יום שלישי , נובמבר 26 2024
דף הבית / אנשי השבוע – הפנים היפות של החינוך ביהוד

אנשי השבוע – הפנים היפות של החינוך ביהוד

לא רק מיצבים וציונים, יוזמות של הורים יחד עם צוותי חינוך מאפשרים חוויות העצמה וכיף בבית הספר. מרכז אאורה למצוינות מסכם שנה שלישית ביהוד מונוסון

IMG_20180607_205449

לפעמים צריך מבוגר אחד שיאמין בילדים כדי שהקסם ייקרה. כזאת היא הגר מנדלוביץ, תושבת יהוד, ואמא לילדים בבית רמז ביהוד. הגר יזמה יחד עם מנהלת בית הספר ורד אחיטוב, ספריית משחקי מחשבה להשאלה לתלמידי בית הספר. בסיוע עמותת ‘ירוחם לחינוך’ גוייסה חברה הנדל”ן אאורה, אשר מפעילה במספר בתי ספר ביהוד ‘מרכזי מצוינות’.


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


חברת אאורה תרמה אלפי שקלים לרכישת כ 300 משחקים לטובת ילדי בית הספר, בנוסף לתרומה מכובדת בשנה שעברה בה נרכשו תופים וכלי הקשה ללהקה מוזיקלית לתלמידי בית הספר.
ספריית משחקים ביהוד

איך הכל התחיל?
“אני משוגעת על משחקים והילדים שלי תמיד מוכנים לשחק…”, כך אומרת מי שיזמה את  ‘משחק חוזר’, הגר מנדלוביץ’, אם לשניים בגילאי 15,11… לדבריה הכל התחיל מהרעיון שיש לכולנו בבית משחקים, שאולי כבר לא משחקים בהם, ובמקום לזרוק, הם הועברו לטובת הקהילה, ושם צץ הרעיון שאפשר להחליף משחקים ולשחק איתם בבית,  ולהיחשף למשחקים שמעשירים את המשחק ואת חיי החברה.

הגר מנדלוביץ לסיפריית המשחקים

אחת הטענות כי דור הילדים שגדל עכשיו מחוברים למסכים ולטלפונים סלולרים, היוזמה לחבר ילדים דרך המשחקים של פעם מביאה איתה ערך מוסך של זמן איכות משפחתי עם ההורים והאחים לצד גיבוש ועידוד המחשבה לילדים שמשחקים בתחומי בית הספר.

מספרת מנהלת בית הספר ורד אחיטוב – לפני כשנתיים, נכנסה לחדרי אחת האמהות, הגר מנדלוביץ עם רעיון להקים ספריית משחקים, ספרייה בה תלמידי בית הספר יוכלו להשאיל משחקים איכותיים, ללמוד את כללי המשחק עם חונכים  בוגרים מבית ספרנו, לשאול את המשחק על מנת לשחק בבית עם בני המשפחה ,להחזירו לבית הספר כעבור שבוע ולשאול שוב מחדש משחק אחר. המשחק הוא אינטראקציה מרכזית וחשובה בקשר בין ההורה והילד, הוא מסייע  לחיזוק הקשר בין המשחקים ולזמן איכות בין המשחקים. יצאנו לדרך עם מתנדבים משכבת בוגרי “רמז” שאספו משחקים ישנים, תקנו, חידשו ושיפצו. אט אט נאספו יותר ויותר משחקים והחלום קרם עור וגידים.

בית הספר רמז נמצא זאת השנה השנייה בפרויקט במצוינות של חברת הנדל”ן אאורה. מרכזי המצוינות של אאורה מסייעים לבתי ספר להעצמה וחיזוק של תלמידים. המרכזים מעניק מלגות הצטיינות לתלמידים במסגרת פעילות חינוכית, חברתית וספורטיבית, בתום יום הלימודים.

זאת, במסגרת פעילותה של אאורה להקמת מרכזי מצוינות בערים בהן מקימה החברה פרויקטים למגורים, בשיתוף עם עמותת “ירוחם” למען קידום החינוך בישראל.

ספריית משחקים ביהוד

איך זה עובד?
“ילדי כיתות א’ וב’ מגיעים עם חונכים מהכיתות הבוגרות אל ספריית המשחקים, שבמהלכה הם בוחרים משחק ויושבים ומשחקים. ברמז יש אוכלוסייה מעורבת, כך שיש ילדים כאלה שאין להם משחקים בבית, וזהו אחד הדברים המרגשים. ואני יודעת שאין סיכוי שאתן לפרויקט הזה לגווע”.

לכתבות נוספות:
הרשויות המקומיות: לא נוכל להפעיל קייטנות בקיץ
חטיבת בינים סביונים מציגים – זיכרונות יהוד

מה הרעיון מאחורי הפרויקט?
“החזרנו את ערכי המשחק, גם הגדולים משחקים ויושבים יחדיו. כשהמשפחה משחקת יחד –זהו זמן איכות, יש חסכון (בקניית משחקים חדשים) ומחזור ועוד מיליון דברים שקורים מסביב. יש ילדים שאין באפשרות ההורים לרכוש עבורם משחקי מחשבה, בזכות התרומה שקיבלנו מאאורה נרכשו 300 משחקים חדשים לכל תלמידי בית הספר”.

מי אחראי על תפעול משחק חוזר?
“ילדי כיתות ה’,ו’ שבודקים את המשחקים ומפעילים  בימי שישי את המיזם, וגם אני שם, זה כיף מבחינתי ומדהים לראות”.

IMG_20180607_145622

מסכמת ורד אחיטוב מנהלת בית הספר “חגיגה לעיניים לראות, בכל שבוע מחדש,  את התלמידים מכיתות א’ וב’ ניצבים לפני המבחר הגדול של המשחקים, מתלבטים באיזה משחק לבחור, משחקים עם החונך במשחקייה ובתום הפעילות יוצאים כשבאמתחתם משחק איכותי. פתיחת ספריית המשחקים התאפשרה הודות ל”אנשים טובים באמצע הדרך”.. להם אנו מודים: יעקב אטראקצ’י, חברת הנדל”ן אאורה, גב’ ליאורה מנכל”ית עמותת “ירוחם לחינוך”. לגב’ הגר מנדלוביץ, אשר סייעה לנו להגשים את החלום, ארגנה , סדרה ואף מסייעת להפעלת הספרייה בהתנדבות, למחנכת ורכזת הפרויקט, רויטל הראל שתורמת רבות לפרויקט  ולילדי ספרית המשחקים , תלמידי כתה ה/2 ותלמידי כתה ד/3 שסייעו ומסייעים בארגון.

יעקב אטרקצ’י, בעלים ומנכל חברת אאורה – “כחלק מהחזון של חברת אאורה להיות שותפה חברתית וקהילתי בכל הערים בהם היא בונה בתים חדשים. להיות חלק מהקהילה ולתמוך כחברה עסקית במיזמים חינכיים ערכיים. בדומה לקריית אונו, שם מקימה החברה את פרויקט אונו ואלי, כך גם ביהוד פועל כבר שלוש שנים מרכז אאורה למצויינות.

אאורה שמחה לקחת חלק בפעילות שמטרתה לסייע לילדים מכל גווני החברה הישראלית לקיים פעילויות למידה והעשרה גם מחוץ לשעות הלימודים הפורמאליות.

אני מאמין כי בכל אחד מאיתנו, צעיר כמבוגר, חבוי כישרון ופוטנציאל אדיר הממתין למימוש ובאמצעות סיוע כדוגמת “מרכז אאורה למצוינות” יוכלו הילדים המקסימים הלומדים בבית הספר רמז למקסם את הפוטנציאל שלהם. חברת אאורה מאמינה בקיום קשר ישיר והדוק עם הקהילה בערים בהן אנחנו פועלים ואנו עושים זאת גם בערים אחרות. אני חושב שהמדינה צריכה לעשות הרבה יותר, אך בהיעדר תמיכה של המדינה בתכניות העשרה, אין ספק שגם חברות עסקיות ואנשי עסקים צריכים להירתם למשימה ולסייע. נשמח לראות את הפעילות מתרחבת בעתיד כאשר לעוד ועוד ילדים תהיה חינוכית וחברתית לבוא אליה, כאשר החיוך על שפתיהם”.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

2 תגובות

  1. תמר שינהורן

    יוזמה מבורכת! כל הכבוד לעוסקים ולתורמים!
    אולי כדאי להזכיר שלפני שנתיים קבוצת הרובוטיקה של ילדי החטיבות (קבוצה 1170) הקימה פיילוט של הרעיון – משחק חוזר.
    חברי הקבוצה (8 נערות ונערים) עבדו ופעלו במשך כמה חודשים, והפעילו את המיזם במתנ”ס. בתהליך זכו לתמיכה ועזרה מהרבה אנשים טובים. וכל זה במסגרת תכנית הרובוטיקה, שגם היא הונעה בזכות אנשים טובים. יש הרבה אנשים כאלה, ולכולם מגיעה תודה.
    טוב לראות שיש אנשים שלוקחים רעיון טוב ומקדמים אותו במקומות מתאימים.

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153908688288788&set=a.10153210873868788.1073741828.801428787&type=3&theater

    https://www.facebook.com/tamar.shinehorn/posts/10154220035038788

  2. היה נראה לי שכבר נתקלתי בסיפור דומה אבל די מזמן, על ילדים שהגו רעיון וחיפשתי בקבוצות וגם מצאתי.
    באמת דמיון מפתיע.
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10154044783068054&set=gm.921855454596419&type=3&permPage=1&ifg=1

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

מבזק-משטרה-אונו-ניוז (1)

גני תקווה: הפיצוצים הלילה בעקבות רימון רסס שהושלך לעבר בית בעיר

תפריט נגישות