מדי חודש מתהדרת ראש מועצת גני תקווה, ליזי דלרי'צה בעדכון חגיגי לתושבים מעל כל במה תקשורתית בעזרת מערך יחסי הציבור המשומן של המועצה הממומן מכספי הציבור. באורך כמעט מפתיע, לא הובא לציבור, מילה אחת ממה שהתרחש בישיבת המועצה בחודש יולי 2017, ישיבה מס' 51, חלקים ממה שהוחלט שם כבר חשפנו בכתבה חשיפה – כך מסתירים מידע מהציבור, שם גילינו כיצד מועברים תמיכות עירוניות לגופים חרדיים, ישיבות של אברכים וכו, בסך של 300 אלף שח.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
ממסמכים שהגיעו אלינו לאחרונה, נוכל לחשוף כי מבני ציבור רבים אשר אושרו לשימוש הציבור החרדי , זכו כעת לחותמת חוקית של מועצת גני תקווה. כידוע, במשך זמן רב לא טופלו כראוי ההקצאות של מבנים לטובת פעילות ציבורית ומשרד הפנים אף העיר על כך למועצה במספר דוחות.
כעת, שנה לפני הבחירות החליטו במועצת גני תקווה, לאשר בדיעבד את המבנים הרבים והיו מאוד נדיבים כלפי הציבור החרדי לעומת הציבור החילוני ותנועות הנוער.
על פי נהלי חוזר מנכל משרד הפנים, יש לכנס את ועדת ההקצאות המורכבת מחברי מועצה ונציגי ציבור, לדון בבקשות העמותות והארגונים המבקשים שימוש במבני ציבור, הם צריכים לעמוד בנהלים וכללים, הוועדה ממליצה למועצת העיר, הנושא עולה להצבעה ובהמשך מחוייבת המועצה לפרסם את הבקשות לציבור באתר המועצה או עיתונות ולאפשר זמן של 45 ימים להתנגדות ובסופם נשלחים ההחלטות למשרד הפנים. לא ברור האם מועצת גני תקווה פרסמה לציבור את הבקשות להקצאות ואפשרה זמן להתנגדות.
בחודש יולי התכנסה מועצת גני תקווה, לדון בהמלצות הוועדה, שנשלחו לחברי המועצה במייל לפני הדיון, מנכלית המועצה, דאגה לוודא כי יש רוב להצעות ולכן כלל לא התקיים דיון פומבי וציבורי במועצת העיר, לא הוצגו לציבור בקשות העמותות , ולא נערך כלל דיון אלא הצבעה שתוצאותיה ידועות מראש. כל שמונת חברי המועצה שלקחו חלק בהצבעה הצביעו אוטמטית בעדה. ייתרה מזאת, במסמכים שהעבירה המועצה לחברי המועצה לפני הדיון, הרחיקו לכת, והעניקו הקצאות למבנים הציבור החרדי, לעשרים שנה.
רוב המבנים שאושרו לציבור החרדי הם ישיבות לאברכים, חלק מן המקומות בתי מדרש, רובם אגב כלל לא תושבי גני תקווה, אלא מגיעים לכוללים בהסעות. סיור רגלי בין המבנים אותם אישרה המועצה לארגונים, כוללים בנייה פיראטית, תוספות בנייה מסוגים שונים, ויש תחושה כי כף רגלם של פקחי הבנייה של מועצת גני תקווה, לא דרכה מעולם במקום.
רשימת מבני הציבור לציבור החרדי ארוכה וכוללת 24 הקצאות למבנה ציבור החרדי דתי, לתקופת זמן של עשר שנים, לעומת הקצאת מבנה לצופים לחמש שנים, נעמת – חמש שנים, ובני עקיבא גם לחמש שנים.
גם בערים נוספות מיישמים את נוהל הקצאת מבני ציבור, לדוגמא עיריית גבעת שמואל, פירסמה בשבוע שעבר בעיתונות המקומית, בקשות של גופים לקבל הקצאה למבנה לטובת שימוש הציבור.
תגובת מועצת גני תקווה – המועצה מסרבת להגיב לדברים העולים בכתבה ומסרבים לחשוף מידע לציבור
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]
וואו השחיתות מכוערת, רק בחירות יצילו את הישוב