פרויקט הנדל”ן של רחוב התמר, ראש החץ של פרויקט ‘בינוי פינוי’ בישראל, קיבל אישור סופי.
עשרים שנה מאז שיצא לדרך, חמישה מגדלים חדשים, עשרות דיירים כלואים בתוך אתר בנייה ושריפה אחת שבדרך נס לא הסתיימה באסון, כולל קרב התשה בין חברת ‘אשדר’ לאחד מבעלי הדירות במתחם רחוב התמר, הגיע לקיצו המסע המפרך של הדיירים.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ חדשות יהוד מונוסון – להצטרפות
רוצים להגיב לכתבה? היכנסו לקבוצה – אתר החדשות של בקעת אונו
כעת, בתום מאבק של 3 שנים, פרויקט פינוי בינוי בנווה מונסון שלב 4 יוצא לדרך. ורד סיגאווי, שליוותה את אימה, נכה 100% ומחוברת לבלון חמצן, הייתה מסמלי המאבק: “אמא שלי הייתה כלואה בבית במשך חצי שנה ומבלי יכולת לצאת מהבית, היא מחוברת למחולל חמצן. העברתי אותה ליחידת דיור שעולה 5000 ש”ח, ומכיוון שלא היה אישור לפינוי אז היא לא קיבלה שכ”ד. היא מתקיימת מביטוח לאומי”.
סיגאווי שיחררה אנחת רווחה גדולה: “שמחה שהסיוט נגמר וסוף סוף קיבלנו צווי פינוי מהדירות והפרויקט יוצא לדרך. זה השלב הרביעי של פינוי בינוי ברחוב תמר”.
מדוע התהליך נמשך זמן כה רב?
“מכיוון שהשופטת לא לקחה החלטה, ועורכי הדין שלהם לא היו מוכנים לפשרה. השופטת ממש לא היתה קשובה לפרטים”.
האזור היה כמו מתחם סגור?
“זה נהפך לגטו. רוב הדיירים עזבו, כי מכל צד היתה בנייה, כולם השכירו לעובדים זרים שעבדו בבנייה וזה נהפך ממש לגטו”.
ורד ידעה למי להודות : “היה מאבק קשה עם שני סרבנים בהליך שלקח 3 שנים בבית משפט. ראש העיר, יעלה מקליס, ושמוליק רוטמן יחד עם משרד עו”ד טיפלו בזה בשנה האחרונה על בסיס יומי”.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]