יום שישי , אוגוסט 1 2025
דף הבית / עמוד הבית ראשי / מיום שני 4 חודשים של פקקי ענק בקריית אונו

מיום שני 4 חודשים של פקקי ענק בקריית אונו

במהלך העבודות, ובמשך ארבעה חודשים, יהיה פתוח רק נתיב אחד לכל כיוון על הציר וללא אופציה לחנייה. "יהיו עומסים כבדים מאוד, אך בהמשך תגיע הקלה. ממליצים לנהגים שאינם חייבים לא להגיע אל הציר", אומרים גורמים בעירייה

לוי-אשכול. צילום ארכיון. אונו ניוז
לוי אשכול (ארכיון). צילום אונו ניוז

קריית אונו בדרך לכאוס תחבורתי לפחות לחודשים הקרובים. החל מיום ב' (31.10) ולמשך ארבעה חודשים יחלו עבדות מאסיביות של בניית נתיב התחבורה הציבורית מטעם חברת נתיבי איילון על ציר לוי אשכול בעיר.

במסגרת העבודות תתאפשר תנועה רק מנתיב אחד לכל כיוון נסיעה, כאשר לא תתאפשר גם חנייה בצדי הציר כפי שמתאפשר כיום. המשמעות היא כמובן עומס כבד מאוד על הציר העמוס גם ככה, ובעירייה מודעים למצב ומבקשים מנהגים מזדמנים שעוברים בציר ושלא חייבים לעבור בו, להימנע מלעשות זאת בחודשים הקרובים במהלך תקופת העבודות.

גורמים בעירייה מוסרים כי במהלך ארבעת החודשים תסלול חברת נתיבי איילון את נתיב התחבורה הציבורית, ולאחריו תוחזר האפשרות להחנות בנתיב הימני לכל כיוון כבעבר, ובנוסף הנתיב השמאלי לכל כיוון נסיעה יהווה נתיב נסיעה לתחבורה ציבורית בלבד (אוטובוסים, מוניות, מיניבוסים וכדומה). הנתיב האמצעי לכל כיוון נסיעה יהיה נתיב לרכב פרטי. "אנו מאמינים שברגע שתהיה לנו תחבורה ציבורית איכותית ומיטיבה אז אנשים בהדרגה יסכימו להיפרד מהרכב הפרטי ולעבור לתחבורה להסעת המונים",נמסר.

גורמים בעירייה מדגישים כי ידרשו ויעמדו על כך שבין נתיב התחבורה הציבורית לנתיב הפרטי לא תהיה גדר הפרדה, כפי שקורה בכפר סבא למשל. דבר זה יאפשר לרכבי ביטחון במידת הצורך לעבור ולהגיע לזירה של תאונה או חסימה, ובמקביל תשתמש העירייה באמצעי אכיפה מוגברים על מנת למנוע מרכבים פרטיים לנסוע על נתיב התחבורה הציבורית.

אולי יעניין אותך גם: צומת סביון – עיר חדשה בבקעת אונו?

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

תגובה אחת

  1. לנסוע בתחבורה ציבורית, לאיפה בדיוק? היא לא קיימת. מסורבלת , לא מדייקת ואין שום פתרון. התושבים הולכים לסבול קשה מאוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

מחלקת הנוער של עיריית גבעת שמואל זכתה באות הלכידות החברתית בבית הנשיא. צילום: דוברות עיריית גבעת שמואל

הישג יוקרתי בבית הנשיא: מחלקת הנוער של גבעת שמואל זכתה באות הלכידות החברתית

תפריט נגישות