לאחרונה ביקר שר האוצר משה כחלון ביהוד, לחתום על ראשי הפרקים של הסכם הגג בין העיריה לרשות מקרקעי ישראל ומשרד האוצר. כחלון המדלג בין אור יהודה, יהוד, קריית אונו וגני תקווה ומבסס את כוחו הפוליטי עם ראשי הערים, לצד הרצון לייצר עוד מלאי של דירות עד סוף שנת 2017. באפריל 2017 נחתם הסכם הגג עם עיריית אור יהודה, גם קריית אונו נמצאת במשא ומתן על הסכם גג ויהוד עומדת לחתום בחודשים הקרובים על הסכם גג שישפיע על עתיד העיר לעשרות השנים הקרובות.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
הסכם גג בא להקצות שטחים לבניית דירות אלפי יחידות דיור, יהוד אף צפויה להכפיל את מספר תושביה ולהגיע ל60-80 אלף תושבים במהלך 15- 20 שנים הבאות. לצד הקצאת השטחים להקמת אלפי יחידות דיור, מתחייבת המדינה להשקיע תקציבים בהקמת תשתיות. כבישים, ביוב, מוסדות חינוך ופנאי ועוד. כל זה לצד הקצאת שטחים לטובת פרויקטים של התחדשות עירונית בתוך העיר הוותיקה.
אחת הפעולות הראשונות עם תחילת הקדנציה של מקליס, היתה הקמת שולחנות עגולים לתושבים, אשר העלו על הכתב נושאים שיש צורך לקדם בעיר. נציגי העירייה וראש העיר הבטיחו שקיפות וקבלת החלטות משותפת עם התושבים, מאז נערכו מפגשי שיתוף ציבור על תוכנית אסטרטגית לעיר ועוד שיתוף ציבור על תוכנית מתאר ואפילו מפגש תושבים לגבי קו הרכבת הקלה. אך בנושא הסכם הגג, יש איפול מוחלט, הכל קורה בחשאיות בחדרה של ראש העיר ובמספר סלונים של מקורביה לצד יועצים חיצוניים, ועורכי דין המלווים את כתיבת ההסכם ההיסטורי לאך אחד אין מושג כיצד מתנהל המשא ומתן? מה מבקשת העיריה מהממשלה? מי היועצים ששכרה ראש העיר להסכם הגג ומדוע רוב חברי מועצת העיר לא מקבלים עדכונים על תוכן ההסכם וסעיפיו.
באור יהודה נחתם הסכם בו התחיבה העירייה על הקמת 5000 יחידות דיור בין השנים 2018-2020. ההסכם יביא להרחבת העיר ב-50% וכן לתוספת של 1,140,000 מ”ר שטחי תעסוקה ומסחר. כמו כן, במסגרת הסכם הגג יבוצעו עבודות פיתוח באזור התעסוקה הדרומי; יוקמו כ-200 אלף מ”ר של שטחי תעסוקה, וסביב העיר יבנה מנגנון ניקוז שיהווה פתרון למניעת הצפות ושיטפונות. העיקרון המנחה של הסכמי הגג מקדם העמדת תקציב מימון על ידי הממשלה לפיתוח תשתיות, מוסדות חינוך ומבני ציבור, פארקים ומחלפי תחבורה נדרשים, עוד משלב שיווק הפרויקט. הסכמי הגג מבטיחים ליזמים קבלת היתרי בנייה תוך 90 יום ומקצרים באופן דרמטי את זמן פיתוח השכונות החדשות והקמתן. בנוסף, יקבע לוח זמנים מדויק לביצוע וקידום כל שלב בפרויקט.
ביהוד, הנושאים הבוערים לעתיד העיר, הם אזור התעשייה מדרום לכביש 461, הרחבת בית העלמין, מיקומו של מחלף חדש 42 מדרום לצומת קריית הסביונים, השטחים של מושב בני עטרות, פרויקטים של פינוי בינוי בעיר הוותיקה, והגדלת מספר היציאות והכניסות אל העיר. לצד הקמה של מוסדות חינוך ופנאי, ובניית תשתיות וכבישים. העתיד של העיר תלוי באזורי תעשייה ומסחר. העיר אור יהודה תקבל מיליון מ”ר של שטחי מסחר ותעשייה. ביהוד על פי הדלפות ומידע שהתפרסם בתקשורת, אמורה לקבל 500-700 אלף של שטחי מסחר ותעשייה. באור יהודה התחייבו לבנות 5000 דירות. ביהוד צפי הוספה של 7000 דירות מתוכן 4,100 דירות במקבת גני יהודה, והשאר בפרויקטי התחדשות עירונית. אור יהודה אמורה לקבל מהמדינה סכום של מילארד וחצי שח, ביהוד על פי הסכם יעמדו כספי המדינה על 300 מיליון.
רוב חברי מועצת העיר יהוד נמצאים במבוכה ובמלכוד, שמונה חברי מועצה אשר נמצאים באופוזיציה ומהווים את הרוב במועצה כלל אינם מודעים לסעיפי ההסכם ולמשא ומתן וניזונים ממידע שמתפרסם בתקשורת, גם על הביקור השר כחלון ביהוד, קראו באתר אונו ניוז. הסכם הגג אחרי שייחתם בין ראש העיר לשר כחלון, יצטרך להגיע לשולחן מועצת העיר, שם יצטרכו חברי המועצה להחליט עם להצביע בעדו או נגדו. זה מה שייקבע עם ההסכם ייכנס לפועל. בשבועות האחרונים מופעלים לחצים רבים על חברי המועצה להצביע בעד ההסכם, דווקא משיקולים פוליטים, ולא בהכרח כי ההסכם טוב לתושבי יהוד. מנגד חוששים חברי המועצה כי אם יתנגדו להסכם יצטיירו ככאלה שפועלים נגד זוגות צעירים וקידומה של העיר. מספר חברי מועצה אף מבקשים לדחות את חתימת ההסכם אחרי הבחירות לראשות העיר שיערכו באוקטבר 2018 ויאפשרו לראש העיר שייבחר לבחון את ההסכם.
מערכת אונו ניוז הציגה בפני עיריית יהוד מספר שאלות בנושא הסכם הגג:
האם העירייה מתכוונת להציג בפני התשובים את סעיפי ההסכם לפני חתימתו?
מי האנשים שמנהלים את המשא ומתן עם נציגי ההמשלה?
האם יתקיים שיתוף ציבור לפני חתימת ההסכם?
מדוע עד כה לא שותף הציבור בתהליכי ההסכם?
האם נכון לחתום על הסכם גג, בשנת בחירות?
מעיריית יהוד מונוסון נמסר – העיר יהוד מונוסון נמצאת בתנופת בניה והתחדשות עירונית מאסיבית. במסגרת הסכם הגג המתגבש בין משרד האוצר ובין עיריית יהוד מונוסון ופיתוח השטחים החדשים שיצטרפו לעיר, תקבל העירייה כ 300 מיליון שח לפיתוח תשתיות בעיקר בעיר הותיקה, להקים את הפארק המרכזי תל יהוד, שטחים ירוקים נוספים בלב העיר, לבנות כניסות ויציאות חדשות לעיר כדי להקל על עומסי התנועה, להחליף מערכות ניקוז, להטמין את קוי החשמל, לסלול שבילי אופניים ועוד. הסכם הגג יכלול דירות לזוגות צעירים ומחוסרי דיור תושבי העיר במסגרת פרויקט מחיר למשתכן, קרקע משלימה לפרויקטים של פינוי בינוי בעיר הותיקה, פארק נחל ושטחים למבני ציבור. הסכם הגג מהווה בשורה אמיתית לתושבי העיר לשיפור איכות חייהם ורווחתם ויובא לאישור מועצת העיר
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]