יום ראשון , אפריל 20 2025
דף הבית / חדשות חמות / "תחשבו קבב" – פותחים את עונת החגים עם המתכון של גולדשטיין

"תחשבו קבב" – פותחים את עונת החגים עם המתכון של גולדשטיין

אם תעצרו רגע ותחשבו טוב טוב ואפילו תתעלמו ממה שאספר לכם על קבב תבינו שזו המנה הבאה שתרוצו להכין במטבח לא רק בגלל אופן ההכנה הפשוט והלא מסובך אלה בעיקר בגלל המחשבה העסיסית וטעמי בשר טרי ומשובח שנאספו יחד לקציצת הבשר האולטימטיבית.

הקבב של גולדשטיין
הקבב של גולדשטיין

אני בטוח שלא פעם חלקכם עשו או עושים קבב ואני בטוח שלא פעם התוצאות לא היו מסעירות… אז בשביל שתוכלו לרוץ עם שיפוד קבב אמיתי היישר מהגריל ולנעוץ בתוך פיתה טרייה מאוד את קצה השיפוד, לאחוז את הקבב משני צידי הפיתה ולהוציא את השיפוד כשכול המיצים נשארים בפיתה- בשביל זה אנחנו חייבים להתחיל עם נתחי בשר טרי ולראות שטוחנים אותו עבורנו והמקצוענים טוחנים בעצמם.

מצרכים: 


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


750 גרם צוואר בקר טרי

250 גרם שפונדרה בקר מכסה הצלעות חלק שמן יחסית עם טעמים מופלאים של בשר.

1 בצל בינוני קצוץ דק

3-4 שיני שום כתוש

10 גרם מלח

1/3 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

 

אופן ההכנה:

הבשר חייב להיות טחון דק כלומר טחינת בשר להמבורגר לא תהייה מספיק טובה במרה הזה תצטרכו לטחון פעם נוספת, דבר שחשוב לדחיסות של הבשר והיכולת של הקציצה לשמור על העסיסיות שלה.

חשוב מאוד לעבד את מסת הבשר עם כול המרכיבים היטב וליצור מאין קשירה של הבשר עם השומן, יוצרים קציצות ומשפדים אותן על שיפוד ברזל איכותי מנירוסטה או יוצרים קבב מאורך או עגול חשוב שיהיה בעובי ובצורה אחידה ושזמן הבישול יהיה אחיד.

לאחר ש"קיבבתם" את הקבב, לתת לו לנוח במקרר כשעה ובזמן הזה להכין טחינה טובה וסלט עגבניות עם פלפל חריף קלוי.

הקבב של גולדשטיין
הקבב של גולדשטיין

טיפים על בסיס המתכון:

  • אפשר להחליף את השפונדרה ב"פלדה טלה",
  • קבב עירקי/טורקי- הרבה עלי פטרוזילה קצוצים ובצל לבן ותמיד על שיפוד נירוסטה איכותי כשיוצרים שקעים קלים מעוצבים מסביב לבשר.
  • קבב בולגרי טעים-רך מאוד ועסיסי בזכות פרוסת חלה(החלק הלבן) שרויה במים וסחוטה מעורבבת היטב עם המסה, פטרוזיליה וקצת כמון.
  • קבב רומני MITITEI- מוסיפים 1 כוס סודה למסה של הבשר ללא בצל ומוסיפים עוד שום .
  • קבב ערבי- בשר טלה המון פטרוזיליה פלפל אנגלי טחון קצת כמון צנוברים וללא שום.


להזמנות חייגו : 03-5330304
כתובת – מרכז מסחרי צומת סביון סמוך לתחנת הדלק פז
http://www.maadania.co.il/

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

עבודות בכביש. צילום אילוסטרציה canva

בשבוע הבא החל מיום א' עבודות תשתית בכביש 461

תפריט נגישות