יום חמישי , אפריל 3 2025
דף הבית / עמוד הבית ראשי / לוקחים השראה: כך פעלו ראשי הערים שהצליחו לעצור את שרשרת ההדבקה

לוקחים השראה: כך פעלו ראשי הערים שהצליחו לעצור את שרשרת ההדבקה

ראש מועצת ירוחם עצרה את שרשרת ההדבקה באמצעות סגירת המסגרות הבלתי פורמליות טרם החלטת הממשלה. ברעננה, ביצעו אכיפה מאסיבית על ידי דוחו''ת שניתנו לעסקים שהתעלמו ממגבלות התו הסגול. ככה משנים צבע ברמזור

בדיקת קורונה
צילום - מדא

ראשי הערים האדומות בבקעת אונו יכולים לשאוב השראה מראש מועצת ירוחם שפעלה בצורה עצמאית וללא המתנה להחלטות הממשלה.


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז

רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


בעמוד הפייסבוק של ירוחם, ניתן לצפות בצמצום שרשרת ההדבקה בקורונה לאחר שזו הוגדרה כאדומה. המועצה שיתפה בכל יום את מספרי הנדבקים היומי כדי להביא למודעות התושבים את הסכנות הקיימות באי שמירה על ההנחיות.

גם ברעננה, העיר שהייתה נחשבת לכתומה ומוגדרת עכשיו ירוקה, נרשמו נתונים מרשימים באמצעות אכיפה מאסיבית בבתי עסק.

תפילה בתנאים אחרים

רוב האוכלוסייה בירוחם מסורתית ודתית, חלק נרחב מהתושבים פוקדים את בתי הכנסת בחגים ועל כן נדרשה חשיבה יצירתית בכל הנוגע לתחום התפילות.

ראש המועצה בירוחם גייסה את רב העיר למתן הסברה למתפללים. באמצעות ההסברה הנכונה הבינו התושבים המסורתיים והדתיים כי יהיו חייבים להתפלל בתנאים אחרים, תוך שמירה על צביון הדת אך גם על מניעת ההדבקות.

בנוסף, פתחה העירייה קניון וירוטאלי שכל מטרתו היא לאפשר לתושבי ירוחם להמשיך ולרכוש מוצרים ושירותים מעסקים מקומיים בעיר, באמצעות משלוח עד הבית.

תפילות. אילוסטרציה.
תפילות. אילוסטרציה

מערך חקירות אפידמיולוגיות עצמאי

חקירה אפידמיולוגית היא מחקר שתפקידו להתחקות על מהלך התפרצות מגפה ברמת הפרט. דהיינו, להבין איזה אדם הוא הגורם להפצת מחלה מידבקת.

המשותף לירוחם ולרעננה הוא ששתי הערים לקחו את מערך החקירות האפידמיולוגיות לידיהן, שלא כמו בערים אחרות שהעבירו את המידע למשרד הבריאות.

צעד אחד נוסף שירוחם עשתה לפני כולם הוא סגירת מערכת החינוך טרם החלטת הממשלה. החלטה שמנעה שרשרת הדבקה מאסיבית במסגרות.

בנוסף, ולפי המתואר בעמוד הפייסבוק של ירוחם, בימי הסגר הראשון ראשת העיר אף חסמה את המעבר בין הישובים באמצעות מחסומי בטון כדי שלא לאפשר זליגה של תושבים שתגרור גל הדבקות נוסף.

דבר משותף נוסף שעשו רעננה וירוחם הוא הטלת קנסות על עסקים שלא לפי מגבלות התו הסגול. בנוסף, האכיפה המאסיבית שביצעו הובילה ליצירת מודעות גבוהה ולשינוי ההרגלים של התושבים והעסקים.

בדיקת קורונה
צילום מדא

שיתוף, מידע ומודעות גבוהה

ההגבלות שהטילו ברעננה, בירוחם ובערים נוספות כמו נס ציונה ובת ים, ששינו את צבען לירוק הן אלה שעשו את העבודה.

העלאת המודעות גרמה לציבור לפתח הרגלים אחרים בכל הקשור לשגרת הקורונה.

אין זה אומר שהחיים צריכים לעצור, אך באמצעות שמירה על מרחק סביר ועל הוראות משרד הבריאות שמונע התקהלויות מכל סוג שהוא שרשרת ההדבקה תעצר.

רק אתמול הודיעה עיריית גבעת שמואל בעמודי הפייסבוק שלה כי גם היא הפכה לעיר אדומה עם מספר חולים שעומד על 138, קצב ההדבקות בעיר נע בין 15% ל-20%.
על פי מתווה הרמזור צבע העיר אדום ועומד 8.4.

גם עיריית אור יהודה הוציאה הודעה לתושבים בגין כמות מאומתים גבוהה – 398 חולים פעילים בעיר שהפכה גם היא לאדומה.

שוטרים אוכפים קורונה
צילום – משטרת ישראל

שומרים על הכללים ונזהרים –

בסופו של דבר, מה שנשאר לנו ללמוד מההתנהלות של הערים האחרות הוא על העלאת מודעות, שמירה על הכללים ושינוי הרגלי מחייה לפחות לעת עתה.

יש להימנע מהתקהלויות ומיציאה מהבית שלא לצורך
היציאה מהבית מותרת אך ורק לצרכים חיוניים כגון: קניית מזון, תרופות וטיפול רפואי ובמרכזים הסמוכים למקום המגורים
חובה לעטות מסכות בכל יציאה מהבית ולשמור על מרחק
בתי הכנסת ימשיכו להיות סגורים עד לתאריך 11.10.20 – על פי החלטת הממשלה
התפילה במרחב הציבורי, תותר עד 20 מתפללים ובכפוף לכל ההנחיות והכללים
ההגבלה וויסות מספר האנשים בכל עסק, תותר בכפוף לכמות שאושרה על פי התקנות ובהתאם לגודל העסק

לקריאת ההנחיות המפורטות היכנסו לאתר משרד הבריאות >> https://www.gov.il/he/departments/ministry_of_health

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

המזוודה שנמצאה. צילום אונו ניוז

נמצא ציוד צילום והאזנה ביטחוניים בתוך מזוודה צבאית בשטח חווה בגני תקווה | בלעדי

תפריט נגישות