יום שלישי , אפריל 1 2025
דף הבית / עמוד הבית ראשי / הפרויקט של קאשי עוזר לנוער מאור יהודה להיפתח באמצעות מוזיקה

הפרויקט של קאשי עוזר לנוער מאור יהודה להיפתח באמצעות מוזיקה

הראפר רועי קאשי מוביל פרויקט סדנאות מוזיקליות כבר 20 שנה • קליפ שהפיק עם נערים מהווילה באור יהודה ועלה לרשת - הפך לוויראלי • "יש בי אמונה - היא תנצח את הכל" • "זה הרגע שהם יכולים להיות שלמים עם עצמם", הוא מסביר לאונו-ניוז • מיוחד

הפרויקט של קאשי אור יהודה. צילום: אורין בוטוב
הפרויקט של קאשי. צילום: אורין בוטוב

"לפעמים אף אחד לא יכול להבין את הנערים מהשכונה, גם לא אנחנו," אומר רועי קאשי, ראפר ותיק מהדור השני של הראפ הישראלי, שהפך את אהבתו למוזיקה לכלי להעצמת נוער. "התפקיד שלנו זה רק לתת להם מקום לביטוי ומוזיקה, ומשם תראו את התוצאה."


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז

רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


קאשי, שהתפרסם בסצנת הראפ הישראלית בשנת 2005, מוביל כבר כמעט 20 שנה את "קאשי סדנאות" – פרויקט המציע לבני נוער מכל רחבי הארץ הזדמנות להביע את עצמם דרך מוזיקת ראפ. לאחרונה, סדנה שהעביר בווילה – מסגרת המעניקה מענה טיפולי קבוצתי לנערים באור יהודה – הניבה קליפ שהפך לוויראלי עם כמעט 7,000 צפיות בפחות משבוע.

"עברנו דרך ממש לא פשוטה רצופת עליות וירידות עם נערי הווילה באור יהודה," מספר קאשי. "אבל הצלחנו להביא אותם להגיד משהו על עצמם, משהו מהלב, משהו מהמציאות ומשהו על החלומות והחזון לעתיד."

מהרחוב לתהליך יצירתי

הפרויקט באור יהודה החל כאשר שירותי הרווחה של העיר פנו לקאשי במטרה לתת מסגרת תומכת לנערים. "יש להם את הווילה – שזה המקום היחיד שהם יכולים לקרוא לנוער הזה לבוא ולהיות בתוכו," מסביר קאשי. "הם צריכים להציע משהו חוץ מארוחת צהריים, ושיהיה אטרקטיבי. הצוות הזה שהזמין אותנו, השקיע מאוד כדי שנגיע שני מנחים ולפעמים שלושה."

הצוות שליווה את הפרויקט כלל את הראפרים שחר סוויסה מהמייסדים של הראפ בארץ ואלמוג זגרון אמן וראפר צעיר, שהנחו את המפגשים ואת קאשי עצמו. יחד הם יצרו תהליך שנמשך כחצי שנה, בליווי צמוד של עובדת סוציאלית אורין בוטוב, שלקחה את הפרויקט ברצינות ו"עשתה את זה עם מלוא השליחות", לדבריו.

"בהתחלה היתה פתיחות והתלהבות, והראנו להם את הכיף של הראפ וכמה זה מפתה," מספר קאשי. "עשינו כתיבה על השכונה. ודווקא אחרי המפגש הזה, היו חבר'ה שלפעמים לא ספרו אותנו, וצריך היה לחזר אחריהם."

התהליך לא היה פשוט. לאורך הדרך, המנחים הבינו שעליהם להתמיד ולהראות לנערים שהם לא מוותרים עליהם. "הבנו שאנחנו פשוט צריכים להיות שם – אי אפשר לתרגם אותם למשהו קבוצתי מאורגן", הוא מסביר. "משהו כמו חיזור, התמדה, להראות להם שאנחנו לא מתייאשים מהם בשום דרך – לא שופטים אותם על מי שהם."

"חי את החיים בלי אבא"

התוצר הסופי של הסדנה הוא שיר וקליפ המביאים לידי ביטוי את עולמם הפנימי של הנערים. במילים כמו "מתמודד בעולם בלי אבא/מגיל 5 משחק אותה סבבה/זה קשה אבל מתמודד עם זה/גם אם יש לי לחצים בחזה" ו"חולם לעבוד בבניינים הגבוהים/לטפס לכוכבים", חושפים הנערים את החלומות, הקשיים והמציאות היומיומית שלהם.

"יש שם ילד מדהים בקליפ שאומר – חי את החיים בלי אבא וממש מגולל את הסיפור שלו בחלקו, זה דבר מאוד חשוף, בטח בגיל הזה כשהחברים יכולים לצחוק עליך ולהסתלבט עליך," אומר קאשי בהתרגשות. "אנחנו מנסים לתת להם את האומץ הזה להיות הם."

הפזמון החוזר "יש לי אהבה – היא תנצח את הכל", מבטא את הכמיהה לעתיד טוב יותר ואת האמונה ביכולת להתגבר על הקשיים. "הסיפור של הנערים מוצג בשיר בצורה קשוחה, אבל עם המון גאווה ומבט קדימה," מתאר קאשי. "מי ייתן ויאמינו ויחוו הצלחה כמו שכתבו בשיר."

הפרויקט של קאשי אור יהודה. צילום: אורין בוטוב
הפרויקט של קאשי. צילום: אורין בוטוב

מעבר למוזיקה – כלי לחיים

מעבר להפקת שיר וקליפ, קאשי רואה את התהליך כהזדמנות לתת לנערים כלים שילוו אותם בהמשך חייהם. "זה הסדנא – להכיר ולהבין את הסיפור שלי. כי בן אדם שמתבונן על הסיפור שלו ועל החיים שלו במבט על – זה אדם שיודע על עצמו יותר, ויכול יותר לנהל את המעשים שלו ולכוון את עצמו בסוף וזו המטרה הגדולה. באמצעות האמנות להגדיל להם את נקודת המבט על החיים."

אחד הרגעים המרגשים עבור קאשי היה לראות את הנערים, שבדרך כלל משתוללים, יושבים עם דף וחושבים על מה לכתוב. "אתה רואה את העדינות שלהם, את הילד החושב שיש בכל נער כזה."

כשנשאל אם הוא מרגיש שנתן להם כלי לחיים, משיב קאשי בביטחון: "מרגיש בוודאות שנתנו להם רגע של ביטחון, של להיות שלמים עם עצמם, רגע של גאווה ושכל זה קורה באמצעות כנות שלהם. תקשורת שהיא יותר רחבה – בהרבה מצבים הם לא מדברים ומספרים, וכשהם מספרים לעולם בתוך דבר כזה זה עוצמתי."

רגע מיוחד בפרויקט באור יהודה היה כאשר אחת הנערות, שנטשה את התהליך, חזרה ביום האחרון וביקשה להקליט. "היא אמרה אוקיי אני גם רוצה להיכנס לזה," מספר קאשי. "היו רגעים שהיינו צריכים להיות מאוד יצירתיים."

"זו זכות לנו שהיינו בפרויקט המיוחד הזה שנתן לנו הזדמנות ואתגר לעבוד עם הנערים הללו," מסביר קאשי. "על אף המון רגעים של קושי, הם הסתכלו קדימה והגיעו לתוצאה המדהימה."

תוכנית עם היסטוריה

התוכנית "סדנה מוסיקלית יוצרת" שמוביל קאשי עובדת כבר כ-20 שנה במסגרות חינוך שונות, מדימונה ועד צפון הארץ. לדבריו, הסדנה היא "פלטפורמה המאפשרת שיח על עולמם הפנימי הרגשי של בני הנוער, מסייעת להם לבטא את עצמם ללא עכבות וחששות."

הסדנה היא מסע מוסיקלי שמטרתו לחשוף את היצירתיות והפוטנציאל הטמון בכל אדם. במהלך הסדנה הקבוצה נחשפת לסוגי המוסיקה השונים, לסגנונות, למקצבים וליסודות מוסיקליים, עם הרבה כבוד לסצינת הראפ והכל בדרך חווייתית ומשחררת.

"זה דבר שאנחנו עושים כבר כמעט 20 שנה," אומר קאשי בגאווה. "18 שנה שאנחנו עושים את הדבר הזה – מדובר בפרוייקטים תהליכיים שבאמצעותם הנוער מקבל הצצה לעולם המוסיקה, דרך מוחשית ופשוטה ליצירה."

עד היום, קאשי וצוותו עבדו עם אלפי בני נוער ברחבי הארץ, וחלק מהקליפים שהפיקו הפכו לוויראליים. אך מעבר למספר הצפיות, קאשי מתמקד בתהליך עצמו ובהשפעתו על הנערים. "אנחנו מביאים אותם לביטוי אישי מאוד גבוה, להתבונן ולספר על עצמם. מה שכתיבה עושה. וכשזה מגיע לתהליכים הסופיים – הם עוברים הרבה דרך ותהליך כדי להגיע להקלטה, לשיר משל עצמם, להתחבר כחבורה, מלמד אותם שיתוף פעולה ולהופיע בקליפ."

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

יניב זכריה מגני תקווה. צילום: דוברות עיריית גני תקווה

לאחר שחילץ תינוק מרכב נעול: הוקרה מרגשת לתושב העיר גני תקווה

תפריט נגישות