יום שני , נובמבר 25 2024
דף הבית / תושבי יהוד זועמים: למה אין אכיפה על צואת הכלבים?

תושבי יהוד זועמים: למה אין אכיפה על צואת הכלבים?

לפני כשנה, לאחר סחבת ארוכה, נכנס לתוקפו חוק העזר העירוני ביהוד המאפשר הטלת קנסות לבעלי כלבים שלא מרימים את הגללים של חברם ההולך על ארבע. כמה קנסות הוטלו מאז? דו"ח אחד בלבד. העירייה: "מדובר בתהליך שינוי חקיקה שלוקח זמן"

צואת כלבים ברחובות. צילום אילוסטרציה: canva
צואת כלבים ברחובות. צילום אילוסטרציה: canva

תושבי יהוד נאלצים להתהלך ברחובות שראשם מופנה למטה, ולא בגלל שהם עסוקים בסמארט-פון שלהם, אלא בגלל שהם מפחדים לדרוך על “מוקשים” שמשאירים אחריהם בעלי כלבים שלא טורחים לנקות את הצרכים של הכלב שלהם. כמובן שניתן ואף רצוי לבוא בטענות לבעלי הכלבים, אך נראה שבמקרה של יהוד גם לעירייה יש צד בעניין.


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז

רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


באוגוסט 2018 פרסמה ראשת העיר יעלה מקליס פוסט ובו בישרה לתושבים שחוק העזר לאיכות הסביבה פורסם ברשומות לאחר הליך שלקח 3 שנים, וכלל אישורי מועצה, משרד הפנים, המשרד להגנת הסביבה ומשרד המשפטים. עוד כתבה מקליס כי החוק יובא לאישור בישיבת המועצה ולאחר שיאושר ויתפרסם ניתן יהיה לקנוס בעלי כלבים המלכלכים את המרחב הציבורי.

בסופו של דבר, לאחר סחבת ארוכה ועשרות מחאות ופוסטים זועמים מצד תושבים, נחקק באיחור אופנתי רק לפני כשנה חוק העזר המיוחל. וכמה דוחות ניתנו מאז? משאילתה שהגיש חבר המועצה אמנון סעד לראשת העיר יעלה מקליס עולה כי נכון לחודש יולי 2021 ניתן קנס אחד בלבד בנושא זה.

קרדיט: אורי שושני
צואת כלבים ברחוב אנילביץ יהוד. קרדיט: אורי שושני

אורי שושני, תושב יהוד מזה כ-50 שנה מוסיף פרטים על הסאגה הנמשכת: “כבר שבע שנים אני רודף אחרי ראשת העיר בנושא הזה עד שסופסוף נחקק חוק עזר, אבל בפועל אין אכיפה, אין דוחות ואין כלום.”

“זה לא מצב נורמלי”, מוסיף שושני. “חוקקתם חוק עזר, מה הבעיה להציב פקח? העיר מלאה בצואת כלבים ואף אחד לא נותן על זה את הדין.”

מעיריית יהוד-מונוסון נמסר: בחודש אפריל 2021 אושרו צווי הקנסות המאפשרים אכיפה של אי איסוף צואת כלבים. רשויות רבות ברחבי הארץ נתקלות בקושי אכיפתי המחייב תפיסה של הכלב ובעליו אשר אינו אוסף את הצואה. כחלק מפתרון הבעיה עיריית יהוד – מונוסון יזמה ביחד עם מס’ רשויות נוספות תיקון לחוק העזר שיאפשר איסוף דגימות DNA של בעלי החיים וביצוע האכיפה. מדובר בתהליך שינוי חקיקה הלוקח זמן. עד אישור שינוי החקיקה אגף איכות הסביבה מפעיל קטנוע ייעודי שישה ימים בשבוע בין השעות 06:00-13:30, כאשר תפקידיו בין השאר כוללים איסוף צואה מרחובות העיר למיגור התופעה, מחדש שקיות לאיסוף צואה לרווחת התושבים ופינוי שקיות משומשות. את עבודתו מבצע גם בכל הגינות הציבוריות בעיר. כפתרון נוסף מוקד 106 מעביר פניות רלוונטיות בנושא ומטפל בצורה מהירה בפניות נקודתיות. למעט שירותים אלו ישנו רכב השטיפה העירוני העובר ברחובות העיר בכל יום ומפנה את הצואה מהמדרכות.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

תגובה אחת

  1. ביהוד לא אוכפים חוקים בכלל
    לא אוכפים את חוקי החניה כגון חניה בצמתים חניה באדום לבן חניה כפולה וכו
    לא אוכפים את חוקי הבניה
    אנשים עוברים עבירות בניה ללא התייחסות של הרשויות
    ככה זה ביהוד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

תיכון מקיף יהוד. צילום אונו ניוז

עקב חוסר המיגון בבית הספר: הורי מקיף יהוד השביתו את הלימודים הבוקר לשעה

תפריט נגישות