בטקס חגיגי שנערך בבניין העירייה קיבלו התושבים, בוגרי הקורס, תעודות הוקרה על סיומם את הקורס מידי ראש העיר יהוד-מונוסון יעלה מקליס וראש המינהלת להתחדשות עירונית האדריכלית ענת לרנר. 17 תושבי העיר לקחו חלק השנה בקורס וסיימו אותו.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ חדשות יהוד מונוסון – להצטרפות
רוצים להגיב לכתבה? היכנסו לקבוצה – אתר החדשות של בקעת אונו
בעיריית יהוד-מונוסון הבינו ששפה משותפת היא אחד מגורמים העיקריים להצלחת תהליכים. כך נולד הרעיון של קורס לתושבים להבנת מושגי יסוד בכל הקשור להתחדשות עירונית. הקורס הוא יוזמה של האדריכלית ענת לרנר העומדת בראש המינהלת להתחדשות עירונית בעיר, שהקימה עיריית יהוד-מונוסון בשיתוף עם משרד הבינוי והשיכון. הקורס הוא אבן דרך חשובה במסלול ההתחדשות העירונית שמובלת בעיר.
הקורס התקיים בבניין העירייה והכיל סדרת מפגשים חד שבועיים בו לקחו חלק 17 משתתפים. בקורס למדו התושבים מושגי יסוד בתחום ההתחדשות העירונית כמו תמ”א, תב”ע, פינוי בינוי, מסלול רשויות, ותמ”ל, תהליך תכנוני, ועדה מקומית, ועדה מחוזית, נהלים חברתיים, תקן 21 הדייר הסרבן, חוק המארגנים וכו’.
יעניין אותך גם –
בשורה משמחת לטבעונים – נפתחה חנות חדשה ביהוד
מגבירים את המודעות: חודש המאבק באלימות נגד נשים צוין ביהוד-מונוסון
תוכנית הקורס נבנתה בסיוע מכון “הגר” מהפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל-אביב, הניסיון שלהם בנושא בעיקר בצד החברתי סייע לתהליך בניית תוכנית הקורס.
לדברי האדריכלית ענת לרנר ראש המינהלת להתחדשות עירונית בעיר יהוד-מונוסון: “התחדשות העירונית כוללת הרבה מאוד מושגים חדשים שרוב התושבים וכן בעלי מקצוע כאלה ואחרים לא יודעים מה פירושם ומפרשים אותם באופן שגוי ואף מעבירים הלאה אינפורמציה מוטעית.
מטרת הקורס היא ליישר קו וליצור שפה מקצועית משותפת ומובנת. מטרה נוספת של הקורס היא לשקף בשפה ברורה ומדויקת את התהליכים שהעיר עוברת בין אם תכנית מתאר ותכנית ליבת העיר להתחדשות עירונית”.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]
עכשיו יש עוד 17 תושבים שחושיבם שהם מומחים בהתחדשות עירונית שינסו לנהל את כולם.
דיירים צריכים להכיר את המושגים שרלונטיים עבורם ולא את אלו שרלוננטים לרשות המקומית או ליזמים או בכלל.
אם רוצים לעשות “קורס” צריך ללמד את התושבים כיצב להתנהל הם בעתמם בפרוייקט התחדשות עירונית .
צריך ללמד אותם על השלבים של הוצאת פרוייקט התחדשות עירונית בבניינים שלהם… כמו למשל :
התארגנות, בחירת בעלי המקצוע שמלווים אותם ( עו”ד ומפקח של הדיירים) , בחירה נכונה של יזם ו/או הוצאת מכרז יזמים , ניהול הפרוייקט והתקשורת עם בעלי המקצוע, מתן פתרונות למצבים שונים במהלך הפרוייקט, טיפול בקבלת העבודות מהייזם והתנהלות בתקופות הבדק.
כל השאר קצת מכביד ומיותר.
אבל זה רעיון מעולה לעשות קורסים לדיירים תושבי העיר.