הנצחת אישים ותושבים שתרמו לעיר, זה אחד הצדדים החלשים של עיריית יהוד. קצב החלפת מנכ"לי העירייה, לא מאפשר פעילות סדורה, גם בנושא הרגיש של הנצחת תושבים שתרמו לעיר.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
ז'קלין סויסה ז"ל, היתה אישה מיוחדת במינה. חיה פוליטית המכירה את התורה שבעל פה של עולם הפוליטיקה. היא היתה שותפת סוד של פולטקאים רבים ולא מעט זוקפים לה את מהפכת השלטון ביהוד, בשנת 2013.
במאבק בין יוסי בן דוד ליעלה מקליס, ז'קלין היתה היחידה שהסכימה לצאת בגלוי נגד בן דוד. לא מעט פוליטיקאים ניצלו את יושרה האישי להגיד את כל אשר על ליבה, חלקם מחזיקים היום את השלטון ביהוד.
ז'קלין, בת למשפחה מוכרת מיהוד, חיה בדירה קטנה בתל אביב. היא עבדה בעירייה שנים ארוכות וכל מרכז חייה היה בעיר יהוד.
לפני תשעה חודשיים הלכה לעולמה אחרי מחלה, הפוליטיקאים הבטיחו כי ינציחו את זכרה. אבל תשעה חודשיים אחרי, הבטחות נישאו באוויר יחד עם זכרה של ז'קלין.
נושא הנצחתה עלה לדיון גם במועצת העיר יהוד שם הסכימו חברי המועצה כי יש למצוא את הדרך להנציחה, אבל הבטחות הפוליטיקאים לחוד ומעשים בשטח לחוד.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]
ממש עצוב לנו לקרוא שעדיין לא נעשה דבר כדי להנציח את האחת שנלחמה בשביל כולם, אך כולם לא נלחמים בשבילה. היא כמו אמא שיכולה לגדל 10 ילדים, אך עשרה ילדים לא יכולים לטפל באמא אחת. כומו ילדים, צעקו בשמה, תגרמו לרשויות לעשות משהו בנידון. לבירוקרטיה לא צריך להיות מקום בהנצחת שמה.
לא די בכך שביהוד לא מנציחים את אנשי הציבור המרכזיים שתרמו לעיר אלא שאלו שכן הונצחו בעבר על קיר הנצחה (בסמוך לאנדרטה) הוסרו שמותם עם הקיר שהיה במקום לטובת בניית גני ילדים. על אף שהובטח כי יונצחו מחדש במקום אחר , לא הונצחו מחדש. מדובר בדור המייסדים וראשוני המתיישבים אשר שימשו בתפקידים ציבוריים ותרמו לפיתוח יהוד בשנותיה הראשונות , ביניהם : זילברפלד , ד"ר בן ציון מלאכי אשר שימש כגיזבר המועצה והיה מנהלה הראשון של בי"ס "במעלה".