הקיץ כבר כאן ואיתו מגיעים גם הנחשים. בשבוע שעבר נתפס ביהוד מונוסון נחש צפע מסוכן שזחל בחצר ביתה של תושבת העיר.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
הכשת נחש עלולה להסתיים במוות ולכן חשוב שנדע כיצד לפעול במידה ואנחנו נתקלים בחיה המסוכנת.
ערכנו עבורכם מספר דברים שכדאי שתדעו במידה ותפגשו בנחש –
העונה
עונת הקיץ היא אכן העונה הפעילה ביותר בקרב נחשים. זה הזמן בו הם מתעוררים משנת החורף שלהם ונמצאים בשיא הפעילות.
במהלך החורף, הנחשים נמצאים בתרדמת חזקה וכמעט ולא ניתן להיתקל בהם. הם ישנים בדרך כלל במחסנים או במחילות כשהם מכורבלים בתוך עצמם. למעשה, בשנת החורף שלהם, הנחשים ישנים כל כך חזק שאפילו אם נזיז אותם ממקומם רוב הסיכויים שהם לא יתעוררו.
זנים
בישראל יש שני זנים עיקריים של נחשים – זעמן וצפע. הצפע הוא המסוכן מהשניים והכשתו יכולה להוביל למוות מדום לב.
איך מזהים מי הוא מי? – נחש צפע ארצישראלי עבה משמעותית מהזעמן. גופו מעוטר בדוגמת זיגזג מובהקת ולרוב אישוניו צרים כעיני חתול.
לעומתו הזעמן צר יחסית לאורכו (מגיע עד 1.80 ס"מ) ובניגוד לצפע לנחש זה יש דוגמת מטבעות מופרדת על גבו. הזעמן בעל מבנה אישון עגול והוא אינו מסוכן כלל.. יש סיכוי שאפילו תרצו לשמור עליו בסביבתכם מפני שהזעמן טורף חולדות, עכברים ואפילו נחשי צפע!
מה עושים אם מבחינים בנחש?
קודם כל, אם נתקלתם בנחש בסביבת מגוריכם יש לפנות למוקד 106 של העירייה ובשום אופן לא לנסות ללכוד אותו בעצמכם.
במידה והנחש קרוב אליכם במיוחד, יש להימנע מעשיית תנועות חדות בסביבתו. לרוב, הנחש יפחד מאיתנו יותר מאשר אנחנו ממנו. אם אתם עומדים במרחק של מטר מהנחש תוכלו לנוע אחורנית בזהירות. נחש לא יתקוף אם הוא לא מאוים.
חשוב לזכור כיצד הוא נראה ואפילו לצלם אותו אם זה מתאפשר. גם תמונה מטושטשת ביותר תאפשר ללוכד הנחשים לזהות באיזה מין מדובר.
יש לנסות לשמור איתו על קשר עין כדי לא לאבד אותו עד הגעת איש מקצוע.
איך להימנע מכניסת נחשים לביתכם?
מה שבעיקר מזמין נחשים לאיזור בני האדם הם מקומות מוצלים. לרוב, הנחשים יעדיפו לתפוס פינה מוצלת בתוך מחסן או ערימת עלים ולנוח בה בשעות החמות של היום. כמו כן, הנחשים מעדיפים שלא להיכנס לבתים ואם הם כבר נכנסים אז זה בדרך כלל קורה בטעות. הנחש מעדיף את האדמה ולא מבנה בנוי.
דבר נוסף שמושך נחשים הוא הימצאות של עכברים וחולדות בקרבת הבית. נחשים ניזונים מסוגי מכרסמים שונים ונשארים קרובים לסביבה בה הם יכולים למצוא מזון. לכן, בהרחקת מכרסמים מביתנו נסלק גם את הנחשים.
מה עושים במקרה של הכשת נחש?
במקרה של הכשת נחש, הדבר החשוב ביותר לעשות הוא להירגע. כאשר קצב הלב עולה הארס מתפשט בצורה מהירה יותר. יש לתת לנפגע לשתות אך ורק מים, להשכיב אותו ולהסיר ממנו תכשיטים שעלולים לגרום לנמק במקרה והאיזור יתנפח. רוב ההקשות מתרחשות בגפיים ולכן אם הוכשת באיזור זה יש לקבע את האיזור אל הגוף כמו שעושים בשבר.
את איזור ההקשה יש לסמן בעזרת צבע או טוש לצורך מעקב בבית החולים. יש לפנות את הנפגע מהר ככל הניתן לבית החולים הקרוב תוך שמירה על מינימום תזוזה בזמן הפינוי.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]