יום שני , נובמבר 25 2024
דף הבית / השיטור העירוני ביהוד – פקחים ללא הסמכה

השיטור העירוני ביהוד – פקחים ללא הסמכה

בשנת 2015 נכנסה יהוד לפרויקט השיטור העירוני. אך עד היום, לא הוסמך אף פקח על ידי השר לביטחון פנים לשמש כפקח מורשה ובעל סמכויות למרות התחייבות עיריית יהוד מונוסון בפני התושבים. בשנת 2018 צפויה העירייה להכניס לקופתה 1.78 מיליון שח מקנסות.

שיטור עירוני יהוד

השיטור העירוני ביהוד, ממשיך להיות בכותרות ולא בזכות עבודתו החשובה למען הציבור. לאחרונה נחשף בי בשנת 2017 עמדו סך ההכנסות של עיריית יהודה מקנסות חנייה על  מיליון ו250 אלף שח. היעד אליו אמורים לשאוף פקחי השיטור העירוני, במתן קנסות לתושבים, עלה בשנת 2018 בחצי מיליון שח, ויעמוד על 1.78 מיליון שקל, כך על פי צפי העירייה.

שיטור עירוני יהוד
פרסום עירייה יהוד משנת 2015

רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


בדיקה מול המשרד לביטחון פנים, מעלה פערים מהותיים בין ההבטחות לתושבים משנת 2015 עם תחילת גביית המסים לשיטור. אז יצאה, העירייה בקמפיין ציבורי, המבטיח כוח שיטור עירוני המורכב מפקחים אשר עברו הכשרות מיוחדות המקנה להם סמכויות נרחבות. בפועל עד היום לא הוכשר אף פקח והוסמך על ידי השר לביטחון פנים.
שנתיים אחרי הקמת השיטור העירוני, כך עולה מבדיקת אתר אונו ניוז, לא הוסמך אף פקח בשיטור העירוני, כפקח מסייע וקיבל את אישור השר לביטחון פנים. המשמעות, בניידות מועסקים פקחים רגילים, אשר יכולים לתת דוחות לפי חוקי עזר ולא לסייע בפועל לשוטרים שאיתם בניידת. אין להם סמכויות לעכב חשודים, לבצע חיפוש או לפעול כפי שהתחייבה העירייה.
שיטור עירוני יהוד

כזכור, עם תחילתו של השיטור העירוני, גבתה העירייה מיסים נוספים מהתושבים, על ידי חוק עזר עירוני, שבוטל מספר חודשים על ידי מועצת העיר. על פי הנהלים, מצבת כוח האדם של שיטור עירוני, אמורים לעבוד בו קצין ועשרה שוטרים, לצד מפקד שיטור מטעם העירייה ועשרה פקחים, אשר מוכשרים ומוסמכים על ידי המשרד לביטחון פנים, בפועל המצב רחוק מלהתקיים, אין מספיק שוטרים ופקחים בשיטור העירוני, אין פעילות בכל לילה ובסופי שבוע. ומשמרות בהם פקח נוסע  לבד, בניידת שיטור עירוני אך ללא סמכויות אמיתיות לבצע את תפקידו.

שיטור עירוני יהוד
צילום ארכיון

אז מדוע לא הוסכמו עד היום, שנתיים מהקמת השיטור העירוני, פקחים מסייעים על פי נהלי המשרד לביטחון פנים? על השאלה הזאת מסרבים לענות בעיריית יהוד. כעת, שנתיים אחרי הקמת השיטור העירוני, מכנה העירייה את פקחי השיטור העירוני, עובדי עירייה העובדים בשיטור העירוני, המשמעות מדובר בפקחים רגילים אשר יכולים לאכוף חוקי עזר. על פי החוק אמורה העירייה לפרסם את שמם של הפקחים ברשומות ובאתר העירייה, דבר שאינו קורה.

יהוד, נחשבת בין הערים הבודדות בהם פקחים לא עברו הכשרה מיוחדת לתפקד כפקחים מסיייעים בשיטור העירוני ולקבל תעודה רשמית מהשר לביטחון פנים ולקבל סמכויות לעכב חשודים ולבצע חיפוש.
שיטור עירוני יהוד

למען הגילוי הנאות, גם כותב שורות אלו, עוכב עלי ידי צוות השיטור העירוני ונקנס “משום שעצר את רכבו באופן שיש בו משום הפרעה לתנועה”. פקח העירייה שלא ענד תג שם ואמצעי זיהוי, בניגוד לחוק, התבקש למסור את תעודת הפקח המסייע או אמצעי זיהוי שלו, ענה כי אין ברשותו תעודה כזאת ומעולם לא עבר קורס הסמכה.

אם כן, אחד היעדים הכלכלים הבולטים של השיטור העירוני, הוא להגיע למכסת דוחות בשווי של 1.78 מיליון שח לשנת 2018. כך על פי נתוני התקציב של עיריית יהוד. פקחים שאינן מוסמכים על ידי המשרד לביטחון פנים, התחיבות לתושבים לכוח שיטור 24 שעות ביממה , 7 ימים בשבוע. התושבים, למרות ששילמו עוד מיסים, נותרו רק עם ההבטחות.

תגובות –
מהמשרד לביטחון פנים נמסר – הפקחים ביהוד-מונסון  טרם הוסמכו כפקחים מסייעים ועל כן  שמם טרם פורסם ברשומות משרד המשפטים. בנוסף, הליך פרסום שמות  פקחים עירונים מתבצע ע”י הרשות המקומית באתר האינטרנט הרשותי. פרסום שמות הפקחים המסייעים מתבצע ע”י השר לביטחון פנים ברשומות של משרד המשפטים.
מערך אכיפה עירוני (שיטור עירוני) מופעל ע”י שוטרים ממשטרת ישראל ופקחים אזרחיים של הרשות המקומית, לצורך פעילותם מעמידה המשטרה ניידות והרשות המקומית מעמידה ניידות נוספות. פקח רשאי לתת דו”ח  במסגרת סמכותו ע”פ  חוק עזר.
אורדן סוחמי דובר עיריית יהוד מונוסון – “מבדיקת האירוע עולה כי שוטרת משטרת ישראל רשמה לכתב את הדו”ח בגין הפרת החוק: חניה כפולה והפרעה לסדר הציבורי, דבר המעכב את התנועה ועלול לסכן את הנהגים ואת הולכי הרגל במקום. עובד העירייה שנכח בניידת השיטור העירוני בזמן האירוע הנו עובד השיטור העירוני של העירייה, המחזיק באישור משטרת ישראל להתלוות לסיורי השיטור העירוני ועל כן, יש לו סמכות מלאה להימצא בניידת בכפוף לנוכחות שוטר/ת ו/או פקח/ית מוסמך/ת באותה ניידת השיטור העירוני. חשוב להדגיש כי הדו”ח ניתן ע”י שוטרת משטרת ישראל בעלת כל הסמכויות הרלוונטיות לנפק דו”חות לאזרחים המפריעים לסדר הציבורי באופן כזה או אחר ומסכנים את האזרחים, כפי שעשה הכתב.
צר לנו שהכתב בחר להשתלח באנשי השיטור העירוני ובשוטרי משטרת ישראל המסורים אשר שומרים על כולנו לילות כימים, על הסדר הציבורי ועל שלטון החוק. במידה והעבירה כפי שמופיעה בדו”ח לא התקיימה – ניתן להגיש ערעור.
ממשטרת ישראל נמסר כי הפקח אושר על ידי יחידת הבקרה של משטרת ישראל והמשרד לביטחון פנים והוא מוסמך להתלוות לסיורי השיטור עירוני.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

תיכון מקיף יהוד. צילום אונו ניוז

עקב חוסר המיגון בבית הספר: הורי מקיף יהוד השביתו את הלימודים הבוקר לשעה

תפריט נגישות