שבת , נובמבר 16 2024
דף הבית / מדורים / צרכנות / איך עובד אינטרנט סיבים אופטיים

איך עובד אינטרנט סיבים אופטיים

פריסת הסיבים האופטיים ברחבי מדינת ישראל ממשיכה בקצב מהיר ומואץ. על פי נתוני משרד התקשורת בתוך כשנתיים התשתית החדשה והמתקדמת, המאפשרת חיבור עוצמתי וגלישה מהירה, צפויה להגיע לכל משקי הבית בארץ, גם בפריפריה, וכך כל תושבי ישראל יוכלו ליהנות מגלישה חווייתית במהירות גבוהה ומגישה מתקדמת ויעילה לשירות הרפואה מרחוק ועוד

ביי פוסט צילום: freepikblue-optic-fiber-with-ethernet-cable
צילום: freepik

תשתית הסיבים האופטיים מאפשרת להעביר כמויות עצומות של מידע למרחקים עצומים, במהירות גבוהה ובצורה מאובטחת ורציפה. התשתית החדשה מאפשרת לגלוש באינטרנט במהירויות שטרם נראו כמותן, ויש עוד שפע יתרונות לתשתית הסיבים האופטיים, אך בואו נבין קודם כל כיצד הם עובדים.

המצאת הסיבים האופטיים


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


החוקר הסיני צ’ארלס קאו הגה לראשונה את הרעיון להשתמש בסיבים העשויים מזכוכית בשנת 1966. במחקריו שעסקו בטכנולוגיות להעברת מידע הוא הבחין כי כבלי הנחושת הנפוצים, פחות יעילים בהעברת אותות חשמליים לטווח ארוך, זאת בהשוואה ליעילות של סיבי הזכוכית. בשנת 1970 חוקרים בחברה האמריקאית קורנינג ייצרו את הסיב האופטי הראשון, וכיום הסיבים האופטיים הפכו למוצר שימושי ומבוקש מאוד בתעשיות השונות, והשימושים העיקריים בהם הינם כבלים להעברת מידע (כבלי תקשורת), מכשור רפואי, תאורה ועוד. הסיב האופטי הוא למעשה סיב שקוף ודקיק, עוביו פחות מעובי של שיער אדם, ולרוב מייצרים את הכבל מזכוכית. הסיב האופטי מסוגל להעביר גל אור במהירות עצומה מקצה אחד לקצה השני, גם למרחקים עצומים כמו בין יבשות. עקרון הפעולה של הסיב האופטי מבוסס על העקרון הפיזיקלי החזרה גמורה (החזרה מלאה) של קרן אור. הסיב האופטי הוא מוליך גלים אופטי המעביר את הגלים בתחום הנראה, כלומר גלים באורך 800 ננומטר עד 1550 ננומטר. הסיב מורכב מחלק פנימי בצורת גליל הנקרא ליבה ומגליל חיצוני העוטף אותו ונקרא מעטה. כאשר חלקיקי האור (פוטונים) עוברים בתוך הסיב האופטי, הם מתנגשים ללא הרף בדפנות הסיב והאור המוחזר נשאר בתוך הכבל ומגיע מקצה אחד של הסיב לקצהו האחר, במהירות עצומה. יש ארבעה סוגים עיקריים של סיבים אופטיים: סינגל מוד, מולטי מוד, דופלקס וסימפלקס. סיבי סינגל מוד נחשבים לנפוצים ביותר מאחר שהם מסוגלים להעביר מידע למרחקים גדולים מעל 100 ק”מ, לכן הם נפוצים ברשתות WAN ובתקשורת בין ערים, מדינות ויבשות.

מה היתרונות של סיבים אופטיים בעולם האינטרנט?

לסיבים האופטיים יש יתרונות רבים בהעברת מידע בהשוואה לתשתיות אחרות. היתרונות העיקריים הם:

  • אפשרות להעביר כמויות עצומות של מידע (רוחב פס גדול).
  • זמן תגובה מהיר.
  • מהירות שיא בהורדה ובהעלאה.
  • חסינות מושלמת בפני הפרעות ורעשים שונים.
  • ניחות (איבוד שטף בתווך) נמוך בהשוואה לכבלי תקשורת מנחושת.
  • סיב אופטי לא פולט קרינה אלקטרומגנטית לכן הא חסין מהאזנה וגניבת מידע.
  • הסיב האופטי לא משפיע לרעה על ציוד חשמלי הנמצא בסביבתו.
  • קצב העברת נתונים גבוה מאוד.
  • משקל נמוך של הסיב.
  • הסיב האופטי עמיד בפני מים ולחות, לכן הוא אידיאלי לתשתית הכבלים התת ימיים.
  • הסיב האופטי לא עשוי ממתכת לכן הוא אינו נפגע ממכות ברק.

ביצועים משופרים וגלישה עוצמתית גם בבית

תושבי ישראל יכולים להתחבר לסיבים האופטיים , כל עוד יש תשתית באזור המגורים. יש יתרונות רבים לסיבים האופטיים לכן כדאי לבחור חבילה לאינטרנט מהיר בסיבים. החיבור לסיבים האופטיים מאפשר למשתמש הביתי לגלוש במהירויות החל מ-600 מגה (קצב הורדה), ויש גם חבילות גלישה במהירות עצומה של 2.5 ג’יגה.

החיבור לסיבים האופטיים בבית מאפשר לכל בני המשפחה לגלוש במקביל, ליהנות מרשת יציבה ומחוויית גיימינג מושלמת, משיחות וידאו חלקות וללא הפרעה, מצפייה נעימה ויציבה בסדרות ובסרטים ומגלישה מהירה בכל החדרים בבית באמצעות ראוטר חזק ומגדילי טווח.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

גני תקווה. צילום באדיבות חברת הידרוקסיל

הידרוקסיל – הטכנולוגיה שפתרה את ריח האשפה בבניינים של גני תקווה וקריית אונו

תפריט נגישות