שנת הלימודים תשפ"ו נפתחה בשבוע שעבר בגבעת שמואל. לידי מערכת "אונו ניוז" נודע כי לא פחות משישה צהרונים בעיר לא הצליחו להיפתח (בין השעות 14:00-17:00) בשל מחסור חריף בכוח אדם חינוכי.
בניסיון לספק מענה אל מול הסיטואציה, נרתמו חברי מועצת העיר דור חרלפ ושמוליק מאירוביץ, בימים האחרונים למציאת פתרון למצוקת כוח האדם בגני הילדים בעיר. השניים סיפרו כי בעקבות פניות רבות מהורים, פעלו מול אגודת הסטודנטים באוניברסיטת בר אילן ומול רשת השירות הלאומי-אזרחי, בבקשה לשבץ סטודנטים ובנות שירות לאומי לסיוע מיידי בגנים.
במכתב רשמי שנשלח על ידם ליו"ר מועצת אגודת הסטודנטים, הדגישו השניים את המצב החריג, תוך שהם מדגישים כי המהלך נועד להבטיח שגרת יום סדירה לילדים ולהקל על ההורים, לעד למציאת פתרון קבע.
לדברי חרלפ: "אנו במצוקה ומבקשים את סיועכם. האחריות שלנו היא שלא יישאר ילד אחד ללא מענה בגלל מחסור בכוח אדם. נמשיך לפעול עד שהפתרון יהיה מלא. לכן, הבקשה היא לפתרון מיידי לתקופה מוגבלת – מספר שבועות עד לאחרי החגים. אנו בטוחים שעד תחילת שנת הלימודים האוניברסיטאית, מנכ"ל העירייה והצוות האמון על הנושא בעירייה ימצאו פתרונות קבע".
מאירוביץ הוסיף: "מעבר לפתרון המעשי, שיתוף פעולה יבטא את יחסי השכנות הקרובים והמיוחדים שבין אוניברסיטת בר-אילן לעיר גבעת שמואל. הקרבה הגיאוגרפית הופכת אתכם לשותפים טבעיים בחיי הקהילה שלנו. התגייסותכם כעת תחזק עוד יותר את תחושת האחדות והערבות ההדדית בין הסטודנטים לבין תושבי העיר".
תגובת עיריית גבעת שמואל: "מתנ”ס גבעת שמואל מפעיל 49 צהרונים ברחבי העיר, המעניקים מדי יום מענה חינוכי, איכותי ומקצועי למאות ילדים, ומספקים עבורם סביבה מעשירה ומהנה בשעות שאחרי הגן.
כמו בכל הארץ, גם אצלנו קיים מחסור בכוח אדם בצהרוני הגנים, בעיקר בגני טרום-טרום חובה. העירייה פועלת לאורך כל השנה כדי להתמודד עם האתגר הזה באמצעות מבצעי “חבר מביא חבר”, מענקי התמדה, שימור עובדות ותיקות, פנייה לסטודנטיות במוסדות אקדמיים סמוכים ושיתופי פעולה עם ערים שכנות.
המתנ״ס ועיריית גבעת שמואל ימשיכו להשקיע את כל המאמצים הנדרשים כדי לשמור על צוותי הצהרונים ולספק לכל ילדי העיר מסגרת חינוכית, איכותית ומעשירה.״
אולי יעניין אותך גם: פרויקטים מובילים ודירות חדשות בבקעת אונו והסביבה
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]
אונו News 


