המתכון הבא הוא של אינגליש קייק חציל ממולא בזיתי קלמטה ופטה שמתאים במיוחד לחג הגבינות. עוגת גבינה מלוחה, גם כאן בגרסה המלוחה אפשר להחליף ולשנות תוספות כמו: פרחי כרובית, ברוקולי, בטטות והפעם עם חציל שלם קלויי וקלוף ממולא בזיתי קלמטה ופטה.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
מרכיבים לחציל:
1 חציל קלוי וקלוף בשלמותו בתנור או על אש גלויה-מומלץ יותר
50 גרם פטה
15 זיתי קלמטה מגולענים
מילוי:
300 גרם גבינת כנען
100 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שמנת חמוצה
50 גרם מוצרלה מגורדת
3 ביצים
אופן הכנה:
לערבב את כול המרכיבים יחד ולהשלים טעם
עם מלח ופלפל שחור גרוס
תחתית בצק פריך מלוח:
1/4 1-1 כוס קמח
50 גרם חמאה
1/2 כפית מלח
4 כפות שמנת מתוקה
3/4 כפית סוכר
אופן הכנה:
לעבד את החמאה והקמח עד לספיגה של בחמאה, להוסיף מלח וסוכר ושמנת ולעבד את המסה עד קבלת בצק
במידה והבצק מאט לח אפשר להוסיף עוד קצת קמח. לקרר את הבצק לשעתיים .
הרכבת האינגליש קייק-
מרפדים תבנית אינגליש קייק בשכבת בצק, ואופים כ-10-12 דקות בתנור שחומם ל180 מעלות, לאחר מיכן מניחים שיכבה של מסה גבינות עד 1/2 מגובה התבנית, מתבלים את החציל הקלויי והקלוף במלח פלפל שמן זית ומניחים אותו על גבי מסת הגבינות להקפיד לא לשים יותר מידי מסה שהחציל לא ישקע מטה, עושים פתח עדין בחלקו העליון של החציל וממלאים בפטה וזיתי קלמטה מגולענים. אופים כ-30 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות. יש אפשרות להגיש את החציל אינגליש קייק עם רוטב של יוגורט ושמנת חמוצה עם שמיר ושום, לפזר כמה עלי אורגנו טריים ולהגיש.
מתכון נוסף: אינגליש קייק בטטה ורוקפור:
2 בטטות בינוניות חתוכות לשישיות מתובלות בשמן זית ואפויות
50 גרם רוקפור
מילוי:
300 גרם גבינת כנען
100 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שמנת חמוצה
50 גרם מוצרלה מגורדת
3 ביצים
אופן הכנה:
לערבב את כול המרכיבים יחד ולהשלים טעם
עם מלח ופלפל שחור גרוס
תחתית בצק פריך מלוח:
1 כוס קמח
50 גרם חמאה
1/2 כפית מלח
4 כפות שמנת מתוקה
3/4 כפית סוכר
אופן הכנה:
לעבד את החמאה והקמח עד לספיגה של החמאה, להוסיף מלח סוכר ושמנת ולעבד את המסה עד קבלת בצק
במידה והבצק מאט לח אפשר להוסיף עוד קצת קמח. לקרר את הבצק לשעתיים .
הרכבת האינגליש קייק-
מרפדים תבנית אינגליש קייק בשכבת בצק, ואופים כ-10-12 דקות בתנור שחומם ל180 מעלות, לאחר מיכן מניחים שיכבה של מסה גבינות עד 1/2 מגובה התבנית, מניחים את הבטטה על גבי מסת הגבינות להקפיד לא לשים יותר מידי מסה שהבטטות לא ישקעו מטה, אופים כ-30 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות. יש אפשרות להגיש את החציל אינגליש קייק עם רוטב של יוגורט ושמנת חמוצה עם שמיר ושום, לפזר כמה עלי אורגנו טריים ולהגיש.
מעדניית גולדשטיין,
צומת סביון.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]