האם אתם חושדים כי המבנה בו אתם גרים מסוכן למגורים, ורוצים להזמין מהנדס מטעם העירייה לבדיקה? ביהוד-מונוסון תשלמו ביוקר.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
לאור רעידות האדמה שפקדו את אזורנו בחודשים האחרונים, יצאנו לבדוק כמה יעלה לתושב להזמין מהנדס מטעם הרשות, על מנת שיבוא לבדוק האם המבנה שבו הוא גר מוגדר כמסוכן למגורים. נזכיר כי רוב המבנים המועדים לפורענות הנם מבנים ישנים מאוד, בשכונות בהן רוב האוכלוסייה הנה מבוגרת וקשת יום.
פנינו לרשויות בקעת אונו בשאלה ומסתבר שחלק מהרשויות כלל אינן מטילות אגרה על התושב.
באור יהודה נגבה סכום אגרה של 1,000 שקלים המושת על הדיירים בבניין.
בעיריית יהוד-מונוסון סירבו לנקוב בסכום האגרה אשר מושת על התושב, ונתנו תשובה מתחמקת אשר תובא כאן בהמשך.
ממסמך שהגיע לידי ‘אונו ניוז’, שכותרתו היא “חוק עזר ליהוד-מונוסון (הריסת מבנים מסוכנים) 2022”, עולה לכאורה כי בעל בניין אשר ביקש בדיקת מהנדס ישלם אגרה של לא פחות מ-3,000 שקלים – לכאורה, הסכום הגבוה ביותר בכל בקעת אונו ומערים אחרות בסביבה.
ביהוד-מונוסון כאמור בחרו שלא לציין את הסכום, ועד לרגע זה לא אישרו את הכתוב במסמך אשר הגיע לידינו.
להלן מובאות תגובות הרשויות האמורות, כלשונן ובמלואן אשר אינן מכחישות את דבר האגרות האמורות לכאורה:
תגובת עיריית יהוד-מונוסון” עיריית יהוד-מונוסון, לפני למעלה משנה, יזמה בדיקה של כ-200 בנייני מגורים שנבנו לפני שנת 1980 ואשר גובהם לא עולה על 16 מטר, והחלה בבדיקה יזומה של תקינותם (אף שהאחריות על תקינותם ותחזוקתם של המבנים, נמצאת בידי בעלי הדירות).
עם השלמת הבדיקה, במקומות בהם היה צורך בבחינת ליקויים לכאורה, הוזמן קונסטרוקטור, ובמקומות בהם נדרשה התערבות בעלי הדירות או של עירייה, כך נעשה. בין היתר, הוצבו תומכים לחיזוק המבנים ועוד פעולות מסוג שכזה. לשמחתנו, נכון להיום, אין בעיר יהוד-מונוסון מבנים שהוגדרו כמבנים מסוכנים.
בתוך כך, בעלי נכסים רשאים להזמין מהנדס מטעמם שיבדוק את המבנה. על פי הנוהל העירוני, בעת קבלת דיווח על חשד למבנה מסוכן, נשלח לאתר מפקח בניה לשם בדיקתו. *ככל שהמפקח מזהה צורך, העירייה מזמינה קונסטרוקטור חיצוני שיבדוק את המבנה״.
מעיריית אור יהודה נמסר: “עיריית אור יהודה פעלה להסדיר את נושא הטיפול במבנים מסוכנים בכל הנוגע לנכסים פרטיים של אנשים, כל זאת באמצעות תיקון לחוק עזר עירוני, שאושר על ידי משרד הפנים ומשרד המשפטיםֿ ומפרט את אחריותם של בעלי הדירות על הבניינים. זאת במטרה להבטיח את שלומם וביטחונם של התושבים, כמו גם ביטחונם של הנכסים הסמוכים.
במידה וקיים חשש של בעל דירה בעיר לתקינות המבנה, נגבית אגרה בגובה של 1,000 שקלים, סכום שמסובסד משמעותית על ידי העירייה ומהווה כרבע מהמחיר שמשלמת העירייה. כל זאת בדומה למה שמקובל בערים רבות בארץ. במצב כזה מהנדס למבנים מסוכנים מגיע לאזור, בודק את המבנה וכותב דו”ח מפורט בנושא”.
מעיריית קריית אונו נמסר כי ״העירייה אינה גובה תשלום עבור שירות הזמנת קונסטרוקטור .
יחד עם זאת, צריך לזכור שרוב המבנים והבתים בעיר הינם בבעלות פרטית של התושבים, והזמנת קונסטרוקטור הינה באחריותם.
כמובן, שבמידה ותושב בבית משותף חושש שהמבנה שבבעלותו מסוכן, הוא רשאי לפנות לעירייה שתשלח מפקח מטעמה. במידה והמפקח יקבע כי אכן קיים חשש שכזה ושהמבנה מסוכן לציבור, העירייה תפנה לקונסטרוקטור להערכת המסוכנות ותישא בעלות ההערכה.״
מעיריית גני תקווה נמסר: “בגני תקווה ישנם מעט מבנים בעלי פוטנציאל סיכון, כאשר חלק גדול כבר עבר חיזוק מבנה באמצעות תמ”א 38, לרבות הרחבת מבנים והוספת מרחבים מוגנים.
בכל עת ניתן להגיש בקשה להיתר בניה לחיזוקם של המבנים בהתבסס על פי התוכניות שבתוקף. מדובר בנכסים פרטיים, שעל בעליהם לשמור עליהם, וככל שיש צורך לנקוט בכך עליהם פעולות לחיזוקם.
למרות האמור, עיריית גני תקווה פעלה באופן אקטיבי, ויזמה לפני כשנה סקר מבנים ברחבי היישוב, שבמסגרתו אותרו שלושה מבנים עם פוטנציאל סיכון. מבנים אלו טופלו, וצו הסרת הסכנה הוסר. ככל שעולה צורך בבדיקה, מגיע צוות מטעם אגף הנדסה בעירייה בכדי לבדוק את המבנה, ללא עלות”.
אולי יעניין אותך גם: סוכלה הברחת בעלי חיים מוגנים לישראל, פנטהאוז נמכר ב- 5,150,000 ₪ בקריית אונו- כמה שווה הדירה שלכם?
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]
שוב פעם מעלים כתבה מגמתית. יהוד מונוסון דוגמא מעולה להתחדשות עירונית.