במסגרת יום האישה הבינלאומי: בספרייה העירונית בגני תקווה נפתחה תערוכת 'גיבורות מלחמת חרבות ברזל' המהווה עדות חיה לכוחן, לתעוזתן ולתרומתן של נשים בחברה הישראלית בזמן טבח השבעה באוקטובר. התערוכה מפנה זרקור אל נשים חזקות, עוצמתיות, חדורות תחושת שליחות ומסירות אין קץ. נשים שנקלעו למצבים מסכני חיים בעל כורחן וגילו אומץ ותושייה. נשים שעזבו את משפחותיהן והתגייסו למאמץ המלחמתי.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
התערוכה נוצרה על ידי נכי צה״ל במרכז היצירה השיקומי ״שלהבת״ בגני תקווה. הסיפורים נבחרו מתוך הזדהות אישית וחיבור פנימי לדמויות מעוררות השראה. התערוכה מציגה את סיפוריהן של הגיבורות בעיבוד לאיורים במסגרת הסדנה לתקשורת חזותית במרכז ״שלהבת״. יש גיבורות רבות ובתערוכה מוצג מקבץ קטן מתוך סיפורים רבים, חלקם ידועים וחלקם עלומים.
עמית מן ז"ל, מתנדבת ותיקה במד"א ופרמדיקית בקיבוץ בארי, הקדישה את רגעיה האחרונים להצלת חיים. במהלך מתקפת הטרור, היא פעלה יחד עם רופא ואחות כדי להעניק טיפול לפצועים הרבים. גבורתה הרבה נקטעה באכזריות כשנרצחה על ידי המחבלים.
בתערוכה מוצג גם הסיפור של קבוצת הטנקיסטיות פורצות הדרך. הגר, הילה, טל-שרה, מיכל, קרני, אופיר ותמר – הנשים הראשונות בעולם המערבי שהשתתפו בקרב שריון – חסמו בגופן את התקדמות המחבלים. שני טנקים בפיקודן בלמו את הכניסה ליישוב חולית, נטרלו מחבלים, חילצו אזרחים שהיו לכודים במשך 17 שעות והוכיחו תושייה יוצאת דופן.
רה"ע גני תקווה, ליזי דלריצ'ה, אמרה: "אני שמחה להציג בספרייה העירונית בעיר את סיפוריהן של נשים גיבורות שפעלו בנחישות, במסירות ובאומץ מול מציאות בלתי אפשרית, והפכו לסמל של עוצמה נשית אמיתית. אני מזמינה את הציבור לבוא ולהתרגש מהיצירות ומהסיפורים שמאחוריהן".
עדי בר-כהן, עו"ס, מנהלת מרכז היצירה השיקומי לנכי צה"ל "שלהבת", הוסיפה: "גיבורות התערוכה ״חרבות ברזל״ לא ביקשו את הקרב. הן נלחמו על הבית, על האנושיות ועל המוסר, על המשמעות שלנו כעם. זה המעט שיכולנו לעשות כדי לספר את סיפורן מעורר ההשראה, להוקיר תודה ולהביע את הערכתנו. התערוכה הזו אינה רק מחווה לנשים גיבורות, אלא גם דרך עבור נכי צה"ל להביע את תחושותיהם ולחבר את החברה כולה לסיפורי האומץ וההתמודדות שלהם. במרכז נכי צה״ל קיים רוב גברי והבחירה ליצור תערוכה המוקדשת לנשים גיבורות אינה מובנת מאליה. נכי צה״ל מבינים היטב את מחירה של מלחמה. אובדן וקרב פנימי לא נגמרים עם סיום המערכה. העיסוק בתערוכה והיצירה שלה מאפשרים להם להבין דבר מה נוסף על הקרב האישי שלהם. גיבורים נמצאים גם מחוץ לשדה הקרב ומנהלים מאבק יום־יומי כדי להישאר נוכחים".
אולי יעניין אותך גם:
חשש ברחובות קריית אונו: תושבים מדווחים על גל אלימות מצד צעירים
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]