אין זה משנה אם מדובר על עוגת ביסקוויטים, מאפה גבינה או מוס שוקולד – עוגות קרות מתאימות במיוחד לימי הקיץ, ולא רק בגלל הטמפרטורה הנמוכה והמרעננת שלהן. אחרי הכול, כשהשמש יוקדת בחוץ, הדבר האחרון שאנחנו רוצים לעשות הוא לטרוח במשך שעות במטבח שבו דולק תנור לוהט.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
כאמור, עוגות קרות הן עוגות פשוטות יחסית להכנה, אך יש מספר כללים שכדאי לעקוב אחריהם, כדי להכין עוגה מושלמת שתגרוף מחמאות מכל הסובבים.
הקפידו על איכות המרכיבים
חשוב מאוד לעבוד אך ורק עם מרכיבים טריים מכמה סיבות: הראשונה, כיוון שאנו לא משתמשים כאן בחום התנור, שמשמיד חיידקים שונים. השנייה, התנור מסייע ביצירת המרקם של העוגות האפויות ושלישית, בעוגות אלו אנו מרגישים את טעמם הטבעי של כל החומרים שאנו משתמשים בהם. לפיכך, חשוב לבחור רק מצרכים באיכות גבוהה שידגישו את הטעמים של המוצרים הללו.
אל תקצרו את זמן הקירור
רוב העוגות הקרות דורשות כמה שעות של ייצוב במקרר או במקפיא. אל תוותרו על הזמן הזה, כי הוא חלק חשוב מהכנת המתכון. לא נכנס פה לכימיה שבעניין, אך חשוב להבין שהקירור לא נועד רק להורדת הטמפרטורה. יש לו גם חלק חשוב בייצוב העוגה ובמיצוי הטעמים.
רכיבים בטמפרטורת החדר
זהו אולי הטיפ החשוב ביותר. במיוחד כאשר מדובר במוצרי חלב, אך לא רק. כדאי להוציא את כל המרכיבים מהמקרר כשעה לפני שמתחילים בהכנות. מרכיבים קרים נוטים להיות קשים יותר ולא להתערבב היטב עם החומרים שסובבים אותם. לעיתים תתבקשו במתכון להשתמש גם בביצים בטמפרטורת החדר. הסיבה היא שכשהן לא קרות, הביצים יוצרות קצפת גבוהה יותר ומתאימות יותר ליצירת בצק אחיד וגמיש. ישנם מתכונים שבהם תידרשו דווקא למרכיבים קרים, אך סביר שהוראה זו תופיע במתכון בפירוש. אם לא כתוב אחרת, מרכיבים בטמפרטורת החדר הם כנראה ההימור הטוב ביותר.
חתכו בזהירות!
עוגות קרות עשויות להיות רכות מאוד או קשות מאוד (אם עברו הקפאה). בשני המקרים, חיתוך העוגה בלי לפגום בה עשוי להוות אתגר. הדרך לעשות זאת היא לבחור סכין מטבח חדה ללא שיניים, ולטבול אותה במים רותחים. סכין רותחת תעבור דרך עוגה קרה בקלות ובלי לגרום נזק. לתוצאות מקסימליות כדאי לנגב את הסכין ולטבול אותה שנית בכוס המים הרותחים לפני שפורסים פרוסה חדשה.
עוגת גבינה קר עם שוקולד לבן ותותים
אז עכשיו שאנחנו מבינים את העקרונות, לפניכם מתכון לעוגה קרה מנצחת! היא מתוקה, אוורירית ויפה כל כך, שלא תאמינו כמה היא קלה להכנה. כחלק מהכנת המתכון כללנו גם את העיטורים, אך כמובן שתוכלו לשנות אותם כאוות נפשכם.
לפני הכול, זכרו להוציא את המרכיבים מהמקרר למשך כחצי שעה לפני שאתם מתחילים בעבודה.
נתחיל בהכנת הקלתית: כיוון שמדובר בעוגה ללא אפייה, נשתמש בבצק מוכן של עוגיות או ביסקוויטים לפי טעמכם האישי. נפורר את העוגיות שבחרנו ונערבב אותן עם סוכר, קליפת לימון מגורדת וחמאה מומסת. נהדק את הבצק לתבנית ונכניס למקפיא למשך שעה.
בינתיים נמיס שוקולד לבן במיקרוגל בפולסים קצרים ונניח אותו בצד כדי שיתקרר מעט. נקציף גבינת מסקרפונה עם תמצית וניל ונוסיף שמנת מתוקה תוך כדי הקצפה. לאחר מספר דקות, כשהקרם נראה יציב, נוסיף את השוקולד הלבן ונמשיך בהקצפה עד לנקודה שבה הוא נטמע בקצף ולא יותר. הקצפה רבה מדי תגרום לקרם להתקשות ולאבד מגמישותו.
להרכבת העוגה, נעביר שלושה רבעים מכמות הקרם שלנו לקלתית, ואת שאריתו נכניס לשקית זילוף. נעטר את העוגה בעיגול גדול סביב השוליים, ונשאיר מקום ריק באמצע. נכניס אותה למקרר למינימום של שמונה שעות (אפשר ורצוי אפילו יותר).
נעטר את העוגה בתותים ממש ברגע האחרון, לפני ההגשה לשולחן. נשטוף את התותים היטב, נחצה אותם לאורכם ונניח אותם במעגלים במרכזה .
כעת עוגתכם מוכנה להגשה להשתאות והתפעלות האורחים ממעשה ידיכם.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]