מי את פחזנית?
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
אומנם ניתן לאכול פחזניות כפי שהן, אך לרוב הן משולבות במנות אחרות. ניתן למצוא אותן בעיקר בתחום הקונדיטוריה כאשר ממלאים אותן במילוי מתוק, או שמשלבים אותן כחלק אינטגרלי או כבסיס עבור קינוחים אחרים שעליהם נרחיב בהמשך.
באילו מילויים ממלאים את הפחזניות?
ברוב המקרים הפחזניות ימולאו במילויים מתוקים כמו קצפת, פודינג או רפרפת, קרמים שונים כמו פטיסייר או זביונה, אפשר שלב בהן גם קרם מסקרפונה מתקתק וגם להוסיף מילויים של פירות. המילוי הנפוץ ביותר למילוי פחזניות שאינן משמשות כקינוח הוא מחית, זו יכולה להיות מחית פירות או מחית מלוחה. הבצק הרבוך שממנו מכינים את הפחזניות הוא ניטרלי בטעמו. בשל המרקם של הבצק הרבוך הוא יכול לספוג נוזלים באופן מוצלח והוא נהדר בשילוב עם רטבים שונים.
כיצד מכינים את הפחזניות?
כדי להכין את הפחזניות צריך לזלף את הבצק הרבוך בשל מרקמו הנוזלי. ניתן לזלף אותו בצורה של עיגולים או בצורה מאורכת שמזכירה את האקלר הצרפתי המפורסם. לאחר שהפחזניות אפויות ניתן לחתוך אותן לרוחב ואז מומלץ לשלב בתוכן מילוי של קרם יציב יחסית או גלידה או לחילופין לזלף לתוכן את המילוי שיכול להיות יותר נוזלי.
קינוחי פחזניות
ישנם קינוחים שעשויים מפחזניות או משלבים אותן בהם, דוגמה מצוינת לכך הם שלושת הקינוחים הבאים:
- קרוקמבוש – את הקינוח הצרפתי הזה, נהוג להגיש באירועים שונים ובחתונות. הקינוח המרשים הוא למעשה מגדל שמזכיר את האייפל או קונוס גבוה אם תרצו, שעשוי כולו פחזניות ממולאות בקרם פטיסייר. את הפחזניות מצמידים האחת לשנייה באמצעות קרמל. אופן הכנתו הוא על גבי נייר אפייה שמוצמד לקונוס, שאותו אפשר להסיר בעדינות לאחר הרכבת המגדל וטרם הגשתו. המגדל נשאר עומד יציב הודות לקרמל שמדביק את הפחזניות יחד ולעיתים הוא אף מעוטר בחוטי קרמל עדינים, שוקולד, פרחים קטנים, מקרונים, שקדים מסוכרים, סרטים ופירות יער.
- סלמבו – הוא מאפה צרפתי נוסף, אשר עשוי מבצק רבוך גם כן וצורתו היא מאורכת וקצרה אל מול האקלר שהוא ארוך וצר. מעל הסלמבו נהוג למרוח שכבה של רפרפת בטעם וניל ומעליה מזגגים סוכר. לקינוח הסלמבו יש ציפוי שמתחלק לשניים: צד אחד שלו יהיה בצק וסוכר בגוונים: ורוד, ירוק או לבן וצידו השני יהיה מזולף בשוקולד. לעיתים גוון הציפוי מגלה את טעמו של המילוי, כאשר ורוד יהיה לטעמי פרלין, ירוק יהיה לטעמים של ליקרים שונים, לבן יהיה לטעמי וניל, בז’ יהיה לטעמי קפה והחום יהיה לטעמי שוקולד. בחבל שמפאן מולדתה של השמפניה נהוג כי הציפוי הוורד הוא בעל טעמים של ליקר הגראן מרנייה, הציפוי הירוק הוא בעל טעמי רום או קירש והציפוי לבן היה בטעמי הרפרפת הרגילה שמאפיינת את הקינוח.
- עוגת סנט אונורה – גם קינוח זה יוצא תחת ידם המוכשרת של הצרפתים, היא יוצרה לראשונה בשנת 1874 במאפיית שיבוסט. זוהי עוגה העשויה מבסיס של בצק עלים עגול וסביבו מזולף עיגול דק מבצק רבוך, שעליו מונחות פחזניות קטנות שמעוטרות בסוכר מקורמל ומחוברות יחד אחת לשנייה. במרכז העוגה ישנו מילוי של קרם שיבוסט ומעל הכול יש עיטור של קצפת אוורירית.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]