בשבוע שעבר פתחה נוי את דוכן הסופגניות הראשון שלה במתחם שרונה שבתל אביב.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
אז איך הכל התחיל?
נוי: ”מאז ומתמיד אהבתי לאפות, לראות מתכונים ולנסות, ללמוד דברים חדשים דרך אתרי אינטרנט, ותמיד היו מחמאות טובות מהאנשים סביבי שטעמו. החלטתי לקחת את העיניין צעד אחד קדימה וללכת ללמוד את התחום בצורה מקצועית”.
קונדיטוריה הוא מקצוע שתפס תאוצה בעיקר בעידן האינסטגרם והרשתות החברתיות שמעודדות אותנו לשתף כל מאכל יפה שמגיע אלינו לצלחת. בעקבות החשיפה, יש היום בתי ספר רבים שמלמדים את המקצוע הנחשק. איך ידעת לבחור את המקום המתאים עבורך?
”ערב אחד בשנה שעברה, שודרה העונה השנייה של ריאליטי האפייה – בייקאוף. צפיתי בפרק השני, ושם נחשפתי לשופטת שכבשה לי את הלב – אסטלה. עד אותו יום שמעתי עליה אבל לא הכרתי אותה ואת ההתנהגות שלה. התאהבתי בקשיחות, היושר והכנות שלה. אסטלה יודעת להעביר ביקורת גם כשהיא לא טובה ולא נעים לשמוע אותה. אני אוהבת את זה כי היא לא מתפשרת והמקום הזה גורם לך לשאוף למצויינות. אמרתי לעצמי בלב – אני חייבת ללמוד אצלה. וכך היה, כבר למחרת ביקרתי בבית הספר שלה ונרשמתי בלי להסס.
ההחלטה להירשם מהיום למחר נשמעת מעט אימפולסיבית. איך ידעת שאת עושה את הדבר הנכון?
”פשוט הרגשתי את זה. האמנתי שזה הדבר הנכון בשבילי. לקחתי קורס מאוד נחשב ומשם הכל התחיל להתפתח. הרחבתי את הידע שהיה לי במושגים וטכניקות שלמדתי, הקשבתי ותרגלתי בבית המון.
עם הזמן זה הפך לאהבה החדשה שלי בחיים והעצמתי את עצמי דרך זה. בהמשך, אנשים נחשפו אל הדברים שאני מכינה דרך האינסטגרם והפייסבוק, התחילו לאהוב את העבודות שלי ולהזמין ממני עוגות ונתנו לי את הבמה שהיתי צריכה כדי להתחיל ומשם הכל התגלגל. כיום יש לי עסק פעיל, עם לוגו משלי ודברים מיוחדים שאני מכינה.”
View this post on Instagram
איך את מקדמת את העסק שלך? האם את יוצרת שיתופי פעולה עם אנשים מהתחום?
”חשוב לי מאוד לקדם את העסק שלי ואת עצמי”. נוי מספרת, ”כשבועיים לפני יום האהבה יצרתי קשר עם ליאור קוקה”, קוקה בעצמה, הופיעה בבייק אוף והפכה לאושיית רשת בכל מה שקשור לאפייה וקינוחים ואף פתחה חנות פופ- אפ שהצליחה במיוחד. בחנות שלה נמכרו עוגות קרפ עתירות שכבות וקרם, בשלל טעמים שהפכו ללהיט ברשת ואת ליאור קוקה עצמה, לכוכבת. ”שאלתי אותה אם היא צריכה עזרה לקראת יום האהבה המתקרב” נוי מסבירה, ”קונדיטוריות בסדר גודל כמו שלה לא יכולות להתמודד לבד עם לחץ וכמות גדולה כל כך של אנשים והצעתי את עזרתי גם כדי ללמוד ממנה כמה שיותר. ליאור ענתה לי מיד, סיפרתי לה קצת על עצמי והיא הציעה שניפגש. ידעתי שהיא לא תביא אותי סתם ושיש על מה לדבר. הפגישה אכן הייתה מוצלחת ואני וליאור התחלנו לעבוד יחד בחנות הפופ אפ שלה בקניון TLV. צברתי משם ידע נוסף, חוויה מטורפת והיום אני וליאור חברות מאוד טובות”.
זה מה שפתח לך את התאבון למשהו משלך?
אני תמיד חושבת כמה צעדים קדימה. ומיד לאחר שהסתיים הפופ – אפ התחלתי לחשוב איך להמשיך לפתח את עצמי ואת העסק. הכרתי איש עסקים שמאוד התלהב ממני והציע שנשתף פעולה. בעקבות זאת נפתח הדוכן בשרונה מרקט.
מה את מוכרת בדוכן?
”בדוכן אני מוכרת את הסופגניות שלי, אותן אני מכינה בעבודת יד. יש מגוון רחב של טעמים שמתחדשים בכל יום. כמו ריבת חלב, טריפל, נוטלה אגוזים, ריבת תות, פיסטוק, שוקולד לבן עם אוראו/ בוטנים וקרמל מלוח”.
אז מה את עושה בימים אלה חוץ מלאפות, יש לך תחביב מיוחד?
”תראי, אני די עסוקה ברוב הזמן שלי אני משתדלת לעבוד כמה שיותר ולא מפחדת מעבודה קשה, אך בזמני הפנוי את לא תמצאי בחורה שגרתית שמטיילת בקניונים מחנות לחנות ומתעסקת בדברים חומריים.
תתפלאי לשמוע שאני אוהבת מאוד כדורגל והולכת לכל משחק של מכבי מבלי לפספס, מנויה המון שנים וגם אם יש משחק גביע טוטו בסכנין אני שם. אני מאוד אוהבת את האוירה וזה נתק מסוים מהשגרה וזה אהבה אחרת בפני עצמה”.
הדוכן של נוי יהיה פעיל במהלך החודש הקרוב עד שבועיים לאחר חנוכה.
ניתן להזמין סופגניות באופן פרטי ואף לבוא לאסוף מהדוכן.
לפרטים – Noys bakery
054-251-9963
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]
נוי את אלופה אמיתית מצדיע לך וחוץ מזה שאת יפה ומוכשרת להיות בן אדם לתרום לקהילה זה עוד תכונה שיש לך לפני הכל
מדהימה, תותחית וכובשת, רוצו לקנות