ב-11 באפריל 1945, לפני 75 שנה הגיעו כוחות הברית לשחרר את המחנה בוכנוואלד שהיה אחד המחנות הגדולים בגרמניה הנאצית.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
במחנה היו רבבות אסירים שעבדו בעבודות כפייה ומתו ממחלות ומתת תזונה. בנוסף, חלק מן המפקדים הנודעים ביותר לשמצה בצבא הנאצי עברו בו. הוא היה ממוקם למרגלות הר אטרסברג במדינת תורינגיה בגרמניה. אליו היו מסונפים כ־138 מחנות משנה.
בתקופה זו עברו בו כ-250,000 בני אדם. לפי ההערכות בבוכנוואלד נרצחו כ-65,000 בני אדם.
הרוב המכריע של האסירים במחנה היו עובדי כפייה. לא היו תאי גזים, אבל מאות, לפעמים אלפים, מתו מדי חודש ממחלות, מתת תזונה, ממכות והוצאות להורג. המחנה גם שימש ככר לניסויים רפואיים. ביו היתר נערכו ניסויים בחיסונים נגד מחלות מדבקות וניסויים בהמוסקסואליים להם הוזרקו הורמונים על מנת ל״הבריא״ אותם.
בבוכנוואלד עברו חלק מהמפקדים הנודעים לשמצה בצבא הנאצי. אחד מהם למשל, היה מפקד המחנה שטנדרטנפירר קארל קוך. קוך ואשתו, אילזה קוך, נודעו בשל התנהגותם הסדיסטית כלפי האסירים.
בין השאר הואשמה אילזה קוך בכך שנהגה להכין אהילים מעור של אסירים שנרצחו במחנה, וכן שנהגה לאסוף עור אדם שעליו כתובת קעקע, וכן ראשי אדם מצומקים. אכזריותו ושחיתותו של קוך הייתה מוגזמת אפילו בסטנדרטים של האס אס. קוך הוצא להורג בתחילת אפריל 1945, כשבוע לפני שחרור המחנה ואילו אשתו נידונה למאסר עולם לאחר המלחמה והתאבדה בכלא.
אסירים מפורסמים שהיו כלואים במחנה: יעקב אביגדור, רב וסופר, לאון בלום, לשעבר ראש ממשלת צרפת, אלי ויזל, סופר השואה וישראל מאיר לאו, לימים הרב הראשי לישראל.
לקראת יום השואה שיחול ב-21.4 ערכנו ב״אונו ניוז״ פרויקט מיוחד בשם דורות ההמשך מדברים. בו פעילי עמותת דורות ההמשך מביאים את הסיפורים של השורדים וגם את סיפורם של אלה שלא.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]