תלמידי תיכון גבעת שמואל יצרו פסיפס מרגש בגודל 1×1.4 מטר, המתאר חייל מצדיע על רקע נוף ארץ ישראלי עם דגל ישראל מתנופף מאחוריו. היצירה, שנעשתה בהובלת מדריכת המוגנות נחמה מזרחי, תוצב בבית יד לבנים ותנציח את זכר הנופלים הגיבורים.
המיזם העניק לתלמידים הזדמנות לשלב אומנות עם שיח על זיכרון ומורשת הנופלים של אומץ, גבורה, אהבת העם והמדינה. במקביל לעבודה על הפסיפס, התקיימו מפגשים חינוכיים שבהם דיברו התלמידים על המשמעות העמוקה של ההנצחה ועל המורשת שהותירו אחרי לכתם.
יוסי ברודני, ראש העיר: "יצירת הפסיפס היא מחווה מרגשת לזכר הנופלים. זיכרון הנופלים בליבנו לעד, הם שבזכותם אנחנו כאן. אנו נושאים את זכרם הקדוש ומנחילים את מורשתם לדורות הבאים. תודה לתלמידים היקרים על המעשה המרגש ולרשות לביטחון קהילתי, בניהולה של שלומית מרסיאנו, על ההובלה ועל העבודה המשמעותית עם בני הנוער."
שלומית מרסיאנו, מנהלת הרשות לביטחון קהילתי: "נופלי מלחמת 'חרבות ברזל' הקריבו את חייהם כדי שנוכל לצמוח מחדש ולהיות עם חופשי וגאה בארצו. אני גאה במדריכות המוגנות וביכולתן להפוך את ההנצחה לעשייה ערכית ומשפיעה. לקראת השנה החדשה אני מאחלת שנמשיך יחד לחזק את הדור הצעיר בערכים ובעשייה טובה."
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]