יום ראשון , אפריל 20 2025
דף הבית / חדשות אור יהודה / יובלים – תכנית "ניצוצות" יוצאת לדרך

יובלים – תכנית "ניצוצות" יוצאת לדרך

תכנית ניצוצות היא תכנית מיוחדת בה נפגשים אנשים בעלי ''ניצוץ'' סביב מקצוע או תחביב מסוים עם תלמידים במטרה לחשוף אותם לתחומי עיניין מגוונים ולהגביר אצלם את הסיכוי שהם יחפשו וימצאו את הניצוץ שלהם בעצמם.

תכנית ניצוצות
תכנית ניצוצות

התכנית, שהחלה לפעול השנה, מפגישה אנשים שיש להם ניצוץ בעיניים נפגשו בחודשים האחרונים עם תלמידי כיתות ט' בחטיבה. במפגש ביניהם הדגש הוא על העברת הניצוץ שלהם. ה"ניצוץ" הוא –  מקצוע, תחביב, נושא או כל דבר שיוצר התלהבות. הרעיון מאחורי התכנית הוא שככל שתלמידי החטיבה יפגשו יותר אנשים עם ניצוץ בעיניים, כך יגדל הסיכוי שהם יחפשו וימצאו את הניצוץ שלהם בעצמם.


הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ חדשות אור יהודה  – להצטרפות
רוצים להגיב לכתבה? היכנסו לקבוצה  – חדשות אור יהודה


תכנית ניצוצות
תכנית ניצוצות

בין השאר נפגשו התלמידים עם דמויות מאור יהודה ומחוצה לה, דוגמת ענת כתב, מנהלת שיווק בעברה שעוסקת כשופטת בענף הכדורשת, עמוס פלשקו, מורה למתמטיקה שמתמחה בהכנת פסטות ומתמחה בבישול, שי כהן שהרצה על "איסוף מידע וריגול", מני כהן שמרצה על התנדבות כחלק מהיותו מתנדב בקהילה, חגית נאווי עמבר, מאמנת אישית שמדברת על התובנות שלה כמי שאיבדה את בנה עומרי ובחרה בחיים בזכות פעילות אימהות שמעצימה בני נוער, עדי כרמי, ביטחוניסט ובכיר בשב"כ לשעבר שנותן זרקור על עבודתו והשליחויות המרתקות שביצע בעבר, ודורון ויטנברג, שמגיע מעולם הקריאייטיב ומדבר על יצירתיות פרסומית.

תכנית ניצוצות
תכנית ניצוצות

במסגרת התכנית ומדי חודש בימי שישי בוחרים התלמידים מספר ניצוצות שמעוררות השראה, כך שהמפגשים כוללים הרצאות והתנסות חווייתית מחוץ לכותלי בית הספר. האנשים אשר מציגים את הניצוצות מגיעים מתחומי עניין שונים,  כשכולם עם ניצוץ בתחום זה או אחר שנחשף בפני התלמידים ופותח להם צוהר לעולמות תוכן חדשים.

תלמידי חט"ב ביובלים מציינים כי תכנית ניצוצות מאפשרת להם לבחור בעצמם את דמויות המפתח שיכולות להיות משמעותיות ורלוונטיות לעולמות התוכן שלהם, וככזה, להוביל ללמידה אחרת, משמעותית, חווייתית, תוך קבלת דוגמה אישית מאנשים שפרצו דרך וערך בעיקשות ובעבודה קשה ומקצועית שכללה, בין היתר, גם מכשולים וכישלונות, וחרף זאת הצליחו להוביל את עצמם ואת סביבתם להצלחה ולעשייה פורצת דרך במעגלים רחבים של השפעה.

 


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

עבודות בכביש. צילום אילוסטרציה canva

בשבוע הבא החל מיום א' עבודות תשתית בכביש 461

תפריט נגישות