יום שני , נובמבר 25 2024
דף הבית / כ-3,200 דירות חדשות: תוכנית מזרח יהוד-מגשימים אושרה למתן תוקף

כ-3,200 דירות חדשות: תוכנית מזרח יהוד-מגשימים אושרה למתן תוקף

אחרי יותר משנתיים מהפקדת התוכנית לראשונה היא אושרה בימים האחרונים למתן תוקף. התוכנית כוללת מבנים עד 13 קומות, 350 יחידות דיור מוגן וכ-190 אלף מ"ר שישמשו למסחר, תעסוקה, מוסדות ציבור ושטחי ציבור פתוחים

הדמיה של תוכנית מזרח יהוד-מגשימים. קרדיט: פרחי צפריר אדריכלים
הדמיה של תוכנית מזרח יהוד-מגשימים. קרדיט: פרחי צפריר אדריכלים

תוכנית מזרח יהוד-מגשימים (תמ”ל/1072) אושרה למתן תוקף בוועדה למתחמים מועדפים לדיור (ותמ”ל) מחוז מרכז. התוכנית, שיזמה רשות מקרקעי ישראל (רמ”י) להקמת רובע מגורים עירוני חדש, לעיר יהוד-מונוסון והרחבת איזור התעסוקה שלה, ממוקמת ממזרח לאיזורי המגורים של יהוד, מצפון לאיזור התעשייה ומדרום למושב מגשימים.


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז

רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


התוכנית כוללת 3,216 יחידות דיור, בצפיפות ממוצעת של כ-33 יחידות דיור לדונם נטו, 350 יחידות דיור מוגן וכ-190 אלף מ”ר שטחים עיקריים למסחר ותעסוקה, שטחי ציבור פתוחים ומוסדות ציבור. התוכנית משתרעת על שטח כולל של כ-1,102 דונם בבינוי מרקמי של מבנים עד 13 קומות כאשר בלב הרובע מתוכננת שדרה מרכזית המהווה מוקד פעילות עם מגוון שימושים בדפנותיה ומרחב ירוק במרכז. המרקם הבנוי מלווה בדפנות את המרחב הציבורי כגון שטחים ציבוריים פתוחים, רחובות וככרות ומגדיר את החלל המשותף של הרובע.

בנוסף, פיתוח הרובע מאפשר יצירת חיבורים תחבורתיים חדשים בין העיר יהוד לכביש 40 ממזרח. התוכנית כוללת הקצאת שטחים לתעסוקה, לצרכי ציבור, פיתוח מערך תנועה ותחבורה, רשת צירים ירוקים ושבילים להולכי רגל ורוכבי אופניים. לפי התוכנית יוקמו פארק שכונתי ופארק רובעי על שטח של כ-70 דונם בסמוך לנחל יהוד.

בשנת 2017 החליט קבינט הדיור כי השטח המדובר יהיה מתחם מועדף לדיור. התוכנית שגובשה זכתה ביולי 2019 להתנגדויות רבות, בין השאר של המועצה האזורית דרום השרון ומושב מגשימים על לקיחת שיעור ניכר מהקרקעות החקלאיות והריאות הירוקות במושב. גם חברת נת”ע (נתיבי תחבורה עירוניים) ורת”א (רשות התעופה האזרחית) הגישו התנגדויות כשהן טוענות לבעיות ניקוז ותחבורה, זיהומי בארות מים וקרקע ובעיות תעופה, בשל תכנון בניית הבניינים בסמוך למסלולי ההמראות והנחיתות של נתב”ג. השמעת ההתנגדויות התקיימה באוגוסט 2020 ובעקבותיה קיימה הוועדה דיון בתוכנית, חלק מההתנגדויות התקבלו, נעשו שינויים בתוכנית (לפי סעיף 106 ב לחוק התכנון והבניה), בעיקר בנוגע למתקן ויסות הנמצא בשטח התוכנית ומושך אליו ציפורים ובכך מסכן את המטוסים באיזור, והתוכנית פורסמה שוב להתנגדויות באוגוסט האחרון. לאחר שנערכו דיונים בנושא ובהתאם להמלצת החוקרת החליטה הוועדה על מתן תוקף לתוכנית.

הדמיה של תוכנית מזרח יהוד-מגשימים. קרדיט: פרחי צפריר אדריכלים
הדמיה של תוכנית מזרח יהוד-מגשימים. קרדיט: פרחי צפריר אדריכלים

רפי אלמליח, מנהל אגף לתכנון ופרויקטים ברמ”י, בירך על ההחלטה להפקיד את התוכנית ואמר: “מדובר בתוכנית אשר יוצרת רובע עירוני חדש ותוספת של שטחי תעסוקה תוך הגדלת שטחה המוניציפלי של העיר יהוד. הרובע המתוכנן יהווה מוקד משיכה לתושבי העיר והאיזור וייתן מענה מלא לכל שירותי הציבור הנדרשים בו. זאת, על ידי שימוש בכלי תכנון שיבטיחו עירוניות טובה ופיתוח מושכל הכולל מגורים, תעסוקה ומבני ציבור לצד מגוון גינות ושטחים פתוחים עם שבילים ודרכים שיקנו נגישות ואיכות חיים גבוהה”.

אושרת גני גונן. צילום: דוברות המועצה האזורית דרום השרון
אושרת גני גונן. צילום: דוברות המועצה האזורית דרום השרון

ראש המועצה האזורית דרום השרון אושרת גני גונן אמרה לאונו NEWS: “בעקבות התנגדות המועצה האזורית דרום השרון, השגנו שני הישגים משמעותיים: 1. שמירה על יותר שטחים חקלאיים בכדי להבטיח המשך של פעילות חקלאית במושב מגשימים. 2. שלביות העברת השטחים שמבטיחה את המשך עיבוד השטחים החקלאיים עד לביצוע עבודות הפיתוח והבניה בפועל. המועצה תמשיך לפעול להגנה על השטחים החקלאיים והריאות הירוקות של איזור המרכז ולצמצם במידת האפשר פגיעה בהן שנעשית עבור תוכניות בינוי שאינן מושכלות ואינן מאוזנות”.

מעיריית יהוד-מונוסון נמסר בתגובה: “עיריית יהוד-מונוסון מקדמת פרויקטי התחדשות עירונית רבים בעיר, למען רווחת תושביה הקיימים והעתידיים. בנוגע לתוכנית ‘מגשימים’, העירייה כמו גם קבוצת תושבים מבן גוריון, שיתפו פעולה כדי להיטיב את התוכנית ולשפרה. לא נוציא לפועל תוכנית לא טובה לתושבינו. אנו פועלים כל העת לשיפור התוכנית, כולל פתרונות ניקוז, מענה תחבורתי בשילוב הרכבת הקלה והגדלת פארק הקשת בצפון העיר לטובת כל התושבים ושמירה על שטח פתוח וחיץ ירוק מול בתי התושבים בצפון העיר בכלל ורחוב בן גוריון בפרט”.

יעלה מקליס. צילום: דוברות עיריית יהוד-מונוסון
יעלה מקליס. צילום: דוברות עיריית יהוד-מונוסון

ראש עיריית יהוד-מונסון יעלה מקליס אמרה לאונו NEWS: “הסכם הגג, בראש ובראשונה, נועד לחיזוק את תושבי יהוד-מונוסון וקידום של משאבים להתפתחותה וחידושה: בכספים לפיתוח פרויקטים בתוך העיר: שטחים ירוקים, פארקים גינות וכו’, חידוש תשתיות כבישים, ניקוז בעיר, מבני חינוך וציבור ועוד.  והקצאת קרקע משלימה לכל המתחמים הדורשים השלמה כדי ליצור להם ייתכנות כלכלית ופיזית ברובע יהוד מזרח (מגשימים) ורובע יהוד מערב (גני יהודה). בכוונתנו ללמוד את ההחלטה ובמידה ויידרש – נפעל בנחישות בכל דרך כדי להיטיב את התוכנית כולל הליכים משפטיים ותכנוניים משלימים”.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

תיכון מקיף יהוד. צילום אונו ניוז

עקב חוסר המיגון בבית הספר: הורי מקיף יהוד השביתו את הלימודים הבוקר לשעה

תפריט נגישות