כמו הרבה עסקים אחרים, גם בית הספר לבישול ‘אטיליו’ באור יהודה הפסיק את פעילותו.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
70 תלמידי בית הספר, שנחשב לאחד מהמובילים בארץ, המגיעים מכל הארץ, הפסיקו להגיע בשל המצב. חלק גויסו, חלק פחדו להגיע, וגם הבעלים, צ’יקו קרוליצקי ושף מיכאל כץ, החליטו שזה לא הזמן ל”תרבות פנאי” כלשונם.
“החלטנו להפוך את כיתות הלימוד שלנו למטבחים מבשלים”, אומר צ’יקו. “עשינו הסבה של כל הציוד שלנו. אם היו לנו סירים של 5 ליטר, אז קנינו סירים של 60 ליטר. פתחנו ממש מטבח מבשל בהיקפים גדולים.
יחד אתנו לוקחים חלק ביוזמה דוד קישקה, יו”ר העמותה הישראלית לתרבות קולינרית, ושף עידן הלפרין, נשיא מסדר אבירי הגריל בישראל”.
מה זה היקפים גדולים?
“ביחד עם משוה כמו 50 מתנדבים שבאים כל יום, אנחנו מוציאים 2,000 ארוחות חמות שנתרמות לכל מי שצריך בתקופה זו”.
למי האוכל נתרם?
“למשפחות שכולות, למשפחות של נעדרים, משפחות של פצועים ששוכבות בבתי החולים לצד יקיריהן. וגם לקשישים שמפחדים לצאת מהבית, ניצולי שואה, לאנשי שטח ומתנדבים בערים השונות שעובדים שעות על שעות כדי לארגן חבילות תרומה. גם הם צריכים לאכול שיהיה להם כוח להמשיך ולעבוד”.
מי לוקח חלק בהכנת האוכל? תלמידי בית הספר?
“גם התלמידים אבל לא בעיקר. חלק מהתלמידים שלנו גויסו, או לצערנו גם חלק ממשפחות שכולות. אבל הרבה שפים התגייסו למשימה. מי שמנהל את המטבח אצלנו במטבח זה השף אסף שטרן ממסעדת ‘מסה’. יחד עם עוד 12 שפים מהתעשייה, כולם עזבו עסקים ובאו לבשל אצלנו בהתנדבות.
בנוסף יש לנו גם את הקונדיטוריה. 15 קונדיטוריות מהתעשייה, רובן מהתעשייה שמוציאות כל יום עוגיות, עוגות, לחם וכל מה שצריך”.
איך אתם מתקיימים?
“יש לנו הרבה תרומות של חומרי גלם מהתעשייה, אך גם לספקים כבר מתחיל להיגמר הכסף והחומרים מגיעים פחות ופחות. כמובן שאנחנו מגייסים כל הזמן תרומות כספיות. כל הסחורה שהייתה שלנו בבית הספר נגמרה מזמן”. כל יום ייצור עולה לנו משהו כמו 30,000 שקל.
נשמח כמובן להמשך סיוע על מנת שנוכל ולהמשיך לעשות מה שאנחנו עושים הכי טוב – להכין אוכל טעים ומזין לכי מי שזקוק לכך”.
לתרומות לבית הספר אטיליו:https://linktr.ee/attiliobasso
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]