בעלי תואר ראשון במקצועות הבריאות, סיעוד, פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית ואנשי מקצוע נוספים העובדים במסגרות שיקומיות? הכתבה הזו יכולה לשנות את מסלול הקריירה שלכם.
בתחילת נובמבר, ייפתח המחזור השישי של התואר השני במדעי הבריאות והשיקום, הראשון מסוגו בישראל, אשר הוקם במסגרת הפקולטה למקצועות הבריאות בקריה האקדמית אונו.
“התואר השני במדעי הבריאות והשיקום בקריה האקדמית אונו נועד להעניק לבוגריו את הכלים והידע הדרושים על מנת להוביל שינוי משמעותי בתחום השיקום בישראל”, מסביר פרופ’ גבריאל זייליג, ראש תכניות התואר השני בפקולטה למקצועות הבריאות. ״המגמה בעולמות השיקום היא לשלב ממשקים שונים במטרה להתאים תכנית טיפול למידותיהם של המטופלים. תכנית הלימודים הייחודית שלנו משלבת ידע תיאורטי מעמיק עם ניסיון מעשי עשיר בגישות שיקום חדשניות, שילוב שמבטיח לבוגרי התכנית הכשרה איכותית ומקיפה וכלים שיהפכו אותם למובילים בתחום השיקום”.
“בוגרי התואר שלנו השתלבו בהצלחה במגוון רחב של תפקידים במסגרות שיקומיות ברחבי הארץ, בהם טיפול והדרכה, תכנון ויישום תכניות שיקום, ניהול צוותי שיקום.ותפקידים נוספים. הבוגרים מדווחים על שביעות רצון גבוהה מהלימודים, הן מהידע והכלים שרכשו והן מהמרצים המנוסים, בעלי הידע הרב בתחומי הבריאות השונים. רבים מהם מציינים, כי התוכנית אפשרה להם להתקדם משמעותית בקריירה שלהם ולחולל שינוי אמיתי בחייהם של אחרים”.
תכנית ייחודית זו, החלוצה בתחומה בישראל, זכתה להצלחה רבה. ארבעה מחזורים כבר סיימו אותה בהצלחה והמחזור החמישי, הגדול ביותר עד כה, נמצא בעיצומו. לקראת סוף השנה, ייפתח מחזור שישי. לימודי התכנית מתקיימים במתכונת מרוכזת של יום אחד בשבוע, המאפשרת שילוב מיטבי בין לימודים ועבודה.
“ישראל היא מדינה מזדקנת ומוכת מלחמות, וקיים בה צורך עצום באנשי שיקום מעולים”, מסכם פרופ’ זייליג. “פצועי מלחמה, נפגעי תאונות וקשישים רבים זקוקים לטיפול שיקומי מקצועי ומסור על מנת לחזור לתפקוד מלא בחברה. אנו בפקולטה למקצועות הבריאות בקריה האקדמית אונו רואים באנשי השיקום את אלו שעומדים בחזית הטיפול באנשים רבים עם מוגבלויות ומסייעים להם להשיג את מטרותיהם”.
פרופ׳ שירה ילון חיימוביץ, דיקנית הפקולטה למקצועות הבריאות בקריה האקדמית אונו: ״כחלוצים בתחום האינטר-דיסציפלינרי בישראל, אנחנו גאים לפתוח את המחזור השישי של התואר השני הבין-תחומי במדעי השיקום והבריאות. בישראל של אחרי ה-7 באוקטובר, בולט מתמיד הצורך להיעזר בכמה וכמה תחומי ידע על מנת להוביל שיקום מיטבי ולמקסם את תוצאות השיקום הפיזי והנפשי כאחד״.
מעוניינים ללמוד עוד על תכנית הלימודים לתואר שני במדעי הבריאות והשיקום?
מוזמנים לפנות אל הפקולטה למקצועות הבריאות בקריה האקדמית אונו בטלפון 03-9069777 או באתר: https://www.ono.ac.il/curriculum/health-sciences-and-rehabilitation-ma/