זה סיפור עצוב המשווע לסוף טוב. ניר קרסו (45) התגורר במשך יותר מ-20 שנה בחוות סוסים שעמדה ברמת פנקס. בקרוואן הקטן שהביא עמו ניר לשם הוא התגורר בצניעות והעניק לילדי אור יהודה הזקוקים לכך טיפולים ברכיבה טיפולית. בשנים האחרונות התגורר ניר במקום ללא חשמל וללא מים.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
הצרות של קרסו התחילו כבר בשנת 2013, אז עבר תאונת דרכים לא פשוטה, שבעקבותיה הפסיק לעבוד, ונשאר עם תסמינים פוסט-טראומטיים, המקשים עליו בתפקודו היומיומי. בפברואר 2020, עם כניסת נגיף הקורונה לחיינו, פונה ניר ממקום מושבו בחוות הסוסים ע”י רשות מקרקעי ישראל, כשהכריזה על הקראוון כ״לא חוקי״. מאז מוגדר ניר כדר רחוב, ומדי לילה הוא מחפש מקום להניח בו את הראש.
“אני עברתי התעללות מצד עיריית אור יהודה”, אומר ניר. “הם מלווים אותי וירטואלית והם לא מבינים את המצב שלי. אני גווע ברעב ואין לי לאן ללכת. שנים התחננתי אליהם שיחברו אותי למים כדי שאוכל לשרוד.”
מה עם משפחה?
“אימא נפטרה ואבא כבר מבוגר מעל 80.” מדי פעם אני מגיע אליו. הוא גר ברמת גן, אבל הוא לא באמת מבין את המצב שלי עד הסוף, ולא יכול לעזור לי. עם אחי ואחותי אני בקושי בקשר.”
לניר היו מספר סוסים במשך השנים, באמצעותם הוא העניק טיפולי רכיבה לילדים הזקוקים לכך. כעת נותרה לניר סוסה אחת, כנראה חברתו הטובה ביותר, עמה הוא מסתובב ומחפש מדי לילה מקום ללון בו. שלא לדבר על מקלחת או צרכים בסיסיים אחרים, אותם ניר מתקשה להשיג.
“עברתי כל בזיון אפשרי”, הוא אומר בדמעות. “רשות מקרקעי ישראל, יחד עם עיריית אור יהודה, תייגו אותי כדר רחוב על מנת לא להכיר בבית שלי, לא במפעל החיים שלי ולא בנכויות שלי”, טוען ניר.
מה אתה מבקש מעיריית אור יהודה?
“אני צריך מקום משלי לחזור אליו. אני לא מוכן לחיות יותר בהישרדות ובחוסר וודאות מוחלט.”
מעיריית אור יהודה נמסר בתגובה: “מר קרסו מלווה באופן צמוד על ידי עו”ס מטעם האגף לשירותים חברתיים וקהילתיים מזה מספר שנים, כאשר הקשר כולל עבודה משותפת למציאת פתרונות והתמודדות עם בירוקרטיה רבה וסבוכה.
לאחרונה אף דאגנו שמר קרסו יקבל אישור עקרוני לסיוע בשכר דירה מטעם משרד הבינוי והשיכון. נבהיר כי הגורם האמון על נושא הדיור הציבורי הינו משרד הבינוי והשיכון. מדובר במקרה אישי קשה מאוד ובשל צנעת הפרט לא נוכל להיכנס למורכבויות שבו. אנו תקווה שמוסדות המדינה יסייעו לניר כפי שהוא ראוי”.
לגבי האפשרות לגור במבנה עצמו ולחברו למים, גורם בעיריית אור יהודה מסר כי “מדובר במקום שמיועד להריסה וזו גם הסיבה שהוא פונה. ברור לכל בר דעת שהבקשה הזו לא רק שהיא לא חוקית ומהווה עבירה פלילית, אלא מהווה גם סיכון לחיי אדם.”
מרשות מקרקעי ישראל נמסר: “ניר מאיר קרסו השתכן אצל בעלת חוות הסוסים. ניר נטש את המקום כבר ב 2020 ולא התגורר במקום, היות ולא היו לו חשמל ומים במקום.”
ממשרד הבינוי והשיכון נמסר: “משרד הבינוי והשיכון מעניק סיוע במסגרת התכנית לסיוע לדרי רחוב, למי שמוגדר כדר רחוב על ידי מחלקת הרווחה ביישוב. התבחינים להגדרת דר רחוב נקבעים על ידי משרד הרווחה ותשלום הסיוע בשכר דירה משולם על ידי משרד הבינוי והשיכון.
במסגרת התוכנית, הפונה נדרש למלא שאלון ולצרף אישור מהרווחה לפיו עונה להגדרת דר רחוב. בחודש פברואר 2020 התקבל דוח בחברת עמידר הקובע כי הפונה דר רחוב. על מנת לקדם את הטיפול בפונה, היה עליו לחתום על טופס בקשה, דרך האתר (עקב הקורונה לא התקיימו קבלות קהל).
לצערנו, לא התקבלה חתימתו על הטופס, ולכן עליו לפנות ליחידת דרי רחוב בעירו בכדי לקבל דוח עדכני ולבצע הרשמה בחברת עמידר.”
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]