במהלך הקורס למדו המשתתפים את עקרונות הצילום, קומפוזיציה, זוויות צילום, תאורה ועוד. לאחר מכן, צילמו במצלמות דיגיטליות את עצמם ואת חבריהם לקבוצה, כאשר דרך הצילומים הם מספרים את סיפור חייהם וחושפים ציוני דרך שלהם לאורך השנים.
“הקורס התבסס על עקרונות הפוטו-תרפיה, תחום חדש בתוך מכלול הטיפול באמנויות, המתפתח לאחרונה בארץ ובעולם, מתוך הכרה בערך של מדיום הצילום, על תכונותיו הייחודיות” אומרת מירי שנר, מדריכת הקורס. “המצלמה, בדומה לעין, בוחרת ומתעדת דימויים, מעבירה את נקודת המבט הייחודית של הפרט ומשקפת את מצבו הרגשי”. עוד אומרת שנר “התערוכה מהווה סיכום מצולם, המספר את החוויות של משתתפי הקורס עם נגיעות מהחיים שלהם”.
יעלה מקליס, ראש העיר, אשר הגיעה לביקור בתערוכה, התרשמה מהצילומים. “היה לי עונג גדול לבוא ולהתרשם מהצילומים בתערוכת ‘דיוקן עצמי’ של חברי מועדון ‘רעים’ במונסון. בעידן בו לכל אחד יש מצלמה בנייד, והצילום הפך לעניין שבשגרה, צריך להיות אמן בלב ובנשמה כדי לדעת לתפוס ולהנציח את הרגע הנכון ולהפוך התנהלות רגילה לרגע קסום.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
הביקור בתערוכה היה לרגע קסום שכזה, אתנחתא נעימה בתוך מרוץ עיסוקיי כראש עיר. התרשמתי מאוד מהיצירות והתרגשתי יחד עם המשתתפים, אשר חלקו עם המבקרים, דרך היצירות שלהם, פיסות חיים שלהם. אני מאחלת לכל האמנים אריכות ימים ומקווה להגיע לתערוכות נוספות שלהם. אמשיך לפעול לקידום איכות החיים של בני הגיל השלישי בעיר ולפתח את חיי התרבות והפנאי שלהם ושל כל תושבי יהוד–מונוסון“.
מירי שנר – “פתיחת תערוכה היא תמיד אירוע מרגש, במיוחד כאשר האמנים הם בני גיל הזהב, אשר רואים לראשונה בחייהם את יצירותיהם על הקירות. כל אחד ממשתתפי הקורס עבר תהליך אישי, פנימי, אשר סייע לו לראות את עצמו בעיני עצמו ובעיני אחרים ולעבור מסע מרגש של גילויים”.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]