אונו ניוז

עקב חוסר המיגון בבית הספר: הורי מקיף יהוד השביתו את הלימודים הבוקר לשעה

תפריט נגישות