יום שני , ינואר 12 2026
דף הבית / עמוד הבית ראשי / הסטודנטים לחינוך פגשו את הלב הפועם של גבעת שמואל

הסטודנטים לחינוך פגשו את הלב הפועם של גבעת שמואל

סטודנטים מסמינר הקיבוצים הגיעו לסיור לימודי בעיר, נחשפו לאחוזי ההתנדבות הגבוהים והתרגשו בפעילות עם "כנפיים של קרמבו"

סטודנטים מסמינר הקיבוצים בסיור לימודי בגבעת שמואל. צילום דוברות העירייה
סטודנטים מסמינר הקיבוצים בסיור לימודי בגבעת שמואל. צילום דוברות העירייה

ישנם רגעים בהם ההוראה הופכת מהרצאה לחוויה מכוננת. כזה היה המפגש שהתקיים השבוע בגבעת שמואל, כאשר דור המנהיגות הצעיר של העיר פגש את דור המחנכים הבא של ישראל.

מחלקת הנוער העירונית של גבעת שמואל אירחה השבוע כ-40 סטודנטים למסלול חינוך בלתי פורמלי מ"סמינר הקיבוצים", שהגיעו ללמוד מקרוב על המודל המצליח של העיר בתחום העבודה עם בני נוער. במהלך יום גדוש ומעשיר, נחשפו הסטודנטים לאתגרים הייחודיים של העיר ולפתרונות היצירתיים שמציבה המחלקה.

אחד הנתונים שעוררו השתאות בקרב הסטודנטים הוא שיעור המעורבות החברתית בעיר: כ-62.2% מילדי גבעת שמואל לוקחים חלק פעיל בתנועות הנוער השונות – נתון פנומנלי בקנה מידה ארצי. בני הנוער עצמם הגיעו למפגש ושיתפו את הסטודנטים בתשוקה שלהם לעשייה במועדונים, וסיפרו כיצד ההדרכה והובלת היוזמות מעצבות את אישיותם ומפתחות אותם כדור המנהיגות הבא.

צילום: דוברות עיריית גבעת שמואל
צילום: דוברות עיריית גבעת שמואל

הביקור המשיך למרכז ה"טראק" – מרכז הנוער היביל והחדשני של העיר, שם קיימו חברי מועצות הנוער שיח פורה ו"מינגלינג" עם הסטודנטים. שיאו של היום נרשם כאשר האורחים לקחו חלק פעיל בפעילות של תנועת "כנפיים של קרמבו". הסטודנטים סיכמו את הביקור בהתרגשות וציינו כי זה היה אחד הימים המשמעותיים והמלמדים ביותר שעברו במהלך לימודיהם.

לירן רוזיו, מנהל מחלקת הנוער העירונית, סיכם את הביקור בסיפוק: "גבעת שמואל גאה להוביל תרבות של עשייה ערכית ענפה. המפגש עם דור העתיד של המחנכים בישראל אפשר לנו להציג את הרוח המיוחדת של הנוער שלנו – נוער שיוזם, מוביל ופועל מתוך שליחות. לראות את הסטודנטים מתרגשים מהחיבור לשטח ולערכים שלנו, זו ההוכחה שההשקעה בדור העתיד נושאת פירות מרשימים. שנזכה תמיד להיות בצד שמוביל, משפיע ומעניק."

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

תרגיל פיקוד העורף בבקעת אונו. צילום ארכיון: דובר צה"ל

הרשויות בבקעת אונו נערכות לתרחישי הסלמה מול איראן

תפריט נגישות