יום רביעי , נובמבר 27 2024
דף הבית / מדורים / המומחים / לא להיות פראייר: איך לצאת לחופשה משפחתית בלי ליפול לבור פיננסי

לא להיות פראייר: איך לצאת לחופשה משפחתית בלי ליפול לבור פיננסי

בישראל הכול יקר בהשוואה למדינות אחרות, והכול ימשיך להתייקר מסיבות "מוצדקות", כביכול. גם עסקי התיירות נאלצים להעלות מחירים, אבל כשמחיר חופשה משפחתית בבית מלון מגיע ל-30,000 שקל - אפשר וחובה לחשב מסלול מחדש

ביי פוסט צילום: pixabay beach-ga53161f4b_640
צילום: PIXABAY

החיפושים בגוגל עבור “חופשת חורף” גדלו בכל העולם ב-800% בהשוואה ל-2021, וגם הישראלים מחפשים לצאת משגרת הקורונה עם חופשה משפחתית בארץ או בחו”ל.


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


מדוע החופשות בישראל כל כך יקרות, עד שיש הבדלים של עשרות אחוזים ויותר בהשוואה למה שקורה בחו”ל? פשוט מאוד – הכול הוא עניין של היצע וביקוש. ככל שהביקוש גדל (תקופות חגים, עונת הקיץ) המחירים מזנקים. על כך תוסיפו את יוקר המחיה הישראלי, והרי לכם מתכון בלתי אפשרי לחופשה.

לתכנן, לחסוך ולהבין מה אפשרי

המשפחה הישראלית הממוצעת בהחלט יכולה להרשות לעצמה חופשה מפנקת, אבל נדרש לכך תכנון מקדים. שום דבר לא נוצר בוואקום. לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, משפחה ממוצעת בישראל מורכבת מזוג הורים ו-3 ילדים. ההכנסה החודשית נטו היא 18,000 שקלים.

דניאלה הירש, יועצת בכירה לכלכלת המשפחה: “אם משפחה ממוצעת תשים בצד כל חודש 500 שקלים בלבד, בסוף השנה יהיו להם 6,000 שקלים. תוסיפו על זה דמי הבראה שמקבלים ממקום העבודה (בהנחה שמדובר בשכירים – 382 שקל לכל יום הבראה), ויוצא שכל אחד מבני הזוג מקבל עוד 2,000 שקלים נוספים. הרי לנו 10,000 שקל המיועדים לחופשה, ובלי הרבה מאמץ.”

חופשה באילת ב-30 אלף שקל לא מתאימה למשפחה ממוצעת, אלא לעשירון השמיני, התשיעי והעשירי. מה שחשוב הוא לחסוך ולתכנן תקציב משפחתי במשך כל ימות השנה – במטרה לאפשר לעצמכם לצאת לחופשות.

חופשה בחו”ל באותם תנאים (מספר לילות, אוכל, בילויים) תהיה בדרך כלל זולה יותר, אבל חשוב לזכור שהמחירים עולים גם בחו”ל בתקופות חמות, בחגים ובקיץ. לדוגמה – כשאנחנו נחגוג פסח, העולם הנוצרי חוגג במקביל את הפסחא. לפיכך עליות מחירים צפויות בהתאם גם בחו”ל.

“חופשה” לא אומר שמותר הכול

בדרך כלל, כשאנו יוצאים לחופשה כלשהי, מצב הרוח בשיאו ואנחנו הופכים להיות מתירנים יותר לגבי ההוצאות שלנו. זה בדיוק הזמן לקחת נשימה, לתכנן מראש ולא לחרוג מהתקציב המיועד לחופשה שלכם.

הנה כמה מהטיפים של דניאלה הירש לגבי חופשות:

קבעו מראש תקציב חופשה שיכלול את הכול, כולל אטרקציות, ארוחות, נסיעות ועוד. לאחר מכן עשו תיאום ציפיות עם בן/בת הזוג והילדים, כדי שיהיה ברור לכולם לאן תלכו, איפה תאכלו (אם החלטתם לא להסתפק בארוחות במלון) וכן הלאה. לדוגמה, מסעדת שף אחת בלבד – ושאר הארוחות יהיו קטנות או כריכים בחדר המלון.

תכננו מראש כדי למזער נזקים ועלויות שלא כלולות בתכנון הראשי. לקחת בחשבון שתצטרכו תקציב בלת”מ של 10% עד 15% יותר ממה שרציתם. לדוגמה, אם קניתם בגדים במהלך החופשה – זה יירד מתקציב הביגוד שלכם ולא מתקציב החופשה.

הבינו שחבילות “הכול כלול” יכולות להיות פתרון טוב, אבל לא לכל משפחה. ילדים עד גיל 12 או 13 יכולים ליהנות מהטבות במלון, בלי לדרוש מעבר לכך; אבל בני 14, 16 ומעלה ככל הנראה ירצו אטרקציות מחוץ למלון שכרוכות בעלויות נוספות (טיול ג’יפים, סקי מים ועוד). יש לקחת בחשבון גם את איכות האוכל במלון, בהתאם להרגלי האכילה של כל משפחה: לעיתים האוכל במלון לא יספיק.

אומנם אילת היא עיר ללא מע”מ, אבל גם שם פועל הכלל של היצע וביקוש שגורם לחופשה להיות יקרה. אילת מספקת תחושה של “קפיצה קטנה לחו”ל”, ויחד עם האפקט של “בלי מע”מ” – קונים יותר, מבזבזים יותר.

דעו מתי לסרב לדרישות הילדים כאשר הן חורגות מהתקציב. ניתן לעשות זאת ביעילות גדולה יותר, אם נותנים לילדים תקציב אישי שלא כלול בתוכנית המשפחתית (דמי כיס). זה גם מלמד אותם כיצד להתנהל עם כסף וגם כיצד לחסוך ולחיות על מה שיש, ולא לפי פנטזיות פרועות. אם סבא וסבתא יכולים לסייע כספית לקראת חופשה, מצוין.

מומלץ מאוד להיזהר מכניסה לחובות בגלל חופשה. אני רואה את זה הרבה – 80% מהמשפחות בישראל במינוס; 52% במינוס כרוני רק בגלל שלקחו הלוואה לטיול בר מצווה לילד. כמו כן עדיף לא לקחת הלוואות לצורך מימון החופשה; זה עלול לעלות ביוקר.

כפי שראינו מקודם, חיסכון פשוט מאפשר להתנהל ברווחה כלכלית יחסית: 250 שקל בחודש הם 3,000 שקל בשנה; 500 ש”ח בחודש הם 6,000 שקל בשנה ו-2,500 בחודש שווים 30,000 שקל בשנה.

תכנון, חיסכון וצמצום יאפשרו לכם להגיע לחופשה משפחתית מהנה – בלי להיכנס לחובות לכל החיים.

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

בסט לינקס pexels-photo-413885_1732355040364

שיער רך למגע: הסודות שלא ידעתם על טיפוח יומיומי

תפריט נגישות