יום העצמאות ול”ג בעומר, הפכו להיות חגים לא רשמיים של מנגל ישראלי, מעדניית גולדשטיין בצומת סביון מציעה שדרוגים למנגל עם ירקות צלויים על האש.
מעשנת הבשרים במעדניית גולדשטיין נדלקת כבר משעות המוקדמות, הגפרור הראשון נדלק לתוך גזעים של עץ אשכולית או לימון. בימי חמישי ושישי בחודש מאי מי שרוצה יכול לעטוף בנייר כסף כרובית להביא אותה אלי ולקבל אותה מוכנה וטעימה.
מתכון לכרוב סגול על האש
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
הכנה של הכרוב:
1 כרוב סגול
3 כפות שמן זית
6 ענפי תימין
נייר כסף עבה ואיכותי
אופן הכנה:
שוטפים את הרוב הסגול או לבן מניחים על הנייר כסף מתבלים במלח גס
פלפל שחור גרוס תימין ועוטפים את הכרוב בנייר כסף לכדור.
כאשר הגזעים או גחלים לוחשות מכניסים את הכדור הכסוף ומכסים בגחלים, לאחר 30 דקות להוציא ולהכין להגשה.
הגשה ותיבול אחרי המדורה:
מסירים נייר כסף מקלפים קלות את שכבת הכרוב השרופה ובוזקים שמן זית מלח ים פלפל שחור גרוס ומגישים.
דלעת ערמונים למדורה
הכנה של הדלעת ערמונים
אותה שיטת הכנה כמו של הכרוב וגם הזמן בגחלים זהה , דבר חשוב דלעת הערמונים באמת מזכירה גם בטעם וגם במרקם ערמונים חמים וחורפיים ודרך ההכנה על הגחלים מפיק מהם את המיטב גם מבחינת הטעם העמוק והמעניין וגם לחות שמוסיפה למרקם.
ניתן להוסיף לאחר שפותחים את הדלעת חמאה או שמן זית איכותי מלח ים שום טרגון או עשב תיבול אחר או ככה טבעי והכי חשוב מייד להגיש כשעדיין לוהט.
כרובית מהשדה
הכנה של הכרובית :
כרובית עם הגזע ותפרחת הענפים עלים שלה , אלמנט שמאוד חשוב לשמירה על פרחי הכרובית
כניראה לא סתם היא גדלה כך גם בחיים באדמה נישמרת וגם באש והגזעים הלוחשות .
מתבלים עם שמן זית ולא לוותר על שמן הזית(שמן זית לא רק מוסיף טעם אלה מוליך גם חום באופן יוצא מן הכלל, זמן הבישול כ-40 דקות לפחות , להסיר ניייר כסף ולתבל בעוד שמן זית ומלח ים, בהצלחה ותהנו מכל התהליך .
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]