אז איך טסים לחו”ל בתקופת הקורונה? לאילו מדינות אפשר לטוס? איך לשמור על הבריאות בתקופת הקורונה בטיול בחו”ל או בארץ? כל הפרטים כאן!
יש מי שיקבל אותנו: לאיפה אפשר לטוס בתקופת הקורונה?
אם אתם מעוניינים לטוס בתקופת הקורונה, על פי אסף חילו, חשוב להבין את המציאות החדשה של ענף התיירות העולמי.
בהתאם למשרד הבריאות, ישנם מצבים בהם לא ניתן לצאת מישראל: חיוביים לקורונה לפני ההחלמה, אדם שהיה במגע עם חולה מאומת וטרם עברו 14 ימים לפני הטיסה, אדם שפיתח תסמיני קורונה (חום גוף מעל 38 מעלות, קושי נשימתי, שיעול ואובדן חוש טעם או ריח) ועובדי מערכת הבריאות.
אם אתם בריאים ולא עונים לאחת מההגדרות של משרד הבריאות, הצעד הבא לפני בחירת החופשה הבאה שלכם הוא לבדוק לאן אפשר לטוס בקורונה ואילו מדינות יקבלו אותנו, במצב הזה עליכם לבדוק איזו מדינה מוגדרת בישראל כ”מדינה ירוקה” המאפשרת לישראלים להיכנס אליה (רשימת המדינות הירקות מתעדכנות על-ידי משרד הבריאות מעת לעת).
פרט נוסף חשוב הוא הצגת בדיקת קורונה שלילית, ישנן מדינות רבות המחייבות אישור בדיקת קורונה טרם ההמראה אליהן, כדי לבצע בדיקות קורונה לפני הטיסה עליכם לבדוק באתר משרד הבריאות על בתי החולים המבצעים בדיקות קורונה פרטיות לפני הטיסה (בעלות פרטית וללא צורך בהפניית רופא משפחה) כאשר על תוצאות הבדיקה שלכם יופיע שמכם המלא באנגלית (כפי שכתוב בדרכון) ומספר הדרכון שלכם.
מומחה תיירות בארץ ובעולם, אסף חילו, מציג את היתרונות והחסרונות בתכנון טיסות לחו”ל בזמן הקורונה: “לפני שצוללים לאתר משרד הבריאות ומכינים את כל האישורים הנדרשים, חשוב לזכור שחופשה בארץ או בחו”ל היא חלק חשוב עבור כל אחד ואחת מאתנו ובכל מצב מומלץ לנסות למצוא את האפשרות לחופש וניתוק זמני מהשגרה. יחד עם זאת, הכינו דף עם כל הנקודות שתצטרכו לבצע לפני ואחרי הטיסה לחו”ל וחשוב מאוד להתעדכן בדרישות ומידע עדכניים של משרד הבריאות בנושא תהליך טיסה”.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
אסף חילו: “ההנחיות הישראליות טובות גם בחו”ל”
בכניסה לאתר משרד הבריאות תחת מידע לטסים לחו”ל ולחוזרים לישראל, תוכלו לצפות במאות תוצאות של מדינות ירוקות ומדינות אדומות לפי תאריך עדכון – מדינה ירוקה? לא חלה חובת בידוד, צפו בהנחיות לטיסה! מדינה אדומה? חלה חובת בידוד, עליכם לשקול תכנון הטיסה.
ירוקה או אדומה, חשוב לברר האם המדינה שאליהם אתם מתכננים לטוס מקבלת ישראלים, רמת תחלואה גבוהה בישראל משמעותה סירוב של מרבית המדינות לכניסת ישראלים לשטחה.
אסף חילו רואה לנכון להמשיך בהנחיות משרד הבריאות גם בחו”ל: “עד שמגפת הקורונה לא תעלם מהעולם, נופשים ישראלים חייבים להתמודד עם המציאות החדשה של ענף התיירות העולמי, עם מדינות שמעוניינות לארח ישראלים ובהתאם לרמת התחלואה בארץ. הנחיות משרד הבריאות טובות גם לחו”ל: שמירת על ריחוק, מסכות, חיטוי ידיים, הימנעות מלחיצת ידיים ונגיעה בחפצים ומקומות שונים וערנות לתסמיני קורונה – אל תחששו להתנהל כך גם במדינה שאליה טסתם, אתם לא מעוניינים להידבק או להדביק”.
ביטוח נסיעות לחו”ל בתקופת הקורונה? אסף חילו מסביר על חובת הביטוח
אם טרם תקופת הקורונה כל הגורמים בענף התיירות הגדירו אנשים שטיילו בחו”ל ללא ביטוח נסיעות כחסרי אחראיות, עתה נראה כי הסיכון הבריאותי לשהייה בחו”ל ללא ביטוח בריאות לחו”ל עלה באופן משמעותי וגם האנשים שלא היו מבטחים עצמם בעבר מבטחים עצמם כיום.
אסף חילו ממליץ בחום שלא לשחק עם הגורל שלכם: “אף פעם לא ברור מדוע ישנה קבוצה קטנה יחסית של אנשים שלא מבטחים את עצמם בנסיעות לחו”ל, בתקופת הקורונה נראה שכמעט כולם מבינים שהסיכון לחלות עלה באופן משמעותי וכך גם ההוצאות”.
על המחיר של ביטוחי הנסיעות לחו”ל מסביר חילו: “ביטוחי נסיעות לחו”ל התייקרו באופן משמעותי בתקופת מגפת הקורונה, למרות זאת חברות הביטוח הוסיפו כיסויים הקשורים לקורונה ואף אחד מאתנו לא מעוניין להיתקע עם הוצאות של אלפי ועשרות אלפי דולרים בגלל שאננות”.
טרם סגירה סופית של הטיול לחו”ל, בדקו באתר חברת הביטוח או במוקד הטלפוני האם ניתן לבטח את עצמכם למדינה שאליהם אתם טסים, כך לדוגמה: נכון לספטמבר, חברות ביטוח גדולות מסרבות לבטח לארצות הברית ואוקראינה עקב תחלואה גבוהה.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]