יום שלישי , נובמבר 26 2024
דף הבית / מדורים / המומחים / כך מכינים קפה טוב בבית בלי לקרוע את הכיס

כך מכינים קפה טוב בבית בלי לקרוע את הכיס

עבור רבים, שתייה קפה היא לא רק תחביב, אלא דרך חיים. אם קשה לכם להתחיל את היום בלי קפה, אבל אין לכם תקציב גדול מדי להשקיע בקפה ביתי, חשוב שתכירו את האפשרויות השונות שזמינות לכם

ביי פוסט צילום FREEPIK coffee-cup-beans-white-background
צילום: FREEPIK

מכונת קפה


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


נתחיל עם האפשרות המוכרת מכולן. אמנם יש מכונות יקרות מאוד, שעולות אלפי שקלים, אך מנגד ניתן למצוא מכונות אמינות וטובות במחירים הרבה יותר נוחים. אם תבחרו במכונת קפסולות, מומלץ לחפש קפסולות קפה במבצע שמתאימות למכונה.

אם מכונות הקפה הכי זולות, בכל זאת חורגות מהתקציב שלכם, יש אופציות פחות יקרות. כעת נציג לכם חמש כאלה, מדורגות על פי מחירן, בסדר יורד.

מכשיר דריפ קופי

זוהי שיטת הכנת הקפה הכי נפוצה בארצות הברית. אם אי פעם ראיתם סדרה אמריקאית או סרט אמריקאי, יש סיכוי גבוה מאוד שראיתם אנשים מכינים ושותים קפה שנעשה באמצעות קופי דריפ.

כדי להשתמש במכשיר כזה, מניחים קפה טעון בתוך תא ייעודי שמכיל פילטר, ממלאים את המיכל במים קרים ולוחצים על כפתור ההפעלה. המכשיר מחמם את המים וגורם להם לטפטף על הקפה ודרכו, ובכך להפיק ממנו את הטעם. ברגע שכל המים מסיימים לחלוף דרך הקפה ונוחתים בקנקן, הקפה מוכן.

מקינטה

זו הדרך הכי טובה להכין קפה, שמזכיר בטעמו אספרסו, בלי מכונת אספרסו. זה לא בדיוק אותו הדבר, כי המקינטה לא מגיעה לרמות הלחץ הנדרשות כדי להפיק אספרסו אמיתי, אבל הרבה אנשים חושבים שזה קרוב מספיק.

מקינטה היא למעשה סיר, לרוב בצורת משושה, שמניחים על הגז כדי להכין קפה. היא פועלת באמצעות אדים, שיוצרים לחץ וגורמים למים לעבור דרך הקפה בעוצמה, וכך להפיק ממנו את מרב הטעם.

אירופרס ופרנץ’ פרס

שני מכשירים שפועלים בצורה דומה, אבל לא זהה. פרנץ’ פרס קיבל את שמו כי הומצא בצרפת, אך כיום משתמשים בו בכל העולם. מערבבים קפה טחון עם מים, מחכים כמה דקות ואז לוחצים אותם למטה עם הידית, וכך מופרדים המים מהקפה ואפשר לשתות.

באירופרס הלחיצה לא רק מפרידה, אלא ממש מפעילה לחץ להפקת יותר טעם.

פור אובר

זוהי שיטת לא מאוד טכנולוגית להכנת קפה, אבל אם תעשו את זה נכון, תוכלו לשתות קפה טעים מאוד בזול. כל מה שאתם צריכים (מלבד כוס הפור אובר) זה קפה טחון, פילטר מנייר ומים חמים.

מניחים את הפילטר בתוך קונוס על הכוס, ואז שופכים לתוכו גרגירי קפה. בשלב הבא, מוזגים באיטיות מים רותחים מעל הקפה.

נדרש אימון מסוים, כדי להבין כמה מים כדאי למזוג ובאיזה מהירות, אבל דרך ניסוי ותהייה תשיגו תוצאות נהדרות.

קפה נמס

יש חובבי קפה שלא מחשיבים קפה נמאס בתור קפה אמיתי, אבל אחרים דווקא לא מוכנים לוותר עליו. אנחנו מניחים שאנחנו לא צריכים ללמד אתכם איך להכין. תיהנו!

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

בסט לינקס Sora Shimazaki באתר PEXELSpexels-photo-5938242_1732285708418

מדריך לחידוש העור: מה חשוב לדעת?

תפריט נגישות