יום ראשון , אפריל 20 2025
דף הבית / חדשות קריית אונו / צרכנות / תפריט אביבי בסביח

תפריט אביבי בסביח

האביב הגיע גם לסביח פרישמן בקריית אונו, עם תפריט חדש, המתאים את עצמו למזג האוויר. התפריט יכלול בין השאר שקשוקה, חביתות ירק, סמבוסק, ובוריק.  

תפריט אביבי חדש בסביח פרישמן בקריית אונו
לפי כל הדיאטנים, יש לכלול בארוחה אחת, חלבון פחמימה וירק, שזה אומר: בשר, דגים, ביצים, או חלבונים מהצומח כמו קטניות. הפחמימה מוכרת לכולם, בזכות הלחם/פיתות/ תפוחי אדמה/ בטטות אורז/ ופסטה. הירק יכול להיות מבושל או טרי, העיקר שנצרף אותו לתפריט היומי שלנו.


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


גם באתר ynet מצאו את סביח פרישמן כאחד מ70 המקומות השווים לאוכל רחוב

לדאבוננו, לא כולנו אוכלים מידי יום ביומו, את כל מה שנדרש לגוף. אבל בסביח פרישמן חושבים על הלקוחות ומציעים ארוחת צהרים, טרייה ומזינה. בארוחות משתדלים לכלול את כל אבות המזון הנדרשים. קחו לדוגמה את השקשוקה, שעשתה עלייה מארצות צפון אפריקה והפכה לגמרי לישראלית. במחבת אחת מבשלים בהרמוניה ירקות כמו עגבניות פלפלים, אפשר גם להכניס אחד ירוק חריף… ובצל קצוץ, יחד עם החלבון, הביצים, ולא שכחנו לשים בהתחלה שמן. אמנם מדובר במנה פשוטה לכאורה, וקלה מאוד להכנה, אך היא עונה בהחלט על ההגדרה 'בריאה',ואפילו דיאטטית, זאת במידה ותוכלו להתאפק, ולא לכלול פיתה/לחם בארוחה זו.

בסביח פרישמן החליטו לגוון את התפריט  ולהקליל את המנות, גם בשל העובדה שבקיץ מספיק חם לנו ואין צורך להכביד על הבטן. קחו לדוגמה את חביתות הירק. כל מה שטעים נקצץ ונכנס לתוך המחבת: עשבי תיבול שונים, מפטרוזיליה ועד כוסברה ושמיר, לפעמים גם פטריות טריות וכמובן  בצל קצוץ, ותבלינים, הכל מתערבב בהרמוניה וכמובן שאם שמים את קציצת הירק, בפיתה עם סלטים נוספים, זו חגיגה בפה.
סביח פרישמן

בסביח פרישמן אימצו  גם את הסמבוסק המשתייך למאכלי העדה העיראקית. סמבוסק הוא  פופולרי במקור המילה "סמבוסק" – כיס.  יש בו מילוי של חומוס טחון/גבינות/ בשר עם תבלינים, טעם מענג בתוך בצק דקיק ומטוגן. נכון שלא כדאי להגזים באכילה יומית, בגלל הקלוריות, אבל פעם ב.. גם לנו מותר להתפנק.

בסביח פרישמן התאהבו בבוריק, המוכר ממאכלי העדה הלובית והטוניסאית, בצק דקיק שבתוכו חבויה ביצה טרייה, או מילוי של פירה חלומי, תלוי מה מעדיפים. בכל מקרה, קשה להסתפק בבוריק אחד, אם  כבר התחלנו…
מוזמנים לטעום את התפריט החדש –בתאבון!  

לפרטים:
'סביח פרישמן', שלמה המלך 37 צמוד לקניון קריית אונו.
טלפון: 039284488

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

צילום: באצ'י מילאנו ישראל, קולקציית FIRENZE

שולחן פסח: צבעוני, אלגנטי או קלאסי? סגנונות האירוח האיטלקיים שישדרגו את החג

תפריט נגישות