כולנו מכירים את צבעי המדרכה בהגיענו עם הרכב על מנת להחנות. אדום הוא צבע אסור וכחול לבן לרוב מותר לחניה לתושבי האזור. אך מה עושים כששפת המדרכה צבועה בכל הצבעים במקביל?
תושבי אור יהודה שהחנו את רכביהם ברחובות הוורד והשקמה נדמהו לקבל דו”חות חניה. האזור מאופיין בעבודות התשתית שבו ובכלל בחוסר סדר כללי.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ חדשות אור יהודה – להצטרפות רוצים להגיב לכתבה? היכנסו לקבוצה –חדשות אור יהודה
אחד מתושבי אור יהודה, שספגו קנס: “בתאריך 25.1.19 קיבלתי הודעת תשלום קנס, מאחר ולכאורה עברתי על עבירת תנועה: חניה במקום שבו נאסרה החניה והאיסור מסומן ע”י תמרור או אבני שפה. מזה מספר שבועות מבוצעות עבודות תשתית באזור רחוב הוורד/יקותיאל אדם. עבודות אלה גרמו לשינויים בהסדרי התנועה באזור רחוב הוורד וסביבתו. לראיה, תמרורים רבים ברחוב הוורד מכוסים עם ניילונים, תמרורים רבים זרוקים על הרצפה וסימוני החיצים על הכביש נמחקו.
נוסף על כך, הצבע של אבני השפה השתנה לאחרונה וכיום חלקים ממנו אינם ברורים ואינם תקניים. אבני שפה רבות צבועות בכחול ובאדום בו זמנית בשל שכבות צבע שונות על אותה אבן, כך שלא ברור האם מדובר באדום-לבן או כחול-לבן. כלומר, במקום הספציפי יש סימנים רבים העלולים להטעות את החונה הסביר לחשוב שמדובר במקום חניה מותר”.
תושב העיר לא הסתפק בכל ופנה לעירייה בחסות לשון החוק: “בסעיף 22 (ב) לחוק העונשין נכתב: ”לא יישא אדם באחריות לפי סעיף זה אם נהג ללא מחשבה פלילית וללא רשלנות ועשה כל שניתן למנוע את העבירה. הטוען טענה כאמור – עליו הראיה’.
כלומר, על מנת לפטור את העירייה מאחריות, אין די בכך שלא נהגה ברשלנות אלא עליה להוכיח שעשתה כל שניתן למנוע את העבירה. במקרה הנ”ל, כשברחוב יש שלטי תנועה זרוקים על המדרכה, שלטי רחוב מכוסים, ואבני שפה עם צבעים מעורבבים ושחוקים, ניתן לסכם שהעירייה לא עשתה כל שניתן כדי למנוע את העבירה או אי הבנה לגבי אבני השפה וכן שקיימות הן רשלנות והן אי עמידה בתנאים של תקנות שילוט התעבורה התקין.
כמו כן, אני מתגורר מול המקום בו ניתן לי הדו”ח ובשל עבודות התשתית שאורכות זמן רב בוטלו עשרות מקומות חניה ברחוב יקותיאל אדם, דבר שגורר מצוקת חניה אמיתית. במילא בימי חמישי בערב ושישי מגיעים אנשים רבים שאינם דיירי הרחוב לחנות באזור בשל גני הילדים, והמרכזים המסחריים הסמוכים, ואילו אני, תושב הרחוב, נאלץ לחפש חניה במשך זמן רב וכנראה שחניתי באזור אסור לפי הכוונה המקורית של אבני השפה.
לא סביר שבזמן שיש עבודות תשתית ושינויי תעבורה כה נרחבים באזור, פקח ייתן דו”ח על חניה במקום בו אבני השפה לא צבועות בצורה תקינה. מכל סיבות אלו, אבקש בכל לשון של בקשה כי תבטלו את הודעת תשלום הקנס או לפחות תמירו את הדו”ח באזהרה”.
חבר האופוזיציה במועצת העיר עוזי אהרון: “העירייה סגרה רחוב שלם לצורך עבודות תשתית, שנמשכות כבר כמה חודשים ובשל כך צומצמו חניות ובוצעו שינויים זמניים בתנועה. לתושבים אני מציע לפנות ולערער, לצלם את העבודות ואת השלט על שינויים בהסדרי התנועה ולבקש בנסיבות אלו את ביטול הדו”ח. צריך לנמק, לצרף צילומים כדי שהתובע ישתכנע בכל מקרה אין לי ספק כי מי שיגיע לבית משפט יזוכה ויקבל גם הוצאות.”
תגובת עיריית אור יהודה: “בימים אלו מתבצעות עבודות לשדרוג רחוב יקותיאל אדם. העירייה קשובה למצוקת החנייה הקיימת, אך לא תאפשר בשום אופן חניה באופן שהינו מסכן חיים, כפי שהובא בפניית ‘אונו ניוז’ לעירייה, מצב שבו רכב עומד באדום-לבן באופן מובהק בסיבוב במקום שבו לא מתבצע כלל שיפוץ. העירייה תמשיך לדאוג לשמירה על חיי אדם ותפעל לאכוף עבירות מהסוג הזה ללא פשרות. כל תושב שמרגיש שנגרם לו עוול בקבלת דו”ח חניה מוזמן להעביר את בקשתו לערעור על הדו”ח למחלקת החנייה באמצעות אתר העירייה או במחלקת החנייה שנמצאת בקניון”.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]
לא ראיתי דו”ח לרכב שעמד במקום המצולם…יש סילוף של האמת לדעתי…
השיטה של תושבי אור יהודה הישנה.
עוברים על החוק ורצים לעיתון כדי לא לשלם קנס.
מתי כבר פינוי בינוי יחליף את האוכלוסיה הדפוקה הזו ?