מאז שהוקמה הפכה שכונת בית בפארק באור יהודה לסוג של קיבוץ גלויות. בבת אחת הגיעו המון תושבי חוץ, וגם תושבי אור יהודה ותיקים, לשכונה הגדולה שעד לפני שלוש שנים עוד לא הייתה קיימת.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
בין שאר האוכלוסיות הגיעו לשכונה גם חברים השייכים לקהילה הגאה, שהגיעו מערים שונות, ועם חששות לא מעטים הנוגעות לחיי הקהילה בשכונה חדשה לגמרי.
כדי להתגבר על חששות אלו, החליטו שני תושבי השכונה להקים קהילה גאה שנקראת ‘גאווה בפארק’, שמונה היום עשרות חברים, רובם תושבי השכונה אך לא רק.
לאחר שקיימו מספר מפגשים פנים-קהילתיים במסגרתם הכירו אחד את השני, החליטו חברי הקהילה להקים מפגש ראשון מסוגו שנקרא ‘גאווה בסלון’, ובמסגרתו יחשפו את עצמם לכלל האוכלוסייה בשכונה על מנת “להסיר חששות ולשאול את כל השאלות” לדבריהם.
את היוזמה למפגש נטלו שני תושבי בבית בפארק השייכים לקהילה הגאה. רוית למפל פרנקל (38), מאמנת כושר, נשואה למעין ואימא לאייל בן ה-7 ומטר בת ה-5. רוית התחברה לשחר גולן (45), אנליסט במקצועו ואבא גאה לבאצ’י הכלבלב.
איך בעצם החלה היוזמה שלכם?
רוית: “אני הכרתי את שחר כשאני ואשתי זכינו בדירה בשכונה במחיר למשתכן בשנת 2019″, זיהינו בתוך קבוצת הווטסאפ של הבניין שלנו שעמד בפני הקמה ששנינו מהקהילה והתחלנו לדבר קצת באישי. אז בעצם החלטנו לחפש עוד אנשים ואולי להקים קהילה כאן בשכונה”.
שחר: “החלטנו בתור התחלה להקים קבוצת ווטסאפ של הקהילה הגאה בשכונה מתוך הבנה שהצורך הזה קיים בשכונה חדשה עם חיי קהילה תוססים”. לאט לאט “דגנו” עוד ועוד אנשים מהקהילה, והיום הקבוצה הזו מונה עשרות חברים שרובם ככולם תושבי השכונה”.
למה בעצם הרגשתם את הצורך להקים קהילה גאה?
שחר: “בגלל שמדובר בשכונה חדשה שהייתה אז בהקמה עם המון אנשים שהגיעו מבחוץ מכל מיני מקומות בארץ. חשבו שזו הזדמנות טובה להביא רוח חדשה של קבלה והכלה, ואפילו חגיגה של הקהילה שלנו כאן בשכונה”.
רוית: “עדיין בשנת 2023 אנחנו רואים כי לאנשים עדיין קשה לעשות את ההפרדה של הזהות המינית שלך לבין הבנאדם שאתה”.
אילו פעילויות עשיתם עד עכשיו?
רוית: “היו לנו כבר שלושה אירועים של מפגשים בתוך הקהילה, כל פעם בבית של זוג אחר. במפגשים הכרנו קודם כל אחד את השני כחברי הקהילה והתגבשנו מאוד. בסוף החודש אנחנו נצא עם אירוע גדול שנקרא גאווה בסלון, במסגרתו אנו מתכוונים לחשוף את עצמנו בפני כלל תושבי השכונה ולא רק מהקהילה ולספר קצת על עצמנו”.
שחר: “כמו שרוית אמרה המפגש הוא סוג של בית פתוח, אנו פוצחים את הדלת וקוראים לשכנים לבוא להכיר אותנו. המטרה היא בעצם לגשר על הפערים ואנחנו פתוחים לגמרי לכל השאלות שנובעות מסקרנות או מפחד. אנו רואים שזה עדיין קיים”.
אולי יעניין אותך גם: מי היא העיר שהכי קורצת לגנבי הרכב בבקעת אונו?
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]