עד לפני ה-07.10 היו חייה של עינת ארליכמן (45) תושבת שכונת עבר הירדן בקריית אונו, חיים רגילים כמו של כולנו: עבודה/בית/ילדים.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
כשהתחילה המלחמה, ואיתה הגיוס המאסיבי למילואים והצורך בתרומות, לא נשארה ארליכמן אדישה למצב. לאחר שהכירה את קטי ריישר, תושבת קריית אונו אף היא שמנהלת קבוצה של אופים ואופות לטובת חיילים ומפונים, החליטו השתיים לאחד כוחות ולשתף פעולה.
כיום, כמעט חודשיים לתוך הלחימה, אחראיות ארליכמן וריישר על חמ”ל התרומות מהגדולים באזור, המוציא מאות של ארוחות חמות מדי שבוע לטובת החיילים שבחזית. בראיון ל’אונו ניוז’ מספרת ארליכמן על החמ”ל שפתחה יחד עם ריישר, בעזרת עשרות בשלניות ובשלנים מכל רחבי הבקעה.
“בימים הראשונים של המלחמה הייתי די קפואה”, מספרת ארליכמן. “כל היום הייתי מול הטלויזיה ולא ממש תפקדתי. הבנתי שאני חייבת להיות בעשייה על מנת לשרוד את המצב הזה.
מה גרם לכן להפוך את הבית שלך לחמ”ל תרומות?
“התקשרה אליי חברה וסיפרה על חברה שלה שרוצה להוציא משאיות של בגדים וצעצועים לטובת מפוני העוטף. היא פנתה אליי בגלל שיש לי בית פרטי עם חצר גדולה וניתן לאחסן שם ציוד רב, אז פרסמתי שאני אוספת משחקים וביגוד והתחילו לפנות אליי אנשים ולתת תרומות.
אחרי יומיים גיסי שגויס פנה אליי וסיפר על המון חוסרים שיש להם, אז פרסמתי גם בשמו. לאט לאט ראיתי שפונים אלינו עוד ועוד אנשים שיש להם קרובים במילואים, ומספרים על חוסרים שיש להם”.
אילו בקשות מגיעות בעיקר?
“המון בקשות לציוד. מחולצות, תחתונים וגרביים עד שמפו וסבון וקרם נגד שפשפות. הרבה מאוד חוסרים צפו מהשטח, ואני וקטי ריכזנו אצלי תרומות שרק הלכו והתעצמו מכל אזור בקעת אונו.
במקביל החלו להגיע הרבה בקשות לאוכל. הגיעו אלינו פניות מחיילים שלא מגיע להם אוכל חם, והם עושים ארוחות שישי עם כריכים שהם קיבלו, והחלטנו להתחיל לארגן אוכל לחיילים”.
איך הגעתן לקהל בשלניות ובשלנים גדול?
“קטי פתחה לנו קבוצה ייעודית לצורך עניין זה, והיום יש בקבוצה עשרות נשים וגברים שהתנדבו לבשל באהבה, ועל כן שם הקבוצה “מבשלים באהבה בבקעת אונו”. מהרגע שנפתחה הקבוצה מצאנו את עצמנו מוציאות מאות מנות ביום, שמגיעות לגדודים בכל רחבי הארץ”.
נשמע ממש כמו מפעל איך זה עובד מבחינה תפעולית?
“כן זה ממש פס ייצור. אנחנו מקבלת את הבקשות ומפרסמת בקבוצת הבשלנים שלנו מה בדיוק צריך, כמויות ולמתי. כל האוכל מגיע אליי הביתה ופה אנחנו אורזות אותו בקופסאות ובקרטונים לפי הגדודים והמקומות בהם הם יושבים.
יש הרבה קבוצות שנפתחו בעקבות המלחמה, שכל אחד שרוצה ויוכל לעזור מפרסם מה הוא יכול לעשות. דרך קבוצות כאלה הצלחנו להגיע למשנעים, שמסיעים את האוכל מהבית שלי עד לבסיסים, אם זה בגבול הצפון או אם זה בעוטף עזה”.
בעקבות הביקוש הרב לעוד ועוד תרומות של מזון, מחפשת עינת ארליכמן להרחיב את מעגל הבשלניות והבשלנים בבעת אונו.
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של מבשלים באהבה לחצו כאן
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]
האלופה הפרטית
שלי 💙🇮🇱💙