יום שלישי , נובמבר 26 2024
דף הבית / לקול מחאת התושבים: מועצת יהוד-מונוסון הצביעה על קידום התחדשות עירונית

לקול מחאת התושבים: מועצת יהוד-מונוסון הצביעה על קידום התחדשות עירונית

התושבים המתגוררים במתחם ביאקובסקי-קדושי מצרים-הרצל שעליו התקיים הדיון בישיבת המועצה אתמול נותרו מחוץ לבניין ולא הורשו להיכנס לישיבה. הצעתה לסדר של חברת המועצה יפעת זמיר הועלתה לדיון שבו הועלתה הצעה חלופית לקידום המתחם של ראש עיריית יהוד-מונוסון שבסופו של דבר אושרה פה אחד

תושבים מוחים מחוץ לישיבת המועצה ביהוד-מונוסון. צילום: באדיבות התושבים
תושבים מוחים מחוץ לישיבת המועצה ביהוד-מונוסון. צילום: באדיבות התושבים

עשרות תושבי מתחם ביאקובסקי-קדושי מצרים-הרצל ביהוד הופתעו אתמול כאשר נתקלו בסירוב להיכנס לישיבת מועצת העיר. בכניסה לבניין העירייה הוצבו מחסומים ומאבטחים ומסך ענק שעליו הוקרנה ישיבת המועצה. הסיבה שהם הגיעו היתה ההצעה לסדר יום של חברת המועצה יפעת זמיר מסיעת יהוד ירוקה שעסקה במתחם המיועד להליך של פינוי-בינוי. זמיר הציעה שכדי לקדם את התוכנית ולהפקידה חברי המועצה יצביעו על אישורה.


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז

רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


“הגענו לעירייה לדיון בעניין שלנו”, מספר אבי ידגר שמתגורר בביאקובסקי, “מצאנו אבטחה כבדה ומחסומים ולא נתנו לציבור להיכנס. לא נתנו לנו סיבה מדוע אנחנו לא יכולים להיכנס. אני מתאר לעצמי שיעלה מקליס פחדה מלהתעמת עם התושבים, חששה מזקנים בני 80 שבאו מרחוק ואפילו כיסאות לא היה לתת להם. בסוף, אחרי שעות של דיבורים, המועצה אישרה את ההצעה של יפעת זמיר רק על השם של מקליס. אגו על חשבון הגג של התושבים”.

תושבי מתחם ביאקובסקי-קדושי מצרים-הרצל ביהוד. צילום: באדיבות התושבים
תושבים מוחים מחוץ לישיבת המועצה. צילום: באדיבות התושבים

ראש עיריית יהוד-מונוסון יעלה מקליס פתחה את הישיבה והסבירה כי הישיבה מתקיימת במרתף ולא באולם המתנ”ס שבו מתקיימות הישיבות בדרך כלל מכיוון שהוא תפוס כעת. לאורך כל הישיבה נשמעו צעקות התושבים של המתחם המדובר מבחוץ. ההצעה לסדר היום עלתה לדיון בקרב חברי המועצה ומקליס העלתה בדיון הצעה חלופית להצעתה של זמיר. ההצעה החלופית כפי שהסבירה מקליס היא אישור עקרוני של המועצה על מתן פטור מהיטל ההשבחה לפרויקט בכפוף להמצאת תקן 21 המעודכן על ידי היזם למועצת העיר, במטרה להפקיד את התוכנית. נציין כי מטרתו המרכזית של תקן 21 היא איזון בין האינטרסים המנוגדים של מוסדות התכנון, היזם ובעלי הדירות במיזמי פינוי-בינוי. בסוף הישיבה הצביעו פה אחד כל חברי המועצה שנכחו בישיבה בעד ההצעה החלופית. כמו כן, מקליס ציינה בישיבה כי יתקיים דיון מעמיק במתחמי ההתחדשות העירונית בעיר עם חברי מועצת העיר.

בניין במתחם ביאקובסקי-קדושי מצרים-הרצל ביהוד. צילום: באדיבות התושבים
בניין במתחם ביאקובסקי-קדושי מצרים-הרצל ביהוד. צילום: באדיבות התושבים

נזכיר כי רק לאחרונה הגיעו עיריית יהוד-מונוסון ורמ”י להסכמות בנוגע ל”קרקע משלימה” שתקצה רמ”י, הכוללת 158 יחידות דיור, לצורך מתחם של התחדשות עירונית ביאקובסקי-קדושי מצרים-הרצל.

חברת מועצת יהוד-מונוסון יפעת זמיר. צילום: אילן ספירא
חברת מועצת יהוד-מונוסון יפעת זמיר. צילום: אילן ספירא

“אני שמחה מאוד שקיבלנו החלטה אתמול שתקדם את חיי התושבים בדירות האלה שמצבן הבטיחותי מוטל בספק”, אומרת זמיר, “לא חשבתי פעמיים לפני שהצבעתי בעד, אם המהלך שלי הביא הצעה חלופית שבעזרתה הפרויקט שהיה תקוע עד כה יקודם – דיינו. אם לא הייתי מעלה את ההצעה המצב הזה היה ממשיך. זה איזשהו מכשול שהיה בדרך ועכשיו צריך לתת פוש. אי אפשר למשוך את זה כל כך הרבה שנים. ההחלטה שהתקבלה אתמול מסירה את המכשול האחרון מול הוותמ”ל. שתי ההצעות שלי ושל ראש העירייה הן אותה הגברת בשינוי אדרת ומה שחשוב הוא שנקדם את הפרויקט הזה למען התושבים שחיים בתנאים לא תנאים. אני לא משלה אף אחד שמחר בבוקר הכל הולך לקרות אבל הבאנו תקווה לתושבי העיר. זו יריית הפתיחה לקצב המהיר יותר של כל המהלך”.

זמיר הוסיפה: “דבר נוסף שמאוד חשוב בכל התהליך של הפינוי-בינוי הוא השקיפות. אנחנו מצפים לעדכון הסטטוס של המתחמים השונים המיועדים לפינוי-בינוי. אני מאוד מקווה שבדיון שראש העיר אמרה שיתקיים בעניין המתחמים נקבל מידע מלא על מה שקורה בכל אחד מהם. לצערי, המצגת שהיינו אמורים לראות בישיבה בסוף לא הוצגה בפנינו ואני מקווה שאכן המצגת תוצג והמידע יחל מעתה להגיע אלינו”.

יעלה מקליס. צילום: דוברות עיריית יהוד-מונוסון
יעלה מקליס. צילום: דוברות עיריית יהוד-מונוסון

מעיריית יהוד-מונוסון הסבירו מדוע הועלתה הצעה חלופית להצעה של זמיר לסדר היום והצעתה לא אושרה: “ההצעה שקידמה ראש העירייה שאושרה פה אחד הייתה מקצועית והתייחסה לנושאים נוספים שהכרחיים לצורך קידום התוכנית, כמו קרקע משלימה ופטור מהיטל השבחה שכלל לא אוזכרו בהצעה לסדר של חברת המועצה והיא אינה מקדמת את פרויקט ההתחדשות העירונית בדקה אחת”.

בנוגע למיקום הישיבה במרתף הסבירו מהעירייה: “מיקום הישיבה נקבע מבעוד מועד בחודש ספטמבר עקב אילוצי מקום. המיקום אינו מאפשר הכנסת תושבים לישיבה עקב צפיפות. החוק מחייב שהישיבה תהיה פומבית ולא שהתושבים יהיו נוכחים פיזית בישיבה. הישיבה שודרה באתר העירייה וכן הוקרנה על מקרן מחוץ לבניין העירייה, שאיפשר לכל הנוכחים לשמוע כל מה שנאמר בישיבה, הוכנו גם כסאות מחוץ לבניין העירייה כך שטענה זו (על היעדר כיסאות – מ.ל.ג.) אינה נכונה”.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

תגובה אחת

  1. ראשת העיר משקרת במצח נחושה,
    ישיבות מועצת העיר מתקיימות בתאריכים ידועים והיה בהחלט מקום לשריין את האולם במתנס .אופציה שניה יש אולם שמיועד לישיבות מועעצה באולם ויש מקום לקהל .
    2. לא היו כסאות בחוץ ואנשים מבוגרים נאלצו לעמוד בחוץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

תיכון מקיף יהוד. צילום אונו ניוז

עקב חוסר המיגון בבית הספר: הורי מקיף יהוד השביתו את הלימודים הבוקר לשעה

תפריט נגישות