יום שישי , אפריל 18 2025
דף הבית / חדשות חמות / מתנ"ס יהוד – הציירים המוכשרים

מתנ"ס יהוד – הציירים המוכשרים

מה משותף למורה, גמלאי ולמהנדס בתעשייה האווירית? כולם מגיעים באופן קבוע לצייר וליהנות, יחד עם אומנים חובבים, המציירים במסגרת חוג אומנות בהדרכתו של דב שגב, כבר 15 שנה.

איצטדיון אור יהודה

זה קורה פעמים בשבוע, בסטודיו המחודש במתנ"ס יהוד,  בימי ראשון בבוקר ובשלישי בערב, בהדרכתו של המורה דב שגב, אמן בזכות עצמו, שגם הציג את תמונותיו בתערוכות בחו"ל. שגב:"כבר יותר מ- 15 שנה עברו מאז שהקמתי את החוג, ויש בקבוצה עדיין אנשים שנשארו מאז שהגעתי. התלמידה הכי צעירה שלי, בת 15 והחבר הכי מבוגר בן 88! היו גם כאלה שהעידו על עצמם, שמעולם לא ציירו, אבל לדעתי כשיש רצון -תמיד אפשר להצליח!"


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


במהלך השנה יוצאים האומנים לצייר בטבע, מסיירים ומטיילים וגם הולכים לצפות בתערוכות ובמוזיאונים. בשיאה של שנה מקיימים תערוכת סוף שנה, הפתוחה לקהל הרחב.  לדוגמה: בשנה שעברה הוקדשה  תערוכה בנושא מחול, לזכרה של פנינה חדד ז"ל, בהשתתפות בני משפחתה.

מה כולל חוג הציור?
"אנחנו מלמדים את כל סוגי הטכניקות. מתחילים ברישום בעפרון/פחם, ומשם מתקדמים לצבע. אנחנו מספקים את המקום ואת ההדרכה, כאשר התלמידים רוכשים בעצמם את חומרי היצירה. הרוב עובדים כאן בצבעי שמן, על בדי קנבס בגדלים שונים. כל אחד מצייר בסגנון משלו. כמורה, אני עובד עם אנשים באופן פרטני. עלי לציין כי רוב התלמידים כבר מתקדמים מבחינת טכניקות הציור, ויצירותיהם כבר הוצגו בתערוכות יפיפיות. גם כיום יש תמונות המוצגות במבואה של אשכול הפיס. עשינו תערוכה גם ב-'בית אריאלה' בתל אביב, במסגרת יום לזכרו של המשורר נתן יהונתן ז"ל שהתגורר ביהוד".
מתנס יהוד

האם יש הבדלים בין חוג הערב לחוג הבוקר?
"בבקרים משתתפים פחות אנשים, בין שמונה לעשרה, ומדובר בתלמידים בוגרים יותר, שבדרך כלל כבר יצאו לגמלאות. לחוג הערב מגיעים צעירים יותר, ובשני החוגים  יש אוירה יוצאת מהכלל. החוג הוא הרבה מעבר לרישום וציור, זו פעילות חברתית, במסגרתה מביאים עוגה וכיבוד. אני שם מוזיקת רקע כמו הנעימות של ריצ'רד קליידרמן, או שירים ישראלים. והאווירה הטובה בחוג, הופכת אותו למוצלח במיוחד".

"התחלתי לצייר בצבעי שמן, ולא מכבר עברתי לצייר בצבעי מים", כך אומר התלמיד הבוגר ביותר בחוג – בצלאל בראון (88), המתגורר בבני עטרות. בראון תלמיד מתמיד בחוג, החליף את כלי העבודה בכן הציור ונהנה לדבריו, מכל רגע. בראון: "עסקתי שנים רבות  בחקלאות, גידלתי חיות משק, עבדתי בלול וברפת וגם תקופה במשרד החקלאות. אני מנסה ומצליח ונהנה מעצם היצירה. את התמונות אני תולה על קירות הבית, או מצייר גם על פי הזמנות, גם לנכדי".
מתנס יהוד

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

עבודות בכביש. צילום אילוסטרציה canva

בשבוע הבא החל מיום א' עבודות תשתית בכביש 461

תפריט נגישות