העניין הוא שעם כמה שחוששים ממנו, אף אחד לא באמת טרח לשאול את עצמו מה זה פסיכומטרי ומדוע עלינו לעבור אותו מלכתחילה? הרי אפשר פשוט להירשם למכללה או קורס מקצועי ולסיים עניין, לחסוך את כאב הראש והסטרס. אולי, אם נלמד להכיר את הבחינה ולהבין במה מדובר, נגלה שהשד לא כל כך נורא כמו שנדמה לנו.
אז מה זה פסיכומטרי ומהי המטרה שלו?
נתחיל בלענות על השאלה מה זה פסיכומטרי – ובכן, בקצרה, מדובר בכלי מיון שמשמש את המוסדות האקדמאיים הגבוהים בארץ למיון המועמדים. כלומר, לכל מוסד אקדמי דרישות קבלה שונות לכל אחד מהחוגים המתקיימים בו. בדרך כלל ציון הקבלה הוא שקלול ממוצע הבגרויות שלכם יחד עם הציון הסופי בבחינה הפסיכומטרית, אך במקרים מסוימים הקבלה תהיה מותנית בעמידה בציון סף של הבחינה עצמה, וציוני הבגרות בנפרד, ובפעמים מסוימות רק בציון של פרק מסוים. הפסיכומטרי נכתב על ידי ‘המרכז הארצי לבחינות ולהערכה’ ומתקיים בחמישה מועדים במהלך השנה.
מהי מטרת המבחן? כאמור, מדובר בכלי אובייקטיבי ואחיד לדירוג מועמדים למוסדות אקדמאיים גבוהים בישראל. ציון הבחינה נוסף לציוני הבגרות, מה שיכול לסייע למועמדים שציוני הבגרות שלהם נמוכים יחסית, לקבל הזדמנות נוספת לעמוד בתנאי הקבלה לחוג בו הם מעוניינים. בנוסף לכך, הפסיכומטרי משמש כאמצעי לחיזוי סיכויי ההצלחה של מועמדים שונים בלימודיהם באקדמיה. איך זה עובד? ציון הבחינה משקף את רמת ההשקעה של המועמדים ואת יכולת הלמידה שלהם, כשההנחה היא שמועמדים בעלי ציון פסיכומטרי גבוה יותר כנראה יצליחו יותר בלימודים שלהם.
אין ספק שמצד שני, אי אפשר לומר שמיון המתבסס אך ורק על תוצאות הפסיכומטרי יהיה מושלם, שכן כל אחד מהמועמדים מגיע מרקע שונה וייתכן שהבחינה לא משקפת את יכולותיהם האמיתיות של כל המועמדים; היא אינה מסוגלת לשקף מוטיבציה, יצירתיות או יחסי אנוש. עם זאת, הוכח מחקרית שהפסיכומטרי הינו כלי מיון אמין ומספק עבור האקדמיה, שכן במרבית המקרים ישנו קשר בין ציון הבחינה ובין רמת הצלחתם של המועמדים כסטודנטים בפועל.
הפסיכומטרי הוא בסך הכל כלי
כעת, לאחר שענינו על השאלה מה זה פסיכומטרי אתם מבינים שבסך הכל, מדובר בכלי. כלי למיון, כלי לבחינה, כלי שמאפשר למנוע עומס על האקדמיה. רק תארו לעצמכם מה היה קורה לו הפסיכומטרי לא היה קיים וכל אחד היה יכול לבחור ללמוד איזה מקצוע שמתחשק לו – החוג לרפואה לדוגמא כנראה היה קורס, ושאר המקצועות היו נותרים בודדים וגלמודים. אין זה פייר או אפשרי, שכן לא קיים מספיק כוח אדם שיעמוד בביקוש הרב. כשמביטים עליו כמה שהוא, כלי ותו לא, קל יותר לגשת אליו באופטימיות ובבטחון. ושיהיה בהצלחה!