יש כאן שקי קטניות, ים של ממתקים על המדפים, עוגיות, פירות יבשים, מגוון חלבות, עמבה ולימון כבוש – איך לא? תה בתפזורת, שכמעט ולא רואים באף מקום, קמחים מיוחדים, וכמובן הפיצוחים, שאי אפשר לעבור, אף שבת, בלעדיהם.
"הכל התחיל כבר לפני 23 שנה", אומר הבעלים דידי חיים, שכמעט ולא עוזב את הדלפק, ומספק ללקוחות את אותו 'הקסם', שהופך את האוכל לכל כך מיוחד. מאחורי הדלפק, ניצבים אחד על השני, קופסאות מתכת ובתוכן התבלינים, כך שהכל נגיש ובעיקר סופר טרי.

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
זוכר איך הכל התחיל?
"התחלתי מאספקת תבלינים למוסדות ולמסעדות, והכל היה בטחינה עצמית. לאחר זמן מה פתחתי מפעל בשם 'עיראק הקטנה', שהלך והתפתח לחנות של היום, שיש בה מבחר גדול וגם מיוחד לכל מה שצריך לחגיגות חינה והעיראקים חוגגים בגדול. כאן בשוק, כמעט שום דבר לא השתנה, גם החנויות , רק שכיום אלה הדור השני שמנהל אותן. מה שכן השתנה היא אולי העובדה, ששמו כאן אספלט על הכורכר…".
מכל המבחר הגדול שיש, מה אתה הכי אוהב בחנות ?
"אני אוהב את התבלין העיראקי-בהרט,(בערבית בהארת) שמורכב מכמה תבלינים: קינמון, הל, ציפורן,מוסקט, פלפל אנגלי, ורדים וג'ינג'ר. זה עושה טעם וריח נהדרים במיוחד בחמין ,שאצלנו קוראים לו טבית".
אילו תערובות פיתחת עם השנים? מה הכי נמכר?
"פיתחנו תערובות מיוחדות לעל האש, לקציצות, לקבב ולשווארמה וכמובן תערובות לאורז והכל ללא גלוטן, כשרות בד"צ. התבלינים הכי מבוקשים הם: פפריקה, פלפל שחור, כורכום ובהרט".
מהיכן מגיעים כל המוצרים בחנות?
"אני מייבא המון מהודו ומסין, מויטנאם ומתאילנד. אין תבלין שאני לא אוהב.. אני לא חושב שיש אוכל, שיכול להיות טעים ללא תבלינים, והכי חשוב מבחינתי, זה המלח. ולמי שאסור מלח, יש סוגים שכן ניתן להשתמש כמו מלח אטלנטי, אמנם יותר יקר, אבל יותר בריא".
עיראק הקטנה
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]
אונו News 




