בזכות שיתוף פעולה יוצא דופן, הוזמנו חברי הקונסרבטוריון לביקור בליטא שכלל קבלת שבת מרגשת במיוחד עם הנהלת בית הספר למוזיקה ע”ש בליוס דווריונס ועם מורי בית הספר, טקסים מרגשים בליווי קטעי מוזיקה שבוצעו על ידי התזמורת, ביקורים באתרים היסטוריים והשתתפות בקונצרטים ובכיתות אמן.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
אחד הרגעים המרגשים בביקור התקיים בטקס לציון 75 שנה להשמדת גטו קובנה, שהתקיים במקום בו עמד השער לגטו. בין הדוברים בטקס היה ישראל גל, ראש העיר קריית אונו, שנשא דברים מרגשים וחשובים על פיוס ועל כוחו של הדור הצעיר לחבר בין העמים והלבבות באמצעות המוזיקה.
בטקס המכובד נכחו משלחת של איגוד יוצאי ליטא בישראל, הקהילה היהודית בליטא, הנשיא הראשון של ליטא, סגן ראש עיריית קובנה, שגריר ישראל בליטא, שגריר יפן בליטא, סגן שגריר ארה”ב בליטא, ראשי ערים נוספים מליטא וניצולי שואה, שהתרגשו לנוכח המעמד, הנאומים וההמנונים הלאומיים, הליטאי והישראלי, שניגנה תזמורת הנוער הישראלית מקריית אונו, ומקטעי מוזיקה נוספים שביצעה, בניצוחו של גיא פדר.
בהמשך היום, בקונצרט של התזמורת שהתקיים באולם של הפילהרמונית של קובנה, בפני קהל רב, ברובו ליטאי מקומי, נעמד הקהל המרוגש על רגליו, ועשה כבוד לחברי התזמורת המוכשרים במחיאות כפיים סוערות.
למחרת השתתפו חברי המשלחת בטקס לציון 75 שנה לחיסול גטו שיאולאיי. הטקס התקיים במוזיאון חיים פרנקל . בחלקו השני של האירוע ניגנו חברי התזמורת בטקס הסרת הלוט לשלט השיש לכבודו של הכומר ביילה, חסיד אומות העולם, שהסתיר יהודים בכנסייה בעת ההיא. לבקשת ראש עיריית שיאולאיי והבישוף המחוזי, ניגנה התזמורת הישראלית לקהל ליטאי גם בתוך הכנסייה והביאה להתרגשות גדולה של כולם.
הביקור בליטא הסתיים בקונצרט בבית הספר למוזיקה בליוס דווריונס (הגדול והנחשב ביותר בליטא) אשר אירח את המשלחת ודאג לכל צרכיה המקצועיים ברמה הגבוהה ביותר. בנוסף סגל בית הספר העביר כיתות אמן לחברי המשלחת ומנהלת בית הספר הזמינה את כולם לסיים בארוחת ערב חגיגית.
חברי המשלחת לקחו חלק בביקור היסטורי יוצא דופן בליטא, בו חלקו כבוד, באמצעות נגינתם, לזכר אלה שלא זכו לקבורה, והפיחו צלילים של תקווה לעתיד טוב יותר ולקירוב הלבבות בין שני העמים.
היה זה ביקור משמעותי, מרגש ומאורגן היטב על ידי ראשי המשלחת, ביניהם בר ערמון, מנהל הקונסרבטוריון של קריית אונו וגיא פדר, המנהל המוזיקלי והמנצח של התזמורת הייצוגית, שליוו את המשלחת, אירנה קרסוקיינה, סגנית בית הספר למוסיקה בווילנה ע”ש בליס דווריונס ודוסיה קרצ’מקר, תושבת קריית אונו וילידת ליטא ודור שני לשורדי השואה.
הביקור התקיים תודות לשגריר ליטא בישראל, אדמינס באגדונס, שפתח את הצוהר והגיע לעיר קריית אונו להרצות לחברי המשלחת על ליטא ולהכינם מבעוד מועד לביקור, שכאמור היה מוצלח, בלתי נשכח ועם הפנים לעתיד בקשרים בין ליטא לקריית אונו ולישראל.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]