יום רביעי , ינואר 22 2025
דף הבית / עמוד הבית ראשי / חשיפה – מבני הפל קל המסוכנים בבקעת אונו

חשיפה – מבני הפל קל המסוכנים בבקעת אונו

חשיפה - בזכות התנועה לחופש המידע נחשפים רשימת המבנים בשיטת הפל קל, 8 מבנים נמצאים באור יהודה. בגבעת שמואל אין מבני פל קל, ביהוד סרבו למסור נתונים. מעיריית אור יהודה נמסר - "לאחרונה מונה מהנדס מלווה שמפקח על התהליך ומלווה את העירייה עד להסרת כל המבנים החשודים ברשימה"

מפת מבני פלקל בישראל

אולמות אירועים שעדיין פועלים נבנו בשיטת הפל-קל ולא חוזקו מעולם, קופות חולים, מלונות, בתי הארחה, בתי כנסת, בתי ספר והרשימה עוד ארוכה. אחרי קרוב לחצי שנה של איסוף נתונים משחררת התנועה לחופש המידע לאוויר את מסד הנתונים שהצליחה לאסוף עד כה מעשרות רשויות מקומיות בישראל. למרות זאת, עדיין ישנן עיריות שמסרבות להעביר מידע, כדוגמת עיריית יהוד מונוסון.


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


באור יהודה התגלו 8 מבנים אשר נבנו בשיטת הפל קל, כך על פי נתוני העירייה שנמסרו לתנועה לחופש המידע. מדובר במספר אולמות אירועים, המכילים בכל ערב מאות משתתפים, אשר כלל אינם כלל מודעים כי התקרה או הריצפה עשויים מפל קל, בחלק מאולמות האירועים בוצעה בדיקה בשנת 2001. בנוסף לאולמות האירועים, גם המרכז המסחרי בו נמצאים סניפי הדואר ובנק פועלים ברחוב אליהו סעדון 126 נבנו בשיטת הפל קל ולא ברור האם חוזקו או קיבלו אישורים מיוחדים. בנוסף המרכז המסחרי שוק אבו לבן, נבנה בשיטת פל קל, לא ברור וידוע מה מצב המבנים ומידת הבטיחות שלהם. בנוסף אותרו עוד מספר בניני משרדים ותעשייה באזור התעשייה.

לקבלת המפה המלאה – לחצו על הקישור הבא

בחודש מאי לפני 16 שנים קרסו אולמי ורסאי. האסון הטראגי מאז עדיין צרוב בתודעה הישראלית ואכן, מדינת ישראל עשתה מאמץ לנסות ולתקן את הליקויים. וועדת חקירה ממלכתית הוקמה וממציא שיטת הבנייה בפל קל, אלי רון, נשלח לעונש מאסר בעקבות השיטה הרשלנית. וועדת החקירה שהוקמה אז קבעה באופן מפורש כי בנייה בשיטת הפל קל היא מסוכנת וכל מבנה פל קל חייב לעבור חיזוק או לקבל אישורים מיוחדים. למרות זאת, 16 שנים אחרי האסון ו-11 שנים אחרי תוצאות וועדת החקירה השיגה התנועה לחופש המידע ממצאים מזעזעים.
התנועה לחופש המידע חושפת כי ברחבי הארץ עומדים מספר לא מבוטל של מאות בנייני פל קל כאשר היקף התופעה מתחיל כעת להתגלות. מכיוון שהמידע לא חשוף לציבור החלה התנועה לחופש המידע לייצר מסד נתונים בלתי אמצעי וחשוף לציבור באמצעות בקשות חופש מידע רוחביות שנשלחות לכל המועצות.
מעיריית אור יהודה נמסר בתגובה: "בחודש מאי התקבלה פנייה ממינהל התכנון בדבר בדיקה של מבנים החשודים כבנויים בשיטת פל-קל. מיד עם קבלת המכתב, הורתה ראש העיר ליאת שוחט לבצע טיפול בנושא אל מול הגופים הרלוונטיים ולאחרונה אף מונה מהנדס מלווה שמפקח על התהליך ומלווה את העירייה עד להסרת כל המבנים החשודים ברשימה . נושא הבטיחות עומד בראש סדר העדיפויות מבחינת ראש העיר שתוודא כי הטיפול במבנים יושלם בהתאם להוראות החוק"
 
נירית בלייר מנכ"לית התנועה לחופש המידע הוסיפה: "אז מה היה לנו כאן? אסון שגבה חיי אדם. ממשלה שהחליטה לקחת אחריות, הקימה מטה פעולה שאמור לתכלל פעולה כוללת שתמגר סכנה אמיתית לציבור ו 16 שנים שחלפו כשהבניינים האלה עדיין פה, חניונים, בתי ספר, בתי אבות, גני ילדים, מחכים בסבלנות לאסון הבא".

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

בניה. צילום אילוסטרציה canva

שיעור בהתנהלות בפרוייקט פינוי בינוי

תפריט נגישות