יום שלישי , נובמבר 26 2024
דף הבית / מדורים / צרכנות / האם הרופא שלך לא דיווח כנדרש על תוצאות הבדיקות שבוצעו לך?

האם הרופא שלך לא דיווח כנדרש על תוצאות הבדיקות שבוצעו לך?

אי דיווח על הבדיקה הרפואית של המטופל או על תוצאות ההדמיה לרופאים המתאימים הוא אחד הגורמים העיקריים לאבחון מוטעה.

בסט לינק – freepikadult-child-hands-holding-red-heart-aqua-background_49149-908
קרדיט-freepik

דיווח על תוצאות בדיקות רפואיות לחולים


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


על פי מחקרים רפואיים, לעיתים קרובות תוצאות הבדיקות אותן המטופלים עוברים מדווחות בצורה לא נכונה או כלל לא מדווחות לרופאים ואנשי מקצוע רפואיים האחראים על הטיפול בחולה. כאשר זה קורה, חולה עלול לסבול מפציעות או מסיבוכים רפואיים הנובעים מהיעדר טיפול במחלה. מבלי לקבל תוצאות בדיקה בזמן לצורך ביצוע טיפולים רפואיים, מצבו הבריאותי של המטופל עשוי להיות מאובחן בצורה שגויה או לחלופין לא להיות מאובחן כלל. דיווח נכון ומסודר של תוצאות הבדיקה של המטופל חשובים לא פחות מהאבחון הרפואי עצמו.

מרבית הבדיקות הרפואיות מתחלקות לשתי קטגוריות רחבות – בדיקות אבחון ובדיקות סקר (בדיקות המבוצעות על מנת לאתר בעיות בריאותיות או מחלות פוטנציאליות אצל אנשים אשר לא מציגים סימפטומים של מחלה ספציפית). בתוך הקטגוריות הללו, ישנם מגוון בדיקות המשמשות לאבחון מחלתו של המטופל ולאחר מכן מבוצעים הליכים רפואיים וטיפולים הנדרשים לטיפול במחלה (לרבות פרוצדורות רפואיות וטיפול תרופתי ).

  • בדיקות אבחון – בדיקות אבחון ניתנות לחולים המציגים סימנים או תסמינים של מחלה כגון בעיות לב וכלי דם, בעיות ריאות ונשימה וסוגים מסוימים של סרטן.
  • בדיקות סקר – משתמשים בבדיקות סקר לחיפוש בעיות בחולים הנחשבים בסיכון לפתח מחלה. בדיקות הסקר כוללות ממוגרפיה שגרתית לנשים, סריקות ערמונית לגברים, בדיקות לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס ועוד.
  • בדיקות מעבדה – בדיקות אלה מתבצעות בדרך כלל באמצעות איסוף דם ושתן ולעתים גם לצורך בדיקה של ביופסיות הנלקחות מאיברים מסוימים. בדיקות מעבדה נעשות באופן שגרתי כדי לבדוק את רמות הכולסטרול ורמות האינסולין של המטופל, כמו גם את תפקודי בלוטת התריס, הכליה, הלבלב והכבד.
  • בדיקות הדמיה – בדיקות אלה כוללות צילומי רנטגן, MRI, סריקות CT ואולטראסאונד לאבחון מגוון מצבים הכוללים עצמות שבורות ושברים, טראומה בראש ובמוח, בעיות מפרקים ושרירים וכן במהלך ההיריון.

ללא קשר לבדיקות הרפואיות הספציפיות הניתנות לחולה, ביצוע הבדיקה המדויקת בזמן הנדרש לכך היא המפתח למניעת טעויות רפואיות ולהבטחת אבחנה וטיפולים נכונים. אי דיווח על תוצאות הבדיקה בזמן לגורם הנדרש לכך עשוי להוות רשלנות רפואית. אם המטופל סובל מפגיעה, החמרה או סיבוכים ממצבו, המטופל יכול להגיש תביעת רשלנות רפואית בעזרת עורך דין לרשלנות רפואית.

למידע נוסף על רשלנות רפואית היכנסו לאתר של משרד עורכי דין שמואל קשיוב

הגורמים לשגיאות רפואיות ולדיווח לקוי של תוצאות הבדיקות

למרות שבדיקות רפואיות מוזמנות בדרך כלל על ידי הרופא המטפל של המטופל, הבדיקה בפועל מתבצעת בדרך כלל על ידי טכנאי רפואי במעבדה, במרפאה או בבית חולים. כאשר מזמינים בדיקות דימות (צילומים) או בדיקות ביופסיה, בדיקות אלה מבוצעות בדרך כלל על ידי רדיולוג או פתולוג מיומן. כאשר מתרחשות שגיאות רפואיות, הן נגרמות לעתים על ידי הטכנאי שמנהל את הבדיקה או בשל ציוד בדיקה פגום. הגורמים השכיחים ביותר לדוחות בדיקה לא תקינים כוללים:

 

  • טכנאי שאינו מאומן כראוי בציוד
  • ציוד בדיקה פגום
  • תמונה שאינה ברורה או מעוותת
  • פרשנות מוטעית של תוצאות הבדיקה על ידי טכנאי
  • אבחון שגוי של תוצאות הבדיקה על ידי טכנאי או רופא
  • אי הזמנת בדיקות מעקב

על פי מחקרים שבוצעו, עד 80% מתיקי הרשלנות הרפואית מוגשים בגלל בעיות תקשורת. מחקר אחד הראה כי רופאים לא הצליחו להבין כנדרש כ- 36% מתוצאות בדיקות הרדיולוגיה הלא תקינות ולא הודיעו לחולים על תוצאות בדיקות חריגות בכ- 30% מהמקרים. מחקרים מראים גם כי עד 32% מהרופאים מדווחים כי אין שום שיטה אמינה להבטיח שתוצאות בדיקות המטופלים יתקבלו בפועל.

הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית

חולים הסובלים מהחמרה במצבם הרפואי אשר נגרמה על ידי הליכים וטיפולים רפואיים יכולים להגיש תביעת רשלנות רפואית. בעוד שחלק מהשגיאות באבחון ובביצוע הבדיקות עשויות להיחשב סבירות, חולים עלולים לסבול שלא בצדק מפגיעה הנובעת מתקשורת לקויה בין אנשי הצוות הרפואי. טענות רבות של רשלנות רפואית נובעות בבסיסן משגיאות רפואיות הנגרמות כתוצאה מתיעוד לקוי או חלקי של תוצאות הבדיקות, כישלונם של טכנאים או עובדי משרד בביצוע ההליכים בצורה נאותה, וחוסר במערכת מעקב אחר תוצאות בדיקות המטופלים. ישנן מספר סיבות לשגיאות רפואיות ולאי דיווח על תוצאות הבדיקה, אך כולן יוצרות סיכון מוגבר לפגיעה בחולה ובמקרים קשים אפילו מובילים למותו.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

רקפות צילום באדיבות משתלת קקטוס סביון

משתלת קקטוס סביון במבצע בעל הבית השתגע: והשבוע רקפות צבעוניות

תפריט נגישות