הימים חמים, ימי “סוף אוגוסט”… בהם הילדודס כבר מיצו כל קייטנה או פעילות אפשרית, כל חוברת לחופש, כל הסבתות כבר נתנו את כל מה שיכלו, ההורים כבר סיימו את מכסת ימי החופש, ההתרגשות של חו”ל כבר נגמרה ועתה זה הזמן להתחיל לאסוף את עצמנו ואת המשפחה ולחזור ל… שיגרה.
יש משהו בציפייה לראשון לספטמבר שתמיד מרגש מחדש. אולי אלו הזכרונות של טקס היום הראשון בכתה א’, או ריח הספרים החדשים והעטיפות המבריקות. אולי אלו הם הזכרונות שלי- יד ביד בדרך לבית הספר אוחז בידי אבי ואימי. על כל פנים… זיכרון אחד חקוק בי חזק תמיד הסתקרנתי מה שמו לי בתוך הסנדוויץ’, והיום כאב אני תוהה האם אלו אותן התרגשויות שיש לילדיי. כך או כך, אני זוכר את הרגע שהמולת היום הייתה מסתיימת עם בואו של הצלצול, והציפייה שלי התחלפה בציפייה חדשה- מה יציץ מן הסיר כשאחזור הבייתה.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
היום, הזמנים השתנו, יש צהרונים ורוב הילדים הם ילדי המסכים ומפתח, אך למרות אורך החיים הזה, למדתי כאבא, כמה חשוב לשבת יחד כמשפחה מסביב לשולחן ופשוט להיות יחד. אפשר לעשות זאת בארוחת הערב אם לא מספיקים בצהריים, אבל העיקר, ביחד. אוכל מחבר בינינו, משמח, משמר זיכרונות. אז אנחנו למשך שעה, מתנתקים מהמסכים, במיחוד שלנו הגדולים, מהחוגים, מההסעות, מהמשימות ופשוט יושבים ואוכלים כולם יחד. פתאום חוויות היום יוצאות, מסתכלים אחד לשני בעיניים, מקשיבים יותר, וכך גם אוכלים פחות מהר ויותר בריא ומאוזן.
אז… הוספתי לכם מתכון קליל של קוסקוס עם נתחי עוף משגעים וציר עוף טעים ובריא, מלא “פניצילין” מבית סבתא, מקווה שתהנו ממנו, אבל העיקר שתאכלו אותו ביחד ?
שתהיה לכם ולילדכם שנת לימודים פוריה, טעימה ומשמחת
שלכם – שף אלרן גולדשטיין
תבשיל קוסקוס עם נתחי עוף וירקות מהיר הכנה:
2 כוסות קוקוס מהיר הכנה
3 כפות שמן קנולה
3-4 נתחי פרגית או חזה עוף
2.4 כוסות מים
1 גזר
200 גרם דלעת
1 קישוא
1 בצל קטן
1 כפית מלח
אופן הכנה:
את הקוסקוס מעבירים לקערה ומערבבים היטב עם 3 כפות שמן קנולה
את נתחי העוף חותכים לקוביות ומתבלים במלח .
מעבירים לסיר את המים מלח ,שוטפים היטב את הירקות קולפים וחותכים לקוביות בגודל בינוני (גודל 1 ס”מ).
מוסיפים לסיר, ומבשלים על אש נמוכה עד לריכוך הירקות למשך 20-25 דקות. כדאי לשמור על שלמותם של הירקות- אך אם התבשלו יותר מידי לא נורא…
ברגע שהירקות רכים להוסיף קוביות עוף ולבשל עוד 5-4 דקות.
לכבות את האש ולהוסיף את הקוסקוס, לערבב היטב לכסות את הסיר ולהמתין 15 דקות .
לפתוח את הסיר ובעזרת כף עץ מהצדדים לערבב ולפורר את הקוסקוס,
להגיש ולקרר-החימום הבא ייעשה במיקרוגל
בתאבון ובהצלחה.
*טיפים:
אפשר להחליף את נתח העוף בפרגית
אפשר לתבל את הקוסקוס בנוסף עם מעט כורכום פפריקה זירעי כמון
במקום מים מרק עוף
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]