יום שלישי , נובמבר 26 2024
דף הבית / אור יהודה במקום האחרון בבקעת אונו במספר ימי קייטנה בחגים

אור יהודה במקום האחרון בבקעת אונו במספר ימי קייטנה בחגים

מטבלה שערכו הורי שכונת בית בפארק עולה כי באור יהודה ישנם 10 וחצי ימי קייטנה במהלך חופשות של משרד החינוך, מספר נמוך משמעותית משאר ערי בקעת אונו וערים אחרות במרכז הארץ שם המספר עומד בממוצע על 14 ימי קייטנה במהלך החופשות. גם בערים המקבלות סבסוד דומה מהמדינה בהפעלת תכנית "ניצנים", דוגמת קריית ים, באר שבע ובת ים יש יותר ימי פעילות בחגים

גן ילדים. אילוסטרציה canva
גן ילדים. אילוסטרציה canva

“אנחנו מצפים לסטנדרט אחר”. כך אומרים תושבי שכונת בית בפארק, אשר הגיעו ברובם לשכונת הדגל של אור יהודה מערים אחרות בארץ. תושבי השכונה מתרעמים בשם כל הורי ילדי הצהרונים באור יהודה על המספר המועט של ימי הפעילות של הצהרון במהלך ימי החופשה של משרד החינוך.


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז

רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


בתחילת השנה קיבלו הורי השכונה ואור יהודה בכלל את לוח החופשות וגילו כי בעירם יש רק 10 ימי פעילות במהלך חופשות משרד החינוך (5 ימים בחנוכה ו-5 נוספים במהלך חוה”מ פסח). אין קייטנה בימי חוה”מ סוכות כמו בערים ומועצות אחרות בארץ, וכן אין ימי קייטנה בפורים ול”ג בעומר. הפעילות של הצהרונים היא מטעם נפגשים מרכזים קהילתיים המפעילה את שירותי הצהרון בעירייה ותכנית הצהרון כמו בערים רבות היא תכנית ‘ניצנים’ המפוקחת והמסובסדת בחלקה ע”י משרד החינוך.

“אני הגעתי לשכונה מגבעתיים”, מספר ל’אונו ניוז’ אחד מתושבי השכונה. “התרגלנו שם לסטנדרט אחר של 14-17 ימי קייטנה במהלך החופשות כולל בחוה”מ סוכות. חבל שהילדים שגם ככה בשנתיים וחצי האחרונות היו ימים רבים בבית צריכים למצוא את עצמם ללא מסגרת מאורגנת במשך 12 ימים. שנה שעברה הייתה אופציה למסגרת בחוה”מ בתשלום נוסף, מדוע השנה האופציה הזו לא קיימת?”

לדברי התושבים, הם פנו לעירייה בדרישה להוסיף ימי צהרון במהלך חוה”מ סוכות, ולאחר בקשות חוזרות ונשנות הוסיפה ‘נפגשים’ חצי יום נוסף באסרו חג ה-18.10, כך שמספר ימי הקייטנה במהלך החופשות עלה לעשרה וחצי אך מספר זה עדיין כאמור נמוך משמעותית מערים אחרות בבקעת אונו.

מ”נפגשים” מרכזים קהילתיים נמסר בתגובה: “תכנית ‘ניצנים’ שפועלת באור יהודה מגלמת בתוכה יתרונות רבים, ובראשם העובדה שמדובר במסגרת מפוקחת על ידי המדינה ובהתאם לכך היא מתקיימת בתשלום מופחת משמעותית לילדי הגנים מדי חודש בהשוואה לרשויות אחרות – 635 שקלים לעומת 935 שקלים ויותר ברשויות שבהן לא מופעלת התכנית. אגב, זו הזדמנות לעדכן שבקרוב מאוד יופחת הסכום אף ל-285 שקלים לחודש, המחיר הנמוך ביותר מזה שנים שאותו נדרשים לשלם ההורים.

לצד היתרון המשמעותי בעלויות, מגדירה תכנית ניצנים 10 ימים שבהם מתקיימת פעילות בימי החגים, ובהתאם לכך הוחלט כי ימי הקייטנות יתקיימו בחנוכה (5 ימים) ובפסח (5 ימים). מיותר כמובן לציין שמידע זה הובא בפני ההורים בשלבים שלקראת הרישום. מעבר לכך ולפנים משורת הדין, החליטה הנהלת ‘נפגשים’ לקיים פעילות במהלך אסרו חג, כל זאת מבלי לדרוש תשלום נוסף עבור שירות זה”.

מבדיקת ‘אונו ניוז’ עולה כי בערים אחרות בעלת מעמד סוציו-אקונומי זהה לאור יהודה, דוגמת קריית ים, באר שבע ובת ים בהן מופעלת תכנית ‘ניצנים’ של משרד החינוך, מקבלים התלמידים יותר ימי פעילות תמורת תשלום זהה (ואף מופחת בבאר שבע). בקריית ים מקבלים תלמידי הצהרונים 14 ימי פעילות  נוסף על ה-10 אותם הגדירה ניצנים (איסרו חג שמחת תורה יום מלא, פורים ושושן פורים שני ימים מלאים ול”ג בעומר יום מלא).

מעיריית אור יהודה לא התקבלה תגובה לשאלה מדוע אינה מאפשרת עוד ימים מלבד לחצי יום באסרו חג שמחת תורה, וכן לשאלה מדוע לא אפשרה ימי לימוד במהלך הסוכות תמורת תשלום נוסף כמו בשנה שעברה.

אולי יעניין אותך גםבואו לטייל בסוכות באתרי טבע ששוקמו ופתוחים לציבור ללא תשלום

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

תיכון מקיף יהוד. צילום אונו ניוז

עקב חוסר המיגון בבית הספר: הורי מקיף יהוד השביתו את הלימודים הבוקר לשעה

תפריט נגישות