“קופת גמל להשקעה” מוסיפה לכך גמישות בהפקדות וגם במשיכה (ניתן למשוך את הכספים בכל נקודת זמן). כאשר בוחרים קופת גמל להשקעה לטווח ארוך, מומלץ לקחת בחשבון את הנקודות הבאות:
פרטים קטנים, הבדל גדול
עבור האדם הממוצע, השקעה מסוג זה מתבטאת בחסכון סכומי כסף לא מבוטלים, אשר מצטברים לאורך שנים לסכומים גדולים למדי. כל הבדל בין הקופות (דוגמת דמי ניהול), עשוי להתבטא עם הזמן בחסכון לא זניח בכלל.
נושא קופות הגמל להשקעה נושק לכמה תחומים כלכליים שעשויים להיות מורכבים למדי, דוגמת השקעות. למרות זאת, מנקודת מבטו של מי שמחפש לבחור בין ההצעות בתחום זה, התמונה איננה מורכבת יותר מדי. מה גם, שמידע על נושאים אלה זמין בהיקף נרחב ובגישה מהירה דרך האינטרנט. זאת, הן באתרי החברות והן במקורות אחרים. לכן, כדאי ומשתלם להתעמק.
החברה
השוואת החברות השונות שמציעות קופת גמל להשקעה חשובה ביותר. לא הייתם רוצים לחסוך כמה שקלים, רק בכדי למצוא את כספכם מנוהל על ידי חברה שפועלת בצורה שאינה אמינה או שהיא לא יעילה מספיק. בין השאר, מומלץ לבדוק מה וותק החברה? נסו להעריך, גם את מידת הניסיון שלה בתחום ההשקעות. האם היא מתמחה רק בכך? במידה ולא – איזה מקום תופס העיסוק בכך, מבין כל פעילויותיה?
איכות השירות
ניתן לבדוק ולהשוות את איכות השירות של החברות השונות, בעזרת מדדי רמת שירות שמפרסמת
רשות שוק ההון באתרה. נקודות שרלבנטיות לכך, הן בין השאר המלצות לקוחות, תלונות לקוחות וכן מהירות התגובה בערוצים השונים (ולא למתעניינים ברכישת שירותי החברה – אז תמיד ששים לתת שירות נפלא. אלא עבור מי שכבר לקוחותיה).
רמת הסיכון
רמת הסיכון בהשקעה אצל כל חברה מהווה נושא חשוב, שכדאי להתעמק בו בפני עצמו. בכדי להעריך זאת, יש לקחת בחשבון כמה דברים, דוגמת מסלול ההשקעה, הרכב הנכסים ומדד סטיית התקן. כמובן, חשוב לפני כן להבין את נושא הסיכון בהשקעה ולדעת האם ובאיזו מידה, אתם יכולים ומוכנים לקחת סיכונים כאלה.
התשואה
התשואה שכל קופה מניבה, היא נקודה ראשית שחיוני לבדוק. קחו בחשבון, שנושא זה מוצג בדרכים שונות – תשואה נטו (ללא דמי הניהול), ברוטו (עם דמי הניהול), ריאלית (שמתחשבת באינפלציה) ונומינלית (ללא גילום האינפלציה). ניתן להתעמק בכך ולהשוות, בין השאר בסיוע מדדי יעילות דוגמת “מדד שארפ”.
דמי הניהול
בקופת גמל להשקעה משלמים דמי ניהול, אשר בנויים לרוב מאחוז מהיתרה בחסכון. ניתן להתמקח לגבי גובה דמי הניהול שנגבים עד לתקרות אלו, בכדי להפחית את סך דמי הניהול, אך בפועל דמי הניהול הממוצעים בשוק נעים בין 0.7% ל- 0.9%..